ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

07 mar 2008, 11:57

Witam.Benek jest duży i silny.Nie podam dokładnej wagi bo bedę ja wiedzieć w środe9idziemy na szczepienie).Mamy teraz przejścia bo dziasła bola a ząbki nie chcą wyjść.I tak juz z małymi przerwami od 2 miesiecy.Kolki przeszlismy cudzni -były 3 a potem położna kazała nam dawać kropelki i przeszło.Tylko Benek nie nawidzi leżeć na brzuszku.Jak leży na pleckach np. na poduszcze to już sam usiadzie a jak leży na płaskim to czasami tez już mu sie uda.Najchetniej to by ju chodził.Gdzy siedzi a wezme Go za rączki to sam wstaje.Muszę Go trochę hamować bo to jeszczeza wcześnie.Najfajniej że już mówi Mama.I to jest nie takie niewiadomo co tylko jak jest mu źle albo sie niecierpliwi.lub gdy mnie jakiś czas nie widzi jak mnie zabaczy to mówi ładnie mama.Brzmi to troche nierealnie-wiem ale nawet moja teściowa sie zdziwiła jak to usłyszała.Dużo z nim rozmawiam i to może dlatego.
A co do reszty spraw to Benek ma tylko jednych dziadków, bo moi sie na niego wypieli zreszta tak samo jak moje rodzeństwo.Nic na siłę.Za to teściowie nadradiaje za całą rodzinke.Czasem zastanawiam sie co zrobić by dali nam trochę od siebie odpoczać, są u nas w kazda sobote lub w niedziele.Ale wiem że chcą dobrze także narazie nic nie mówie.Nawet niedawno teść mnie pochwalił bo stwierdził, że mam swoją wizje wychowania Benka i robie tak jak trzeba.Miłe

eSKa
4000 - letni staruszek

07 mar 2008, 12:00

ja w Norwegii widzialam takie Durexy NON-LATEX czyli wykonane z czegos innego jak latex, na pewno sa tez takie w Polsce, moze one by sie sprawdzily??
Dominisiu ja już sama nie wiem o co chodzi bo my od zawsze stosowalismy gumki i nie bylo problemu , a to uczulenie objawilo sie dopiero jak Olo sie pojawił

Same blondyny beda rzadzic haha na wrzesniowkach :ico_nienie: :ico_nienie: nie nie ja na święta robię się na kolorek „dzika orchidea” ostatnio taki kolor miałam półtorej roku temu wtedy kiedy zaszłam w ciąży hihi , jeszcze dzis mąz się śmieje że Olus swoje istnienie zawdzięcza temu kolorkowi .

wg szwedzkiego kalendarza rozwoju dziecko w dniu spkonczonych 5 miesiecy powinno umiec przewracac sie na boczki, po miesiacu z plecow na brzuszek a po kolejnym z brzuszka na plecy No to mnie troche pocieszyłaś, dzieki dzieki Mamo Zuzi

Dominisia świetne fotki , a ta Czarownica całkiem urocza
"Wogole to tak sie zastanawialam co z Ania i Krystiankiem, mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku". Ja też własnie o nich mysle bo nadrabiam zaległości w czytaniu a tu ani jednego poscika od ANi

Aniesiai twój filmik super, słodkie te twoje brzdące jak tak oglądam twoje dzieciaczki i mamy Zuzi to wiem ze na jednym u nas nie pozostanie .
Fajnie ze znalazło się miejsce w przedszkolu dla Julci no i najważniejsze że dziecku sie podoba.

Dopiero teraz przeczytałam o drugim zębolku Zuzi , no pięknie, pięknie :ico_brawa_01:

Ulamisiula fajna z was rodzinka, a Benio tez kudłaty jak nasz Olus hehe :ico_oczko: Czekamy na więcej informacji o synusiu,

"mam pytanie czy Wasze dzieci obracają się z brzuszka na plecki? bo Hania przestała się obracać a śmiga tylko z plecków na brzuszek "
Lalka raczej nie masz się czym martwic , Olkowi jak na razie tylko dwa razy się zdarzyło przewrócic z plecków na brzuszek brzuszek odwrotnie może 3 razy.

I pomyslec ze ja dzis planowałam, wielkie sprzątanie :ico_olaboga:
Musze wykorzystać moment że Olo spi i zmykam cos posprzątać, ale bede zaglądała co jakiś czas. Juz ne zrobie sobie takiej długiej przerwy od TT przyrzekam :ico_sorki: bo później to się gubie co u której.

[ Dodano: 2008-03-07, 11:07 ]
A co do reszty spraw to Benek ma tylko jednych dziadków, bo moi sie na niego wypieli zreszta tak samo jak moje rodzeństwo.Nic na siłę.Za to teściowie nadradiaje za całą rodzinke.Czasem zastanawiam sie co zrobić by dali nam trochę od siebie odpoczać, są u nas w kazda sobote lub w niedziele.Ale wiem że chcą dobrze także narazie nic nie mówie.Nawet niedawno teść mnie pochwalił bo stwierdził, że mam swoją wizje wychowania Benka i robie tak jak trzeba
Ulamisiula super że teściowie tak szaleją za wnukiem no i rzeczywiście milutko usłyszeć takie słowa o wychowaniu :ico_haha_02: Dobrze że Benio ma przynajmniej jednych prawdziwych i kochanych dziadków . Zobaczysz że twoi rodzice jeszcze będą żałować swojego zachowania i wtedy ty będziesz miala radoche jak Benio rozpłacze sie na ich widok, bo jakby nie bylo dla niego to będą przeciez obcy ludzie.
A twoi rodzice mają już wnuki czy Benio jest pierwszy, bo jeśli jest pierwszy to juz tego wogóle nie rozumiem :ico_olaboga:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

07 mar 2008, 12:19

mają.Moja siostra ma 3,5 letnią Paulinkę którą podrzuca im w poniedziałek i zabiera w piątek

eSKa
4000 - letni staruszek

07 mar 2008, 12:23

podrzuca im w poniedziałek i zabiera w piątek
czyli wychodzi na to że mają ją przez caly tydzien :ico_szoking: oprócz weekendów, no nie ma co, Siostra widac super mamusia :ico_olaboga: No chyba że faktycznie ma taką pracę ale dla mnie raczej oczywiste że dziecko ważniejsze , no chyba że jakas inna jestem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

07 mar 2008, 12:30

witam :-) jak tu tłoczno z rana :ico_brawa_01:

EVE Szymuś super :ico_brawa_01: ale Ty nawet jak masz wolne to cały czas zalatana :ico_olaboga: dla Ciebie :ico_brawa_01: że dajesz radę :-) i melduj co z tym sisuiakiem :ico_noniewiem:

MAMOZUZI ja też dla świętego spokoju bym poszła :ico_noniewiem:

ULAMISIULA wiem co czujesz poniekąd :ico_noniewiem: u mnie może się nie wypieli, ale mają swoje odchyły :ico_puknij: przykro tak, bo to rodzice :ico_noniewiem:

ESKA no bo już chciałam siły użyć na Was :-) ale jak miałaś wojnę z komputerem to wybaczam :-)

zapomniałam znów co jeszcze :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

aha...DOMINISIA dzięki za przekąskę :ico_sorki: no i mam nadzieję, że mężuś da się przekonać... :ico_haha_02:

a u nas nocka spokojna tylko Darek już o 5.30 wstał i wszystkich pobudził :ico_szoking: z wyjątkiem Julci, bo jej nic nie rusza :ico_oczko: :ico_spanko:

eSKa
4000 - letni staruszek

07 mar 2008, 13:59

My po zupce teraz spadamy na spacerek :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2008, 15:39

My po spacerku- pogoda rewelacyjna!!!
Za godzinkę jadę do gin (z całą rodzinką :ico_haha_01: - bo M. mnie odwozi, no a Zuzia z nami).

ulamisiula, fajnie,że Benio mówi :-) Ja oczywiście słyszę mama, a nawet Aga, a mężu się ze mnie śmieje :-D Nie wiem, z czego się tu śmiać... :ico_oczko:

Mężu wrócił wczoraj z ciuszkami od babci- Zuza wzbogaciła swoją szafę w kurteczkę, dresik i spódnicę na szelkach :-) Teściowa to mnóstwo rzeczy jej kupuje, a mnie to bardzo cieszy.

eSKa
4000 - letni staruszek

07 mar 2008, 16:24

My po spacerku- pogoda rewelacyjna!!!
My też własnie przyszlismy, pogoda taka że mozna by spacerować i spacerować. Olus patrzył z wózka i obserwował wszystko dokoła. Chyba mu sie podobało mnie szczerze mówiąc też :-D

Myślałam że znowu będe miala kupe nadrabiania a tu tylko Kocurka napisała, a reszta to gdize????????????? Meldować sie prosze :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2008, 16:52

Ja dzis wzielam sie za porzadki w papierzyskach... wyrzucilam reklamowke smieci :-) Potem obiadek, i tak jakos zlecialo. Kurde jutro ta imprezka z okazji dnia kobiet i w sumie wszystko zalezy od tej nocy. _Jak bedzie ok to pojde a jak nie to nie bo mnie wyrzuty sumienia zezra ;-)
W zwiazku z tym musze farbnac wloski, tylko nie wiem jak bo chce tylko odrost a z tylu mam z tym problem. Ach, brakuje mamusi :-(

Eska, ja te sie pocieszam bo NEll leniwa do przewrotow bardzo. Taka sama byla Zuzia wiec jestem spokojna, to pewnie geny. Za to jak zuzia miala 8,5 miesiaca to sama stawala na nozki w lozeczku przy szczebelkach. Mysle ze w pewnym momencia i tak sie wszystko wyrownuje.

Ula, gratki za magiczne slowo "MAma". Super to slyszec, co? No i ci twoi rodzice to jakas porazka, sorki ze tak prosto z mostu ale ja tego nie rozumiem :-(

Dominisia, teraz czipsy? Wczoraj trzeba bylo kurierem podeslac bo do samej nocy o nich myslalam :-D

Eska, fajowo ze bryka przetestowana, a fotki gdzie? :-D No, i zeby z tego kolorku wlosow czego nie bylo hehehe ;-)

Ania, hop, hoooop !!!

a wiecie ze ostatnio myslalam o Dagmarze.. pamietacie, brat jej zmarl po Swetach... Ciekawe jak sie pozbierala bidulka :-(

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

07 mar 2008, 17:37

Lazienka posprzatana, tak w trakcie tych porzadkow myslalam o eSCe, bo ja mam w lazience takie kafelki jak Ty na tej scianie oddzielajacej kuchnie od biura (dobrze pamietam? :-D ) Tylko ja mam cala taka scianke, oddziela prysznic od reszty lazienki i jak mam to czyscic to :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Wielka szczota z twardym wlosiem i szuru buru. Taka niewdzieczna praca... leee...

Obiadku nie robie, licze na Krzyska :-D

Spacerek zaliczylismy bo pogoda super, nie ma co prawda sloneczka ale jest cieplutko!

Ulamisiula szkoda ze ta sprawy z Twoimi rodzicami tak fatalnie sie przedstawia... Ale Ty jestes super babka i na pewno bez ich pomocy super dajesz sobie rade!

Kocura ja raz uslyszalam dada i Ania, ale moglo sie mi zdawac, a pozatym to duzo innych dzwiekow :)

Mamo Zuzi a co z tym doktorkiem?? jedziecie??

K. dzwonil do mnie, biedak sie nie wyspal bo snilo sie mu ze spi na dachu i w kazdej chwili moze spasc i trzymal sie poduszki :)

[ Dodano: 2008-03-07, 16:39 ]
Wlasnie Mamo Zuzi agdzie fotki przedpokoju??

No i tak sie mi przypomnialo, ze w koncu ja tez sie przeprowadzilam i zdjec nowego mieszkanka nie dalam wiec sie poprawie, jesli chcecie :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”