Awatar użytkownika
tosia
Trzy tysiące lat minęło...

16 paź 2008, 08:34

e tam- bez sensu. Wstaję o 5.30, czekam na panów od prania kanapy i czekam, a tu przychodzi o 8.30 gościu ze sprzęciorem, zostawia mi go w domu i melduje że będzie o 17 :ico_zly: Nie lubię niepoważnych ludzi- jak wiem że się spóźnie dłużej niż 15 minut dzwonię i informuje, że spóznie się wiecej. A ja na popołudniu umówiłam się z kump[elą że mnie dziś odwiedzi. I wychodzi na to że będziemy siedziały przy kawie i dzwięku Karchera :ico_zly: I jeszcze pogoda do nieczego- ej nieładnie mi się ten dzień zaczyna...

[ Dodano: 2008-10-16, 08:36 ]
Karolcia a ciśnienie oprócz takiego wewnętrznego to na dworzu też dziś jest chyba nieciekawe- głowę czuję...

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

16 paź 2008, 08:39

No i mam 160/110... Tablety patrzą na mnie jednym okiem, a ja na nie dwoma i mówię im "won" :-D
Pogoda jakaś obrzydła dzisiaj... Ciepło, ale szaro strasznie... Byle do końca dnia nie czuć się tak paskudnie, jak to za oknem :ico_haha_01:
Aniu, widzisz... Nie zwróciłam uwagi, że w tym moim upatrzonym nie ma pasów... :ico_zly: Muszę teraz zmienić wersję :ico_noniewiem:
Gołąbeczki, co na obiad??? Nie mam pomysłu na dzisiaj... W ogóle pomysły mi się ostatnio wyczerpują... :ico_zly: Ja to bym ostatnio tylkoostre i kwaśne jadła... No ale nie będę przecież dzieci katować swoimi zachciankami :ico_haha_01: A osobno sobie gotować jakoś mi się nie uśmiecha :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-10-16, 08:46 ]
Tosia, ja bym takiego gostka za wydmuszki powiesiła :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Niepoważny jakiś!!! :ico_zly: Im się ciągle wydaje, że klientowi zależy, to na wszystko się zgodzi... :ico_zly: Wszystko, kurka ma swoje granice... Im widać przyzwoitości, manier dobrego wychowania i szacunku do klienta brakuje! :ico_zly:

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2008, 09:21

sory ale moim zdaniem nie ma zwiazku miedzy iloscią jedzenia jaką my porzeramy a wielkoscia dziecka jestem w szoku ze lekarze tak twierdzą :ico_olaboga:
ile przytyłyście ze lekarz tak twierdzi? moja bratowa przytyła 30 kg a dziecko ważylo 2500

co do ciśnienia to ja mam niskie 100/60 to norma
ja na obiad mam kurczaka w warzywach z ryzem Karolina ale jak mam zachcianki to gotuje dwa obiady :-D

wczoraj upatrzylismy z mężusiem posciel trzeba tylko zamówic ale czekam na przyplyw gotówki :-D

Awatar użytkownika
osita

16 paź 2008, 09:59

czesc!!! jestem nieprzytomna, carmen wczoraj cyrk odstawila i w sumie oboje (ja i J.) bylismy wykonczeni psychicznie... ufff, ma ten moj maly hiszpanski temperament, charakterek po tutejszym dziadku, niestety :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: mala zasnela kolo polnocy a ja do 2 sie przewracalam...
wczoraj juz sie wkurzylam i wzielam sobie pol tabletki na zatrzymanie wody (minurin). Jaka ulga!!! dopiero rano wstalam do siusiania nie wspominajac, ze w ogole w nocy nie musialam pic :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ostatnio to juz przegiecie bylo, pilam przez kilka godzin w nocy ponad 2 litry!!! i caly czas poddenerwowana, jak czlowiek na kacu... dla waszego spokoju powiem, ze te tabletki mozna brac w ciazy i w czasie karmienia, bo poprzednio bralam :ico_oczko:
Karolcia, ja tez nie mam pomyslu na obiad... ale mam ochote na zupke, natomiast J. zazyczyl sobie rybke panierowana... no to beda dwa dania - rybke on zrobi, zupke ja :-D tylko jaka tu zupke zrobic :ico_olaboga:
Wczoraj jak o lozeczkach mowilyscie, to pobuszowalam po alegro. te raczki do nauki wstawania mozna dodatkowo dokupic, kosztuja 10 zl za 2 szt. :ico_oczko: a lozeczka fajne, tylko ze ja mam drewniane po malej... nie jest duze, akurat. mam tez turystyczne, ale ono mi sluzylo wczesniej jako kojec. zobaczymy, jak bedzie z miejscem i ktore rozloze.

caro

16 paź 2008, 10:58

Cześć dziewczyny, ale się rozpisałyście :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

jak o łózeczkach mowa to Oskarek ma takie

Obrazek

jesli chodzi o foteliki to mam takie zdanie jak Osita i dziewczyny moze jestem panikara, ale przestrzegam przed przewozeniem dzieci bez fotelików, ja mam moze z 5 minut drogi ze szpitala, ale bez fotelika sobie nie wyobrazam, przed porodem z Oskarem naogladłam sie co sie dzieje z dzieckiem trzymanym na rekach u mamy w razie wypadku :ico_placzek: :ico_placzek: i nigdy nie zaryzykuje......

no własnie Kasia ma racje, przeciez waga dziecka nijak ma sie do tego ile my jemy :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Kasiulek w koncu jestes :-) :-) :-) :-)

musze dzis isc do okulisty bo wczoraj pani sie rozchorowała i dzis na 16.45 do innej okulistki, a o 17.30 do gina :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
tosia

16 paź 2008, 11:09

Kurcze piękne są te łóżeczka turystyczne i do tego takie bajecznie kolorowe- no ale nie będziemy szaleć skoro mamy tradycyjne. Oglądałam natomiast pościólki do łóżeczek- ale sa bajaranckie niektóre. no np.: same zobaczcie (mi szczególnie podoba się ta w beżu)http://www.allegro.pl/item451518137_11_ ... zkiem.html - cud miód i bakalie, tylko nie za taką kasę!!!

[ Dodano: 2008-10-16, 11:17 ]
Karolina a co do Twojego ciśnienia- nie szalej kobieto, co? Bo to troche dużo. Wiem że miałaś już takie problemy w poprzedniej ciąży, ale wiesz żeby Ci się tutaj jakaś gestoza nie przyplątała :ico_sorki: A mocno puchniesz? Co do gościa od kanapy- to faktycznie za jajca i do żyrandola go :-D
Ostatnio zmieniony 16 paź 2008, 11:26 przez tosia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magda83
4000 - letni staruszek

16 paź 2008, 11:20

Hej dziewuszki:)
No ja juz mam łózeczko z ostatniej ciaży-te zwykle,tak wiec nie kupuje:).Mój ginek mi mówił zeby nie jesc tłustego i słodkiego bo to idzie w pupcie:),staram sie tak ale i tak to mi nie wychodzi:).Przestałam sie tym przejmowac i jem to na co mam ochote bo jak urodze i bede karmic wtedy wszystkiego nie bede mogla jesc...
Dzis jade poogladac jakies kozaki na zime na płaskim a na obiad robie pizze:)

Awatar użytkownika
tosia

16 paź 2008, 11:25

o właśnie- obiad- też nie mam pomysłu...

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

16 paź 2008, 12:22

A mocno puchniesz?
Ha, właśnie wcale... :-D Rączki i nóżki chudziutkie jak przed dwupakiem :-D
Pogoda się u nas wyklarowała, cieplutko, nie pada, nie wieje, słoneczko nieśmiało wygląda i moje ciśnienie spadło do 140/80 :ico_brawa_01: :-D To już moja norma :ico_haha_01: W nocy kataru siennego dostałam, więc pomyślała: będzie padać... Otwieram oczy rano i co słyszę...? Kap, kap, kap o parapet... Pogodynka, kurcze... :-D Pogody nie muszę oglądać, żeby wiedzieć, że za oknem mokro będzie :ico_haha_01:
Osita, dzięki za buszowanie :-D :ico_sorki: To ja jednak przy mojej wersji łóżeczkowej zostanę :-D
Na obiad w końcu kupiłam karkówkę... Chce mi się mięska ostatnio, a dzieci też będą zadowolone :ico_haha_01:
Tosia, jasny gwint, ciemna śrubka... Co ta pościel taka droga??? :ico_noniewiem:
:ico_szoking: Cena jak na Batorym...
Magda, tylko nie łaź za dużo, bo wiesz, nóżki, brzuszek, te sprawy... :ico_haha_01: :ico_nienie:

[ Dodano: 2008-10-16, 12:24 ]
Tosia, drzewko podlane :-D

Awatar użytkownika
aniafs
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2008, 12:29

Karolinka, ale Ci cisnienie skoczyło :ico_olaboga: uważaj na siebie.
Caro, świetne łóżeczko Oskaraka. Bardzo mi się podoba.
Tosia, nie ma co się denerwować takimi "fachowcami", chociaż bardzo irytujące jest jak przez jakiegoś spóźnialskiego "pracza kanap" trzeba zmienić cały swój plan dnia :ico_zly: .
Ja pościeli jeszcze nie mam, i raczej kupię ją w sklepie albo w hurtowni. Jestem typem co lubi wszystkiego dotknąć co kupuje, obejrzeć dokładnie...nie mam cierpliwości do szperania na allegro.
A na obiad mam krokiety z mięsem i barszczyk czerwony.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”