Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 paź 2008, 12:53

ananke, no wlasnie, ze szukalam takich zestawow ale nie ma i musze wszystko kupowac oddzielnie. Zreszta chcialabym zgromadzic wszystko juz z jednej firmy ale tu jst taki miszmasz, ze ciezko to chyba bedzie.
A kupujecie butelki szklane czy plastikowe?
ja to chyba jestem szczęściarą - mnie nic nie boli.
ja tez tak ostatnio myslalam, a tu diabli wiedza skad ten bol nog sie przypaletal :ico_olaboga:
Jejku, nie piszcie nic o wadze :ico_olaboga: bo ja nadal siedze z moimi kartkami od dietetyka i zapisuje jak glupia wszystko co zjadlam, a ze ostatnio sobie pozwalam to znowu bedzie awantura :ico_zly: Mialam przytyc przez cala ciaze 6-7 kilo a ja wlasnie dobrnelam do tych 7 kg na plusie :ico_olaboga: a tu jeszcze tyle czasu :ico_zly:
Juz wczesniej pisalam, jak bedzie taka potrzeba, to bedziemy sie odchudzac w styczniu a teraz trzymajmy sie tylko w granicach rozsadku :ico_haha_01:
milutka204, co Ty taka nerwowa kobieta jestes? Odpusc sobie, bo tylko Malej zaszkodzisz. Tesciow nie mozna sobie zmienic :ico_zly: , wiec najzwyczajniej ja olej :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 12:59

Sandrusia, hehe bo jak sobie o niej pomysle to.... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Sandrusia, eeee nie przejmuj sie wagą ja bym chciala tylko 7 kg przytyc a mam 2 razy wiecej i jeszcze mi pzybedzie i jakos bede musiala to zrzucic no co zrobic....a grubym tez da sie zyc:)... ja mam 4 smoczki firmy timme tommppe i avent:) buy\telki tez takie mam plastikowe oczywiscie i mam ich za duzo bo az 8 ...a jeszcze wozek bede zamawiac i dostaane jeszcze smoczki i butelki z aventu gratis;';| kurcze...a tą posciel co ty masz ma becik... a ja mam juz becik:D i zastanawiam sie co zorbic z dwoma:D chyba jeden komus na prezent zostanie:D:D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 paź 2008, 13:03

Zreszta chcialabym zgromadzic wszystko juz z jednej firmy ale tu jst taki miszmasz, ze ciezko to chyba bedzie.
na początek tak naprawdę potrzebujesz jedną butelkę 125ml ze smoczkiem dla noworodka... bo jak będziesz karmiła piersią to może być potrzebna, żeby koperek zaparzyć i podać parę łyczków dzidzi...
noo, chyba, że chcesz od początku karmić sztucznie to wtedy potrzebujesz więcej tego...

noo, co do wagi to damy radę :-) właśnie wciągnęłam dwie gruszki :-)

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 paź 2008, 13:12

milutka204, wiesz, mnie to tej poscieli to wlasnie ten rozek z falbankami przekonal :ico_szoking: Dwa tez Ci sie przydadza, jak Mala Ci jeden pobrudzi to drugi zawsze masz pod reka.
ananke, caly czas sie zastanawiam nad tym karmieniem piersia ale najprawdopodobniej bede wlasnie chciala mieszac karmienie piersia ze sztucznym dokarmianiem, bo to najwygodniej.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 paź 2008, 13:15

ananke, caly czas sie zastanawiam nad tym karmieniem piersia ale najprawdopodobniej bede wlasnie chciala mieszac karmienie piersia ze sztucznym dokarmianiem, bo to najwygodniej.
no to powqiem Ci, że jak kupisz na początek dwie butelki 125ml to będzie cacy, no i dwa smoczki do tego, a potem zobaczysz, czy dokupić...
ja na początku chcę dawać tylko cyca, potem moje mleko przez butelkę, a potem włączać mieszankę sztuczną.... noo, chyba że skończy mi się mleko tak szybko, jak z Młodym.. tylko wtedy to zapalenia płuc dostałam...

[ Dodano: 2008-10-20, 13:19 ]
milutka204, ja tez będę miała dwa rożki... przydadzą się, zobaczysz.... jeden może Ci służyć jako mata na podłogę, jak zabawki będziesz rozkładała, na brzuszku kładła itd... a drugi do noszenia i jako kołderka

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2008, 13:21

milutka204, wiesz, mnie to tej poscieli to wlasnie ten rozek z falbankami przekonal
a ja nie zamierzam w ogóle używać rożka i nawet go nie kupowałam. Jakoś osobiście nie widzę zastosowania dla takiego przedmiotu.

Dzisiaj idę na łatwiznę z obiadem, zrobię ziemniak w plasterkach z cebulką duszone na patelni, jajka sadzone i jakąś surówkę. Po wczorajszej wyżerce u mamusi wystarczy. :-D
caly czas sie zastanawiam nad tym karmieniem piersia ale najprawdopodobniej bede wlasnie chciala mieszac karmienie piersia ze sztucznym dokarmianiem, bo to najwygodniej.
ja się nastawiam na karmienie piersią, ale butelki na wszelki wypadek kupiłam Aventu: 2po 125 ml i 2 po 260 ml razem ze smoczkami.

[ Dodano: 2008-10-20, 13:22 ]
milutka204, ja tez będę miała dwa rożki... przydadzą się, zobaczysz.... jeden może Ci służyć jako mata na podłogę, jak zabawki będziesz rozkładała, na brzuszku kładła itd... a drugi do noszenia i jako kołderka
ja kupiłam dwa kocyki, a zawijać dziecka w tłumoczek nie będę.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 13:34

ja już po obiadku, mąż zjadł kasznkę, a ja odmroziłam sobie pierogi, przyszła moja paczka :-) ostatnia w tym miesiącu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 paź 2008, 13:37

gaga22, można i w kocyk :-) mi się przydał rożek, ale to wiesz, indywidulana sprawa :-)
przyszła moja paczka :-) ostatnia w tym miesiącu :ico_noniewiem:
ja czekam jeszcze na dwie przesyłki tutaj, i właśnie biorę udział w aukcji na szlafrok :-)

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 paź 2008, 13:46

na początek dwie butelki 125ml to będzie cacy, no i dwa smoczki do tego
tez tak wczesniej myslalam. mnie te smoczki dobijaja - jakies otwory w kszalcie kola, krzyza - nie mam pojecia czym sie to rozni :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 paź 2008, 13:47

mnie te smoczki dobijaja - jakies otwory w kszalcie kola, krzyza - nie mam pojecia czym sie to rozni :-D
szukaj z maleńką dziurką... bo dla niemowlaczków są bardzo małe otwory... a te z krzyżykiem to chyba do kaszki albo kleiku - tak mi się wydaje :-)

[ Dodano: 2008-10-20, 15:02 ]
szlafroczek donoszę, że wygrałam :-D

ja dzis w garderobie szaleję :-) już w połowie jestem... a za godzinkę i kilka minut wróci Chłopczyk mój ze szkoły :-)

a jak tam u Was??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”