Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

30 paź 2008, 11:36

Mnie coś kręgosłup boli ale Ja się mało kurcze chyba ruszam..

Szukam własnie wyprawki na necie , macie jakiś spis co trzeba kupić dzidziusiowi i liste co zabrać do szpitala??? :ico_ciezarowka:

Misiunia - Ty pewnie jesteś skarbnicą wiedzy na ten temat podpowiedz coś :-)

Byłam wczoraj z Tomkeim na zakupach i widziałam takie piękne ubranka dla niemowlaków :-D ale wszystko mocno damskie ( serducha kwiatuszki róże itd g:D ) lub total męskie ( błękity autka :592: ) no a Ja jeszcze nie wiem co tam we mnie za osobnik siedzi i nic nie kupiłam..

Ale tak mnie już nosi aby kupić pare ciuszków na pierwsze chwile , reszte dostane po koleżankach mają wagon ciuszków dla bobasów, siostra mojego Tomka chce mi nawet wózek swój pożyczyć i inne rzeczy w świetnym stanie , jej maluszek skończy w grudniu 2 latka i w wózeczku małym niewiele jeżdził więc wygląda jak nowy ...

[ Dodano: 2008-10-30, 10:42 ]
na stronie Pampers jest taka oto lista;
http://niemowle.onet.pl/pl_PL/torba_szpitalna.php

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

30 paź 2008, 11:44

ja na razie nic nie kupuję.Poczekam jeszcze trochę.A jakiś wątek wyprawkowy musi gdzieś byc na naszym forum

[ Dodano: 2008-10-30, 10:54 ]
po za tym ja nie będę korzystała z żadnej listy tylko zapytam przyjaciółkę która rodziła niedawno w tym samym szpitalu co ja będę rodzić.Wiem że dużo dziewczyn które kupowały wyprawke z tych list z internetu połowa rzeczy im się w ogóle nie przydało

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2008, 11:59

hej dziewczynydora - super brzuszek,agnieszka - co do plci mojej dzidzi to jeszcze nikt tego nie potwierdzil oficjalnie ale ja od pierwszego dnia wiedzialam , że to synek i mysle, że się nie mylę, ale to ostatecznie sie dopiero zoaczy za jakiś czas (ale ja i tak wiem swoje :ico_haha_01: ) Co do wyprawki mam takie fajne gazetki gdzie dokladnie pisze co zarac do szpitala i ile sztuk, potem Wam zeskanuje i wkleje, ale ja jeszcze nic nie kupuje- poczekam jeszcze troszke. Co do ubranek - faktycznie, aż sie zloszcze wszystko albo rózowe, albo w jakieś kwiatki

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

30 paź 2008, 12:45

ejustysia a jak się czujesz jako młoda żonka?

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2008, 12:52

Dora, wejdz na styczniowki na strone pierwsza tam jest cala wypraweczka super jest ja dzieki niej mam wszytsko:)

[ Dodano: 2008-10-30, 11:53 ]
ejustysia, ja tez bylam pewna ze bedzie syn....a jest dziolcha:)

Awatar użytkownika
katia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 paź 2008, 12:53

Dora, brzusio super :ico_brawa_01:

asika82
4000 - letni staruszek

30 paź 2008, 13:10

no no ładne macie brzuszki, juz takie ciążowe zaczynają się robić.
zapytam przyjaciółkę która rodziła niedawno w tym samym szpitalu co ja będę rodzić
i to jest najlepsze wyjście bo ja np połowy rzeczy z tej listy pampersowej nie potrzebowałam. Każdy szpital ma inne wymogi.

A jesli chodzi o domowe sprzęty to świetny okazał się przewija na łóżeczko. Ja miałam plan na łóżku przewijac malucha i po 2 dniach Marek pojechał po przewijak, bardzo się przydał.

Co do ubranek mogę podpowiedzieć,że te najmniejsze pajacyki i body powinny być rozpinane wzdłuż tyłowia no i pajacyk oczywiśćie całe nóżki. Dzidzia jest taka skulona, zwinięta i ciężko ją ubierać. Wy sobie poradzicie ale ja pamietam ,że tata to chciał przewijać maluszka tylko jak było body całe na zatrzaski a nie przez główkę. Więc trzeba ułatwić tatusiom sprawę żeby się nie zniechęcili :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2008, 13:12

hej dziewczynydora - super brzuszek,agnieszka - co do plci mojej dzidzi to jeszcze nikt tego nie potwierdzil oficjalnie ale ja od pierwszego dnia wiedzialam , że to synek i mysle, że się nie mylę, ale to ostatecznie sie dopiero zoaczy za jakiś czas (ale ja i tak wiem swoje :ico_haha_01: ) Co do wyprawki mam takie fajne gazetki gdzie dokladnie pisze co zarac do szpitala i ile sztuk, potem Wam zeskanuje i wkleje, ale ja jeszcze nic nie kupuje- poczekam jeszcze troszke. Co do ubranek - faktycznie, aż sie zloszcze wszystko albo rózowe, albo w jakieś kwiatki

[ Dodano: 2008-10-30, 12:34 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

30 paź 2008, 13:44

uuu ale się rozpisałyście, :-D

Dziękuje za miłe słowa na temat mojego brzuchola :-D

Milutka chętnie wejde na tę stronę, dziękuje , a jak Ty się czujesz bo już niedługo listopad , grudzień minie szybko... :ico_ciezarowka:

Ejustysia , Ja też czuje wewnętrznie że to będzie mój Filipek , ale Milutka ma racje różnie to bywa z tymi naszymi przeczuciami :-D

Ide gotować barszczyk czerwony, tak mi się dzisiaj kręci w głowie przez ten wiatr ,nie wiem jak u Was ale w Krakowie wieje tak mocno, jeszcze ja pod miastem w domku mieszkam i dmuchaaaa :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-10-30, 12:46 ]
A Ty Asika jak oglądasz nasze brzuszki nie bierze Cie ochota na kolejną ciąże? :-D

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2008, 13:51

Jakoś brzydko :ico_placzek: Napisze recznie :P
TORBA DO SZPITALA
Dokumenty :
-dowód osobisty
-książeczka ubezpieczeniowa
- karta ciąży
-wyniki adań (gr. krwi, czynnik Rh, HbsAG, WR,USG po 36 tyg. ciąży, ost. morfologia i mocz)
- skierownie ( w przypadku ciąży powiklanej)

DLA MAMY
- kapcie
- odiez na wyjście - najlepiej taka z 5 miesiaca ciąży
- ręczniki (2-3)
- coś do czytania
-2,3 koszule, piżamy do karmienia
- szlafrok
- skarpetki
- 6 par majtek ( mogą być te jednorazowe )
- przybory toaletowe
- 2 ręczniki
- klapki pod prysznic
- podpaski - największe lub specjalne dla kobiet po porodzie
- ręczniki papierowe
- 2 staniki do karmienia
- wkladki laktacyjne
- karta tel. lub komórka ( razem z ladowarką :-D )
- odciągacz do pokarmu
- kolo do siadania ( moze być dziecinne kolo ratunkowe )
- drobne pieniążki i aparat fotograficzny

DLA DZIDZI
- jednorazowe pieluszki , najmniejsze z wycięciem na pępek ( nie pisze ile :ico_placzek: )
- 3 bawelniane koszulki
2 bawelniane cienkie czapeczki + 1 cieplejsza
- 3 body lub 3 komplety (kaftanik plus śpioszki)
- skarpetki
- rękawiczki (aby maluszek nie podrapal buzi)
- mydelko dla niemowląt
- ręcznik kpielowy z kapturkiem
- oliwka, zasypka, krem do pupy
- zestaw do pielęgnacji pępka ( spirytus 70%, gencjana na spirytusie)
- kocyk
- ubranko na wyjście ze szpitala odp. porze roku

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”