Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2008, 13:26

witam

Ale jest co czytac :ico_brawa_01: A mi czasu na pisanie brakuje .Moja Julka jak sie czasem nakreci to mamie nawet do ubikacji wyjsc nie da tak sie upomina o moje towarzystwo.
Widze ze rospisalyscie sie o jedzeniu.Ja to wogole nie mam rozeznania ile moja Julka je bo ja piersia karmie.Ale wyglada na najedzona i szczesliwa je co 4 godzinki .A co do tycia teraz tez przybrala na wadze zaledwie 500g w ciagu 4 tygodni ale za to urosla 3 cm.Dziecko je tyle ile potrzebuje z regoly jest tak ze w wieku 3 miesiecy podwaja swoja wage urodzeniowa a jak konczy rok to ja potraja. Wiec uwazam ze nie ma sie co stresowac bo dziecko to taki maly barometr co reaguje na stresy rodzicow i wtedy ponoc gorzej jada. A zebyscie widzialy jak je moja Wiki tobyscie rece zalamaly ja to mysle ze ona powietrzem zyje.Ale ona jak byla mala to jadla tylko z jednej piersi co 3 godziny a Julka jada z obu naraz :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2008, 13:31

JAGNA - nie ma sprawy, ja naprawde jestem Wam bardzo wdzieczna i Was potrzebuje... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Witaj SZKRAB :) Ja już nie czytam w takim razie tego, jakie są przyjete normy przyrostu masy ciala dziecka, bo jak w 3 m-cu zycia dziecko ma podwoic wage urodzeniowa, to my jestesmy daleko w tyle... mala wazyla po porodzie 3850 g, a teraz wazy 5400 g, a za 5 dni skończy 3 m-ce...

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2008, 13:36

Gie ani sie obejzysz jak mala przytyje. tylko bez paniki je rosnie pomalu bo pomalu ale zawsze cos

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2008, 13:39

no wlasnie dziewczyny, nie klocic sie :-D zadna z nas nie jest schizolka, po prostu troszczymy sie o swoje dzieci, to wszystko... i Jagna, nie jestes zle odbierana :-) pisz wiecej i zagladaj tu czesciej :-)

szkrab, helou :-) fajnie, ze Ci Julka ladnie je i rosnie :ico_brawa_01: a jak 4 godzinki wytrzymuje na mleku z piersi, to tylko pogratulowac, wyglada na to, ze sie ladnie najada, gratulacje dla mamy :-)

wyczytalam w necie, ze dzieci w okresie niemowlecym powinny zgromadzic zapas tkanki tluszczowej, bo i tak wszystko spala, jak zaczna chodzic, biegac, skakac...a wtedy, tak jak szkrab napisala, duzo dzieci jest niejadkami... i zyja powietrzem :ico_noniewiem:
tak wiec zapas energii sie przyda :-)

Gie, co do smoka, to nie znam nazwy, ale porownalam teraz poprzedni i ten nowy (niby felerny), w poprzednim jest jedna malutka dziurka - okragla (to ten smoczek z numerem 1), w dwojce sa jakby 2 male dziurki polaczone taka linia-rozcieciem.. wiecie o co mi chodzi, chyba :-)
jutro pojde do Gibraltaru obczaic jakies inne smoczki... dzisiaj mam lenia i nie chce mie sie nic :P

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

06 lis 2008, 13:42

Gie, no moja tez nie ma tyle co powinna....waży około..(ponieważ ważę ją na wadze elek..a to nie to samo,co u lekarza)5700-5800.Ważyła ciut mniej od Zuzi bo 3760g.Tyle tylko,że przeszłam szybciej na butle.....
Ale powiem Wam szczeże,że nie wyobrażam sobie mojej Emilki jakby miała ważyć ponad 7 kg.Juz teraz dobrze wygląda.....ma jak to mówi moja siostra..."pomidory w policzkach"hehehh.Byłaby za gruba... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-11-06, 12:43 ]
szkrab, no właśnie witaj.....

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2008, 13:45

tu sa siatki centylowe i mozna sprawdzic wszystko http://siatkicentylowe.pl/

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2008, 13:49

Ale powiem Wam szczeże,że nie wyobrażam sobie mojej Emilki jakby miała ważyć ponad 7 kg.Juz teraz dobrze wygląda
dokladnie, tez nie wyobrazam sobie swojego malego jako wielkiego utuczonego prosiaka :ico_szoking: nie chcialabym doprowadzic go do takiego stanu, bo pozniej ciezko mi bedzie poddawac go dietom czy innym wynalazkom.. szczegolnie, ze dzieci nie rozumieja po co :/ i odbieraja to pewnie jako krzywde...

zreszta, tutaj chyba nie przyklada sie duzej wagi do wagi :-) wiekszosc dzieci jest pulchna (zeby nie powiedziec SPASIONA).... witaj kulturo zachodu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

06 lis 2008, 13:51

U mnie w przychodni nie mierzą dzieci....Kiedyś spróbowałam sama,ale niestety Emila za bardzo sie kręciła...i nie byłto zbyt precyzyjny pomiar :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2008, 13:51

Jagna - moim zdaniem Twoja Emilka wyglada na raczej "najedzona" :-D :-D :-D :-D

Szkrab - dzieki za link, bardzo sie przyda... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2008, 13:53

Jagna - moim zdaniem Twoja Emilka wyglada na raczej "najedzona" :-D :-D :-D :-D
tak tez wyglada Twoja Zuzia ;-)

Jagna30, a nie latwiej ja zmierzyc jak spi? w sensie i tak ja wybudzisz, ale przynajmniej bedzie zbyt nietomna, zeby sie rzucac od razu :-D

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”