emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 10:50

a z butli cos pije lub kaszkę jakąś je czy tylko cycus ?
z butelki tylko soczek marchewkowy i czasem herbatke

[ Dodano: 2008-11-08, 09:52 ]
ostatno z2 razy na wieczor wpil po 80 ml bebilonu z kleikiem a wczoraj tez mu zrobilam i juz nie chcial pic :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 lis 2008, 11:01

Czesc kobitki.. widzę że ominęło mnie spotkanie na gorącej linii :ico_oczko: a takie spotkanie "w realu" to całkiem niezły pomysł, tylko musielibyśmy przyjechać całymi rodzinami, bo co to za spotkanie "marcówko-lutówek" bez głównych bohaterów. A dopiero wieczorem mogłybyśmy dzieci zostawić mężom a same "zabalować".

Sylwia, jeśli mojej Zuzi wyszedł ząbek, to Twojej Julci na pewno też wyjdzie. Już wczoraj rano tak mi się wydawało, że tam "coś" znowu jest, ale nie dźwięczało a Zuzia cały czas zakrywała ząbka językiem i nie dała sobie popatrzeć. Zawiozłam ją do mamy i mówię jej że chyba Zuzi znowu wychodzi ząbek :ico_oczko: i poszłam do pracy, a po południu już był na górze :ico_brawa_01: jestem w takim szoku że.. szok!!

Basiu, a Twoja Zuzia jak mi się podoba z tymi ząbolkami i spineczką, cudo normalnie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 11:10

dzien dobry, laseczki!

ja sobie na smierc zapomnialam o naszym wczorajszym piatku :ico_olaboga: mam nadzieje, ze za tydzien nic nie stanie na przeszkodzie, bysmy zabalowaly :-)

Emilia, Oluś pije Bebiko 2 i czasem zamiennie je kaszke, ale zdecydowanie woli mleczko. Nie zageszczam mu mleka, bo i tak juz dobrze wazy, wiec po co. Lubi takie plynne cieple mleczko. Je mleko tak ze 3-4 razy dziennie ok 150 na porcje, ale jak tego nie zje to sie nie przejmuje, bo i tak glodny nie chodzi, bo daje mu zupki, deserki i soczki.

Olus sam nie chcial juz od 6teg miesiaca jesc za bardzo cyca w dzien, wiec mu nie wpychalam, a w nocy bylo trudniej i trwalo dluzej, ale stopniowo zapomnial :-) Na noc daje mu tak okolo 200 ml mleka a potem je jeszcze okolo 4ej ze 120-150 :-)

A Marcys nadal na cycu?

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

08 lis 2008, 11:29

A i wiecie co jakiś siusiaczek jego jest zaczerwieniony nie wiem czy to coś złego może od tego naciągania jak mi kazała pani dr bo wkońcu mu sie tam ruszyło i już ładnie widać dziurkę ale teraz nie wiem czy nic go tam nie boli
bardzo możliowe że takie zaczerwienienie jest od odciągania skórki. Jak nie placze to go nie boli. My w sumie nie odciągaliśmy Kubusiowi tak wczesnie bo nasza dr powiedziała że w wieku 1,5-2 latka napletek się samoistnie odkleja i nie trzeba wczesniej tego robic(ale są i lekarze, krórzy od poczatku kazą odciągać). Zaczęliśmy to robić jak mial gdzieś 15 miesięcy i szczerze na poczatku nic nie chciało zejść a pewnego dnia ni z tąd ni z owąd zszedł cały bez zadnego problemu :ico_szoking: (widocznie się chyba odkleił)
Sylwia, jeśli mojej Zuzi wyszedł ząbek, to Twojej Julci na pewno też wyjdzie.
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: oby szybko bo już się nie mogę doczekać
Basiu, a Twoja Zuzia jak mi się podoba z tymi ząbolkami i spineczką, cudo normalnie
moje zdanie jest identyczne. Super wyglądaja malutkie dziewczynki ze spineczką. Mojej póki co nie mam do czego przypiąć. W sumie wlosków ma sporo ale króciutkie.

Na koniec raport z nocki :-D no i jak zwykle do bani. Do północy budziła się czesto i płakała a o północy już mi nerwy póściły i ją skrzyczałam :ico_wstydzioch: aż sie bardzo rozryczała i z tego wszystkiego zasnęła i spala do 4 - o 4 cyc i spała do 7:30. Także chyba wystraszyla sie tego mojego krzyczenia i poszla grzecznie spac :ico_puknij:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 11:30

A Marcys nadal na cycu?
tak :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

08 lis 2008, 11:34

Anuszka napisał/a:
A Marcys nadal na cycu?

tak
moja tez nadal cycusiowa i chyba tak nam dobrze. Moje dzieci po prostu nie beda wiedziały co to butla :)

[ Dodano: 2008-11-08, 10:36 ]
Emila a dużo razy Marcyś dostaje cyca ???

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 11:37

Na koniec raport z nocki :-D no i jak zwykle do bani. Do północy budziła się czesto i płakała a o północy już mi nerwy póściły i ją skrzyczałam :ico_wstydzioch: aż sie bardzo rozryczała i z tego wszystkiego zasnęła i spala do 4 - o 4 cyc i spała do 7:30. Także chyba wystraszyla sie tego mojego krzyczenia i poszla grzecznie spac :ico_puknij:
u mnie podobnie, maly za to sie budzi co pol godziny lub co godizne i poplakiwal, marudzil, chodzil po calym lozku... az o 3ej tak mnie wziely nerwy... ze leipeij nie mowic. Poszlam do kuchni i sobie zapalilam. Bo mialam ochote nawrzeszczec na moje dziecko.. :ico_noniewiem: okropna byla ta nocka...

[ Dodano: 2008-11-08, 10:38 ]
moja tez nadal cycusiowa i chyba tak nam dobrze. Moje dzieci po prostu nie beda wiedziały co to butla :)
obys miala ten pokarm jak najdluzej, moze faktycznie nie ebdzie potrzebna butla :-) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

08 lis 2008, 11:42

sobie zapalilam.
oj za mną też fajki chodza ale jak bym zapaliła to by mi chyba mąż nogi z nonono powyrywał

[ Dodano: 2008-11-08, 10:44 ]
obys miala ten pokarm jak najdluzej, moze faktycznie nie ebdzie potrzebna butla
teraz im dziecko starsze tym mniej bedzie tego mleka potrzebować. Także myslę że nie bedzie źle. A jak skończe z cycem to potem może coś mlecznego dostanie lyżeczką i obejdzie się bez butli. Chociaz nie ukrywam, ze taka butla to wygoda dla mamy.

A my niedlugo naszym maluchom bedziemy mogły zaserwowac makaroniki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 11:46

oj za mną też fajki chodza ale jak bym zapaliła to by mi chyba mąż nogi z nonono powyrywał
ja juz z moim przezylam wojne, ale postawilam na sowim i bede sama decydowac o tym co robie. :-D

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

08 lis 2008, 11:47

bo pamiętam, z e ja kubie od 10 miesiąca zaczelam dawac makaron i lubil go bardzo

[ Dodano: 2008-11-08, 10:48 ]
Anuszka ja kiedys palilam. potem mieliśmy rzucic no i mąz rzucił a ja popalałam po cichu a teraz w sumie nie palę już 4 lata to szkoda by było zapalić - a czasami naprawdę mi się chce.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”