Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 11:46

gaga22, tez chcialam takie naklejki no ale drogie one i szkoda scian dlateg tapetuje pokoj

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 11:53

gaga, jaki masz wymiar tego łóżeczka?? ii jaki wymiar pościeli kupiłaś????

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

08 lis 2008, 12:01

gaga, śliczne, te drugie mi jakos bardziej w oko wpadły :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Nadie, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: - noo, to teraz musisz przekonać męża :-)

mi na szczęście na razie odeszły "problemy" z urządzaniem dziecinnego pokoju, bo musimy wcisnąć dzidzię do swojej sypialni... ale w przyszłym roku na wiosnę zmienimy chyba dom na większy, więc będę miała pole do popisu :-)

[ Dodano: 2008-11-08, 11:03 ]
a ja w ogóle zaczynam dziś 8 miesiąc - według moich obliczeń miesiączkowo-terminowych :-D :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
i w sumie nóżki mam mięciutkie... Młodego urodziłam w 35 tyg, także będę miała "krytyczne dni" za 3 tygodnie :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 12:09

a ja w ogóle zaczynam dziś 8 miesiąc - według moich obliczeń miesiączkowo-terminowych
super :ico_brawa_01: , to też już masz z górki :-D

[ Dodano: 2008-11-08, 11:10 ]
i w sumie nóżki mam mięciutkie... Młodego urodziłam w 35 tyg, także będę miała "krytyczne dni" za 3 tygodnie :-)
dasz radę :ico_oczko: , będzie dobrze :-)

[ Dodano: 2008-11-08, 11:12 ]
mi na szczęście na razie odeszły "problemy" z urządzaniem dziecinnego pokoju, bo musimy wcisnąć dzidzię do swojej sypialni... -
my tak samo, synek będzie z nami w sypialni :-)

[ Dodano: 2008-11-08, 11:12 ]
gaga, mi też te drugie się podobają :-)

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

08 lis 2008, 12:15

hej, ale zasuwacie, nadążyć nie mogę

witam sobotnio :-)
na mnie sterta prasowania czeka - to moje plany :-) ale co z nich wyjdzie zobaczymy, jutro też dzień jest :ico_oczko:

milutka super że sie pogodziliście :ico_brawa_01:

u nas imię się na razie nie zmienia - Oskar :-)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

08 lis 2008, 12:19

u nas imię się na razie nie zmienia - Oskar :-)
ślicznie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dasz radę :ico_oczko: , będzie dobrze :-)
ja dam - mam nadzieję tylko, że dzidzia poczeka jeszcze kilka tygodni :ico_sorki: z Młodym były problemy, jednak wcześniak to wcześniak.... będę zaciskała mocno kolana :-D

ja dziś plan porodu wypełniam na brudno... bo już jak pójdę do położnej 19-go to mam mieć gotowy...

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

08 lis 2008, 12:24

hej dziewczynki..ja wstałam dzis przed siódmą bo ze mnie to raczej marny spioch :-D wiec pojechałam do mamuni (mam to spanie po niej) ona okurat koczyła sprztac wypiłysmy kawke i pojechałysmy na zakupy- i oczywiscie mama kupiłam małej dwa bodziaki z kubusiem puchatkiem i rajstopki tez z kubusiem :-D :-D a teraz musze męża sciagnąć z łożka zeby zabrała sie za porzadki..

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

08 lis 2008, 12:38

Czesc Dziewczyny :-D
Cos ostatnio malo sie tu wykazuje, ale to tylko dlatego, ze zaczelam chodzic spac o normalnej godzinie a nie jak przedtem gdy przed kompem siedzialam po nocach :ico_puknij: Zaznaczam, ze roznica czasu do Was wynosi u mnie +9 godzin co oznacza, ze u Was dopiero przed poludniem a ja juz za kolacje sie zabieram :-D Za to z mojego rana u Was gleboka noc i nie ma z kim popisac.

ananke, jaki plan porodu? Poprosze dokladniej :-)

Zaraz sie wybieramy do marketu na cotygodniowe zakupy zywnosciowe. Chodzi za mna od jakiegos czasu takie mokre, nasaczane ponczem ciasto :ico_haha_01: , moze jeszcze bedzie w cukierni :ico_sorki: :-) Wpadne do Was pozniej. Milego dzionka zycze :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

08 lis 2008, 12:48

ananke, jaki plan porodu? Poprosze dokladniej :-)
u mnie to standard - dostałam od położnej kilka pytań na kartce i mam to wypełnić...
na każdym portalu ciążowym tutaj tez to mają i w sumie te same pytania są wszędzie...
a dokładniej: muszę/mogę określić kilka istotnych rzeczy/spraw dotyczących porodu, z takich najważniejszych to: kto będzie ze mną bliski przy porodzie, jego nr kom, żeby złapać, jakby mnie np. z ulicy zgarnęli; jakie pozycje podczas porodu chcę przyjmować; jakie środki przeciwbólowe preferuję (tu mam cała gamę możliwości od gazu uspokajającego poprzez morfinę dożylnie do epiduralu-zzo) ; jak chcę monitorować dziecko: czy będę się kładła na ktg co 20 minut, czy mają przygotować/zarezerwować dla mnie przenośne ktg; czy wyrażam zgodę na użycie kleszczy, nacięcia krocza; czy chcę dostać zastrzyk na przyspieszenie wydalenia łożyska; czy chcę po porodzie Malucha płec zobaczyć sama czy mają powiedzieć; czy chcę kontakt z dzieckiem skóra do skóry i czy ma być wtedy wytarty dzidziuś już; czy chcę przystawić do piersi dziecko jak najszybciej po porodzie; kto przecina pępowinę; czy wyrażam zgodę na cesarkę, gdyby cos było nie tak i jakie znieczulenie wtedy preferuję; czy wyrażam zgodę na obserwację i pomoc przy porodzie studenta (jest zaznaczone, że jedna sztuka studenta może być obecna z chęcią, jeśli się zgodzę), czy mam jakieś specjalne życzenia... i milion innych, typu: czy po porodzie chcemy zostać sami z dzieckiem kilka minut, itd...

zaskoczona jestem tym, bo juz wiele dziewczyn potwierdziło, że wypełnia się ten plan nie dla jaj czy papierka tylko jest to ważny dokument przy porodzie, a są szpitale, gdzie bez tego nie przyjmą do porodu

noo, to się rozpisałam :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 12:50

Sandrusia, no wlasnie malo nas odwiedzasz :ico_nienie: :ico_nienie:

ja zrobilam roladki tzn zawinelam stoja se w lodowce a za 2 godizny zorbie sosik i je zapieke:)

no czas pedzi pedzie ja juz tez zaczelam 8 miesiac:P

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”