nam tez dobrze z cycusiem, tylko szkoda ze nic innego nie chce jesc tylko cyc i cyc
a karmie go 4-5-6 razy w dzien, roznie
bo w sumie on tylko tego cyca
u nas jest ok. Tzn mala w sumie je cyca 3-4 razy na dobę ale tak prawde mowiąc to taz pożądnie a te 2-3 to takie popicie sobie a je wszystko inne. Nawet nasze obiady pałaszuje. Ostatnio kubie naleśnika zjadła a mi dziś ran kanapkę z wędliną. Wcina aż jej sie uszy trzęsą a przecież ani jednego zabka nie ma ale radzi sobi dziewczynanam tez dobrze z cycusiem, tylko szkoda ze nic innego nie chce jesc tylko cyc i cyc
a karmie go 4-5-6 razy w dzien, roznie
bo w sumie on tylko tego cyca
no i tak ma byc strach pomyslec, co zrobi jak bedzie miala zebyale radzi sobi dziewczyna
Franuś też lubi kupiłam taką zacierkę tj taki drobniutki makaronik i dodaje czasem do zupkipamiętam, z e ja kubie od 10 miesiąca zaczelam dawac makaron i lubil go bardzo
bardzo możliowe że takie zaczerwienienie jest od odciągania skórki. Jak nie placze to go nie boli. My w sumie nie odciągaliśmy Kubusiowi tak wczesnie bo nasza dr powiedziała że w wieku 1,5-2 latka napletek się samoistnie odkleja i nie trzeba wczesniej tego robic(ale są i lekarze, krórzy od poczatku kazą odciągać). Zaczęliśmy to robić jak mial gdzieś 15 miesięcy i szczerze na poczatku nic nie chciało zejść a pewnego dnia ni z tąd ni z owąd zszedł cały bez zadnego problemu (widocznie się chyba odkleił)
u mnie to samo ale w nocy to z 5-6 razy cyca pije2-3 to takie popicie sobie a je wszystko inne. Nawet nasze obiady pałaszuje.
a moja w nocy raz a pożądnie :)Sylwia.O. napisał/a:
2-3 to takie popicie sobie a je wszystko inne. Nawet nasze obiady pałaszuje.
u mnie to samo ale w nocy to z 5-6 razy cyca pije
u nas to samo tyle że mala jak się przewraca to głowe ma zawsze do góry i jeszcze nigdy nia nie udeżyła o podlogę i też się cwaniara puszcza i kilka sekund stoi samamamy jeszcze jedno zmartwienie niemale... codziennie maly spada na glowe, bo pol dnia to on przestoi przy czyms, cwaniakuje i sie trzyma jedna ręką albo w ogole sie puszczaq i bach na plytki, guz, sliwa i placz przerazliwy... serce mi sie kraje, boje sie, ze bedzie mial jakiegos guza na mozgu...
staram sie go uchronic przed tymi upadkami, ale on jest tak energiczny i ruchliwy, ze nie da sie calkowicie wyeliminowac upadkow... co robic...
skad ja to znamdziewczyny, Wasze dzieci tez zgrzytaja zebami? moj ma 4 na przodzie i zacnzie to sie flaki przewracaja...
ojej Franek narazie nie bo ma 2 zeby ale jak tak bedzie robił nie zniose tego jak to czytam to juz mi dreszcze przechodzaAnuszka napisał/a:
dziewczyny, Wasze dzieci tez zgrzytaja zebami? moj ma 4 na przodzie i zacnzie to sie flaki przewracaja...
skad ja to znam
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość