Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

09 lis 2008, 09:47

pędzimy jak burze
ledwo doczytałam :-)

wczoraj po imprezce dla dzieci w kulach znajomi nas na kawke zaprosili i do wieczorka posiedzieliśmy - milo było.

pisałyście o porodach - w popprzedniej ciąży bardzo byłam na naturalny nastawiona, nawet na znieczulenie sie nie nastawiałam. położną miałam opłaconą tylko dla siebie - 1500zł, sala rodzinna - 800zł. takie są u nas ceny normalnie na str szpitala. skończyło sie cesarką i nie wspominam tego źle - po 8 godzinach u nas każą wstać i iść samemu pod prysznic - i dobrze bo jak człowiek sie przełamie to potem jest ok, chodziłam normalnie, robiłam wszystko przy małej, rana b szybko sie zagoiła, szwy chyba po 2 tyg zdejmują o ile dobrze pamiętam ale pewna nie jestem.mleczko było od razu i natychmiast małą mi dali do piersi. koleżanka co rodziła naturalnie - nie mogła 3 dni z łóżka wstać bo ją żle ponacinali w kroczu i pozszywali coś nie bardzo, więc różne są przypadki na pewno i przy cesarce i przy naturalnym - ale nie ma co o tym mysleć - będzie dobrze!!!!!
fajne te pytania do porodu,mnie ta położna też o wszystko wypytała, ale nie wiem czy to standart czy tylko jak sie położną wykupi. o naci ęcie krocza np nie pytają - jak trzeba to tną...

dziś jedziemy Michałowi kupić kurtke zimową bo nie ma, na obiad na pizze małej obiecaliśmy więc gotowanie mam dziś z głowy :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 09:56

ale z Was ranne ptaszki..juz miałm co czytac..a ja byłam juz na spacerku z pieskiem..teraz ogladam dzien dobry tvn ale narazie nie ma nic ciekawego..ja miałam kolo 6 pobudke bo mojego męż bierze jakies chorobsko i strasznie zaczął chrapac..wiec sie przeniosłam jeszcze na chwilke do salonu i sie drzemnełam..najgorsze ze u mnie tez sie jakis katarek pojawił..dzis jedziemy do znajomych i wrocimy dopiero jutro ale po powrocie zapodam sobie chlebek z czosnkiem..to dal mnie najlepsze lekarstwo..do tego herbatka z soczkiem aminowym i powinno pomóc..

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 10:02

ale z Was ranne ptaszki.
noo, mój Krzysiek dzis na 6.00 do pracy, także wstaliśmy o 5.10 :-)
zapodam sobie chlebek z czosnkiem..to dal mnie najlepsze lekarstwo..do tego herbatka z soczkiem aminowym i powinno pomóc..
ool, mi też zawsze czosnek pomaga :-)

Beatris60, z tymi porodami jest różnie, tyle samo przypadków, co rodzących, także niestety niczego nie da się przewidzieć... ale bądźmy dobrej myśli :-D

kupiłam na ebay'u komplecik :-D :ico_wstydzioch: :ico_olaboga: chłop mnie skróci o głowę :ico_olaboga: :ico_oczko: dobrze, że go nie ma, jak listonosz przynosi te paczki i mogę poupychać :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 10:15

kupiłam na ebay'u komplecik
:ico_nienie: :ico_nienie: a mialas być grzeczna :-D :-D :-D ile wytrzymałas?? :-D :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 10:18

:ico_nienie: :ico_nienie: a mialas być grzeczna :-D :-D :-D ile wytrzymałas?? :-D :-D
dwa dni :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-11-09, 09:18 ]
słaba jestem po prostu.. gorzej mi idzie niż z rzucaniem palenia :-D

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lis 2008, 10:20

kupiłam na ebay'u komplecik :-D :ico_wstydzioch: :ico_olaboga: chłop mnie skróci o głowę :ico_olaboga: :ico_oczko: dobrze, że go nie ma, jak listonosz przynosi te paczki i mogę poupychać :-D
mój w przyszłym tygodniu idzie już do pracy i też będę mogła upychać :-D

[ Dodano: 2008-11-09, 09:21 ]
a teraz oglądam lampki, bo sobie uświadomiłam, że nie mam lampki nocnej do pokoju młodego

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 10:27

ja na allegro kupuje przez konto męża wiec sie nic nie ukryje :-D :-D :-D ale ze mna chyba narazie nie jest tak źle.. :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 10:38

ale ze mna chyba narazie nie jest tak źle.. :-D :-D :-D :-D
i pilnuj się, póki możesz, potem to juz tylko będziesz upychała :-D
a teraz oglądam lampki, bo sobie uświadomiłam, że nie mam lampki nocnej do pokoju młodego
my kołyskę wstawimy w sypialni i lampki mamy po jednej na stronę łóżka, ale do nocnego wstawanie kupiłam taką lampkę z bladym światłem do kontaktu...

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

09 lis 2008, 10:46

tyle samo przypadków, co rodzących
dokładnie tak jest :-)

u nas w pokoju będzie kołyska a w pokoju dzieci łóżeczko. lampki takiej słabej do naszego też nie mam...trzeba sie rozejrzeć :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lis 2008, 10:53

ale do nocnego wstawanie kupiłam taką lampkę z bladym światłem do kontaktu...
ja też szukam do kontaktu

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”