Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2008, 14:50

mlutka ja mialam tam przez 1 semestr zajęcia. Nie chodzi o to co się dowiedzialam, ale rozkladaliśmy ludzi na częsci pierwsze więc jak sobie przypomne skórę i pod ią wstrętny tluszcz żyly i mięśnie a biceps to wygląda jak ugotowany na parze kurczak (taki ma kolor ) eeeeelelelleeee. Dlatego nigdy nawet do reki mięsa nie wezmę fujfuj

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

10 lis 2008, 17:35

Hej
ejustysia,milutka współczuję remontu.Ja mam juz od ponad pół roku i jeszcze kolejne tyle potrwa.Teraz robimy kuchnię i nawet nie mam zlewu w kuchni :ico_olaboga:
Dora zazdroszczę domu.My mieszkamy w kamienicy i mamy tylko 42m2.No ale mamy zamiar się kiedyś budować
Ale mnie dzisija męczy zgaga.Zmykam na pocztę a potem obejrzymy sobie z mężem jakiś film

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 lis 2008, 18:55

Ejustysia - to wcale się nie dziwie że mięso Cie brzydzi :ico_szoking:

Odwiedziła mnie dziś koleżanka z 8 letnią córeczką, znowu się nasłuchałam o porodzie, odkiedy w ciąży jestem wszystkie kobiety opowiadają mi o swoich porodach :ico_olaboga: niektóre opowieści to jakaś masakra :ico_noniewiem:

Ja chce spróbować rodzić naturalnie , cesarke traktuje jako ostatecznośc , z tego co widze po naturalnym porodzie ciało kobiety szybciej się regeneruje, no chyba że troszke peknie tam i ówdzie :ico_noniewiem: A WY jak chcecie rodzić co sądzicie o cesarce na życzenie ???

[ Dodano: 2008-11-10, 17:57 ]
Aha Agnieszka - przytyłaś coś ? co do ruchów to to takie bulgotanie na początku co opisujesz to moim zdaniem to TO :-D A pozatym od 18 - 20 tygodnia sie dopiero zaczyna , więc nie martw się kochana wszystko będzie dobrze napewno :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2008, 19:35

bulgotanie to ruchy pierwsze dziecka:)

co do rodzenia takze wole naturalnie wiem ze kobieta cierpi ...ale chyba raczej nie gorzej niz po cc... po ktorej dlugo sie regenruje clzowiek noo i zalezy to od organizmu

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2008, 21:07

witam Mamusie
ja dzisiaj tylko na minutke bo strasznie zmeczona jestem caly dzien latalam po sklepachw poszukiwaniu butow i kurtki dla siostry :-D sama tez sobie cos kupilam nie za duzo bo niestety nie za dobrze juz wygladam w NORMALNYCH ubraniach tu i tam mi cos wytaje :ico_olaboga:

co do remontow to wspolczuje bo sama tez jestem w trakcie :ico_olaboga: i jestem przerazona :ico_olaboga: :ico_olaboga:

co do cesarki na zyczenie to juz pisalam zle chetnie napiszr jeszcze raz,
oto ja jestem ZA wiem ze pewnie zostane skrytykowana za to :ico_nienie:
ale uwazam ze to ze chce miec cesarke ze nie chce rodzic naturalnie z wielu powodow, nie czyni mnie zla matka czy egoistyczna osoba :ico_nienie: :ico_nienie: ja szanuje kobiety ktore chaca rodzi same , podziwiam je za odwage wiem ze porod to naturalan sprawa ale dla mnie to jest cos nieyobrazalnego .

[ Dodano: 2008-11-10, 20:09 ]
i nie chce byc oceniana badz krytykowana za to ze niechce rodzic sama :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

misiunia_29
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

10 lis 2008, 22:08

Nikt Cię nie będzie krytykował, bo każdy ma swoje zdanie.
Ja jestem za porodem naturalnym i chociaż pierwszy poród miałam straszny to jednak cesarka to ostateczność.

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 lis 2008, 22:53

Adka - nie bedziemy krytykowac bo zgadzam się ze każdy ma prawo do Swojego zdania.
Zadałam ten temat dlatego że jak już pisałam wiele się nasłuchałam dobrych i złych opinii kobiet które rodziły i zastanawiam się jak rodzić :-D
Z jednej strony chciałabym przeżyć poród naturalny z moim Tomkiem bo On bardzo chce , ale z drugiej strony boje się tych "pękań " obrzęków itp :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
aniafs
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2008, 22:53

witajcie, fajniutko Was od czasu do czasu podejrzeć :-)
Dora, świetny przepis oboje z mężem uwielbiamy mięsne dania przyżądzone na słodko. Chętnie wypróbuję.
Adka, a Tobie skrzydełka udały się??
Aż mi się jeśc zachciało... :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2008, 23:03

Adka, a Tobie skrzydełka udały się??
udalu udaly , mialalm wpasc na grudzien i podziekowac :ico_buziaczki_big: wszyscy byli zachwyceni tylko moj maz nie sprobowal :ico_zly: no coz on wynalazkow nie jada :-D woli mielonego z ziemniakammi i burakami :-D nie wie o traci :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
aniafs
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2008, 23:36

woli mielonego z ziemniakammi i burakami
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
no coż, o gustach się nie dyskutuje, o kulinarnych także :ico_oczko: :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”