masz dwoje dzieci i sama wiesz po pierwszym jak karmilas czy wystarczalo itp. ja niestety jestem zieloniutka i zdaje sie na aktualny schemat żywienia bo sama to niewiem nic ale mysle ze karmiac go zgodnie z tym schematem to napewno mu krzywdy nie wyrządzę! dziecko w 8 i 9 mc wg nich powinno zjadac 2razy mlko zageszczone kleikiem 2 razy kaszke na mleku(w tym 1 glutenowa) więc ja tak mniej więcej robie- dodam ze cycem nie karmie- to by zmienilo ten caly system
ja karmię cycem i w sumie mala jada 3-4 razy na dob e cyca i zupę z miesem i deserek i jakieś biszkopty, owoce, chlebek. Myslę że już niedługo znow zrezygnuję z kolejnego posilku z cyca i mała w zamian dostanie coś innego np kluseczki
a tak z ciekawosci to na plycie jest jakis wiek zaznaczony? fajne edukacyjne bajeczki sa na baby tv
na mądfrym maluchu na płytach jest zaznaxczony wiek a na tej pierwszej serii nie ale to nie są bajki tylko takie jakby filmy edukacyjne.
wiecej nic nie daje juz...a WYYY????
moja jada sporo biszkoptów i chlebka też.
zagladalam ale ciezko zaczac pisac tak sie wcinajac troszke wy sie znacie jeszcze z okresu ciazy! zaglądalam też do kwietniowek bo Rysio z końca marca wiec do nich jakos blizej byl (bo tam sa nawet starsze od niego:) nastepnym razem jak bede w ciazy to zaczne od poczatku pisac:-D a do tej pory bede sie wam wcinac o ile pozwolicie
pisz tak czesto jak tylko możesz. Fajnie będzie Cię poznać
a dajecie dzieciom winogronka?? bo Marcys jak widzi ze ja jem, to przyciaga sobie moja reke i wcina, a nie wiem czy moze
można dzieciakom dawac wszystkie owoce już. No chyba że alergiki to radzę zrezygnowac z cytrusów i ewentualnie z pestkowych. Moja jak była mniejsza ciągle była wysypana a ostanio jadła mandarynkę, \greffruta i pomelo i nic jej nie jest
i jeszcze powiedzcie, jesli dzis jest ok 6 stopni u nas, to czy jak maly usnie na spacerku to moze sobi spac z godzine?? czy to za zimno/? sama nie wiem
no pewnie że może, tylko dobrze go przykryj zeby nie zmarzł.
np wczoraj chcial frytki od nas ale to byly takie juz gotowe wiec sie balam...
moja tez już frytki wcinala . Zresztą moj ato juz duzo od nas próbuje rzeczy. A jak chcemy cość zjeść i nie chcemy jej tego dac to niestety musimy się chować przed nią
mika85, pokaz nam swojego smyka
no wlasnie. prosimy o foteczki
Anuszka nie mogę otworzyc twojego linka. wyskakuje mi że nie ma takiej strony