Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 09:36

witam z rana,

Gie, reka Pana - brrrr... az mi sie sniadania odechcialo :P
a Zuzka sliczna jak zawsze, na moje oko, to wyglada na wiecej niz 3 miesiace :-)
powiedzcie mi, bo sie zastanawialam... jak myjecie dzieci, to one leza na plecach, czy na brzuchu (widzialam zdjecia Gie, raz tak, raz tak).
jezeli na brzuchu, to udaje Wam sie "przewrocic" dziecko juz w wodzie? ja sie boje i u mnie sa raz plecy, raz brzuch (nie to i to podczas jednej kapieli), ale przewaznie maly lezy na pleckach, jakos tak mi wygodniej i wydaje mi sie bezpieczniej

Jagna30, ciesze sie, ze Emi lyka te witaminy bez problemu :-) wkrotce hemoglobina powinna jej skoczyc w gore :ico_brawa_01:
a Twoim synom na pewno spodoba sie Zloty Kompas.. fajny film do obejrzenia z rodzinka :-)

margarita83, chyba ten post wskoczy na nasza setna strone... pedzimy jak pedziwiatry hehe :ico_brawa_01:

u mnie, odpukac, nie ma zadnych sensacji (oprocz tego wczorajszego ataku bolu brzuszka), no moze to, ze maly zaczal troche ulewac, ale jedynie po 180-tkach (obawiam sie, ze to jednak za duzo na raz dla niego), wiec poki co podajemy 150-tki i i tak bilans wychodzi na 800 (+/-)

dobra, slysze, ze moj plumtak sie obudzil (slyszalam kichniecie na tym loki toki - elektronicznej niani), lece zabrac go z sypialni zanim maly obudzi A.

Jasper! Mummy is coming!!!!

:-D

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2008, 09:45

No to już pękła nam 100 stronka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 10:04

witam i bravo, ze dobilysmy sety :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

zaraz ruszamy do tesciowej na rozmowe o moim powrocie do pracy, wiec prosze zaciskac kciuki, zeby sie zgodzila opiekowac Zuzia :)

SHOO - co do Twojego pytania... nas uczyli w szkole rodzenia i moja siostra (polozna) tez tak pierwszy raz wykapala Zuzie po powrocie do domu ze szpitala, ze zaczynamy na pleckach, czyli obejmuje dlonia paszke Zuzi, a glowe opiera mi na reku. Myjemy glowke, szyje, brzuszek, raczki, paszki, psitulke i nozki, a potem odwracam ja na brzuszek, zeby dokladnie umyc jej plecki i pupke... w szkole rodzenia pokazywali tak, ze jak trzymasz malego np. na pleckach i obejmujesz jego paszke lewa reka, to jak chcesz go przewrocic na brzuszek, to kladziesz prawa reke na jego lewym ramienu (tym, ktory obejmujesz) w taki sposob, ze kciuk jest na ramieniu, a pozostale palce pod paszka i przekrecasz dziecko na brzuszek tak, ze jego broda opiera sie o Twoja prawa reke (o nadgarstek) , czyli Ty zmienilas reke, na ktorej trzy masz dziecko, bo trzymasz go teraz na prawym reku i reke masz tak wygieta do siebie, w sensie, ze lokiec jest daleko od Ciebie... nie wiem jak to wytlumaczyc... przewracasz dziecko z powrotem na plecki analogicznie...

ale, ze mi nie bylo tak wygodnie, to po prostu podnosze mala za te paszke i podkladam jej lewa reke pod pupke i przekladam na brzuszek tak, ze tam, gdzie wczesniej miala nogi, ma teraz glowe i z powrotem tak samo - tak nam pokazala moja siostra...

dobra, nie wiem czy cos z tego zrozumialas, ale ja juz musze leciec do tesciowej, pappaaaa...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 10:29

Gie, zrozumialam, dzieki :ico_sorki: dzisiaj sprobuje pomanewrowac malym wg Twoich wskazowek :ico_brawa_01:

i trzymam kciuka za to, zeby tesciowa nie robila problemu, ale chyba nie bedzie, bo pisalas, ze rowna z niej babka (o ile sie nie myle) :-)

a ja juz sie boje, co to bedzie, jak pojedziemy z A. do Polski, a pozniej do Anglii... wszyscy beda chcieli nosic malego i go tlamsic :ico_olaboga:
pewnie skonczy sie tak, jak ostatnio, ze maly bez noszenia na rekach bedzie marudny (po ostatniej wizycie tak mialam, tydzien zajelo mi "naprawianie" Jasperka :/)
a teraz to bedzie ponad 20 dni lulania, bujania i co tam jeszcze :ico_olaboga:
a przeciez nie powiem im "zostawcie go w spokoju".. tak to jest, jak sie widzi rodzine 2 razy do roku...
chociaz pewnie, jakbym tesciow i rodzicow miala blizej, to by bylo tak samo... wiec poniekad ciesze sie, ze mi malego nie rozpuszczaja :P

[ Dodano: 2008-11-19, 09:33 ]
a wczoraj sciagnelam sobie film, spodobal mi sie tytul - Nocny pociag z miesem (LOL)
:-D ...jakis horror, tyle, ze po rusku mi sie sciagnal, w sensie jezyk rosyjski :/
trzeba bedzie cos innego na dzisiejszy wieczor poszukac...

ach, no i skonczylo sie tak, ze obejrzelismy The Happening, nie moge powiedziec, ze polecam... taki slabawy byl :/

hehe, zamieniam sie w naczelnego krytyka filmowego na tym forum :-D :P

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2008, 10:48

Gie, trzymam kciuki.... :ico_sorki:

shoo, z ostatnich filmów,które oglądałam (był nawet niedawno w tv)i naprawdę mi się spodobał to "Wyznania gejszy"...bardzo mnie wciągnął...

A z ostatnich horrorów(których jestem miłosniczka)to obejrzałam "OKO" Z Jessica Albą.,..nawet,nawet..........

[ Dodano: 2008-11-19, 09:51 ]
Aha,Emilka zjadła o 9 ,150 ml... :ico_brawa_01:
Zauważyłam że ma swoje pory jedzenia.....właśnie o 9,12,15,18,21....no i potem w nocy między 5 a 6.....wypija średnio 150,w nocy 180ml.... :ico_brawa_01:
Daje tez jej ten soczek ...jabłkowy z dodatkiem marchewki i widzę ,że Emilce zaczyna robic sie ładna cera... :ico_brawa_01: nie jest juz taka bladziutka. :ico_sorki:

No słyszę ,że się budzi.....trzeba zaaplikowac jej leki :ico_placzek:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 11:14

shoo, z ostatnich filmów,które oglądałam (był nawet niedawno w tv)i naprawdę mi się spodobał to "Wyznania gejszy"...bardzo mnie wciągnął...
czytalam te ksiazke, rewelacja... wiec nic dziwnego, ze film tez dobry :-)
A z ostatnich horrorów(których jestem miłosniczka)to obejrzałam "OKO" Z Jessica Albą.,..nawet,nawet..........
wlasnie mialam sciagnac ten film :-)
Aha,Emilka zjadła o 9 ,150 ml... :ico_brawa_01:
Zauważyłam że ma swoje pory jedzenia.....właśnie o 9,12,15,18,21....no i potem w nocy między 5 a 6.....wypija średnio 150,w nocy 180ml.... :ico_brawa_01:
u mnie tez sa juz unormowane, pierwsze karmienie o 8-9, pozniej o 12, 15, 18, 21 i jedno przed spaniem... czyli tak jak u Ciebie (w sensie, przed naszym spaniem, czyli przed 24... bo maly to ok 21 juz pada i ostatnie karmienie jest "na spiocha") :ico_brawa_01: i tez za kazdym razem wypija 150ml, czasami 180, zalezy, czy zrobi sobie sam dluzsza przerwe (spiac np. 4 godziny)

[ Dodano: 2008-11-19, 10:15 ]
aa Jasper wczoraj zlapal smoka w raczke i probowal go sobie do buzi wlozyc :-D ale nie udalo mu sie, bo krzywo go zlapal :/

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 12:09

http://dzidziusiowo.pl/index.php?option ... &Itemid=98
dziewczynkiprosimy o glos
Marcelek jest 6 na liscie
z gory bardzo dziekujemy

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 13:14

emilia7895, juz zaglosowalam :-) widze, ze zrobila sie juz finalowa 15-tka :ico_brawa_01: wczesniej, jak na niego glosowalam, to bylo o wiele wiele wiecej zdjec ... brawo dla Marcelka!

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 14:19

witam
majka spała dobrze. Jadła ok. 2 i ok. 5 po ok. 110ml.
Rano kupa była normalna.

reszte później bo mała dokazuje

[ Dodano: 2008-11-19, 13:52 ]
no mam chęć wrócić do pracy, szef dał mi bardzo korzystne warunki pracy i zupełnie wolną rękę, nawet godziny pracy moge sobie wybrać :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

no to teraz my będziemy gadać z "kochaną" teściową o tym żeby zrezygnowała z pracy i siedziała z Majką, ciekawe co powie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 14:53

margarita83, Majka Ci w nocy 2 razy je? myslalam, ze przesypia nocki :ico_noniewiem: chyba, ze to teraz tak wyjatkowo bylo, bo sie zle czula?

[ Dodano: 2008-11-19, 13:56 ]
margarita83, hmm.. tesciowa musi z pracy zrezygnowac, zeby zajac sie mala? z tego, co piszesz, to sie na to nie zanosi ...... :ico_noniewiem:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”