Awatar użytkownika
nastka
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

18 lis 2008, 11:52

Agnieszka, dzięki
ja też nigdy nie wiem jak to jest nawet jeżeli chodzi o tygodnie ciąży ciągle lekarz mówi mi inaczej mnie wychodzi że 18 tygodni skończyłam a 19 zaczełam według lekarza jestem między 20 a 21 tygodniem.

asika82
4000 - letni staruszek

18 lis 2008, 12:14

Nastka gratuluje synka ! :-)

Awatar użytkownika
nastka
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

18 lis 2008, 12:29

Słuchajcie czy słyszałyście coś że w ciąży nie można stosować kremów z witamina A ja dopiero teraz się dowiedziałam a od 3 tygodni stosuje krem w którym jest ekstrakt z witaminy A.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2008, 12:32

ja nic o tym nie slyszalam...ale podobno niemozna przyjmowac zbyt duzej ilosci witaminy A do organizmu

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2008, 13:26

a czy to ważne ile dokladnie trwa - nawet się nie obejrzymy a już będziemy na porodówce :) przypominam o tel. narazie mam3

dziś mialam morfologie po 14 mąż ma odebrać wyniki z tym, że zobacze je dopiero po 20 a :P ciekawa jestem bo czuje sie nienajlepiej,

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

18 lis 2008, 16:32

ejustysia to trzymam kciuki za wyniki
ja właśnie obżeram się chałwą i nudzi mi się strasznie

[ Dodano: 2008-11-18, 16:22 ]
ja znowu czuję mojego szkraba i wiem już z eto na pewno on a nie jelita :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lis 2008, 20:13

hej Dziewczyny
ja dopiero teraz zagladam bo caly dzien nie bylo swiatla :ico_zly:
Nastka gratuluje Synka :ico_brawa_01:
co do trwania ciazy to ja uwzywam tygodni jak ktos mnie pyta w ktorym jestem miesiacu :-D ja zobaczylam ze jestem w piatym :ico_szoking: miesiacu to sama sie zdziwilam :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

a jesli chodzi o witamine A to nie slyszalam nic o tym natomiast wiem na 100 % ze nie wolno z retinolem

Agnieszka, gratuluje z zarazem zazdrosze ruchow Malenstwa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja nic nie czuje tzn jest cos co moglabym podciagnac pod ruchy ale to raczej nie to :ico_placzek: :ico_placzek:

moja Lena jest grzeczna dziewczynka i nie kopie mamausi :-D

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 09:18

Hej dziewczyny - ja jestem niestety zmartwiona po odebraniu wyników. Anemia jak podejrzewalam jest, niewielka, choć w porównaniu z ostatnimi badaniami jest duży spadek hemoglobiny i hematokrytów. Nie to mnie jednak zmartwilo. Mam podwyższoną liczbę leukocytów i neutrocytów. Co prawda w ciąży to normalne, ale dopiero pod koniec. Wzrost jest spowodowany wtedy zbliżającym się porodem. Inne przyczyny to stany zapalne, wirusy, uszkodzenia plytek , podanie sterydów, bialaczka i nowotwory narządów wewnątrzbrzusznych. Bardzo się tym martwię i boję się wizyty u lekarza tym bardziej, że czuje się nienajlepiej, ciągle m slabo a w czoraj po morfologii to zasnęlam w samochodzie tak mi slabo bylo. To jest moja interpretacja wyników, ale znam sie na tym bo mialam to na studiach :(:(

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 09:28

ejustysia, nie wiem co ci poradzic :ico_pocieszyciel: z tego co pamietam to nie jesz miesa wiec moze to jest przyczyna twoich problemow choc mowic sczezrze sama w to nie wierz bo ja przed ciaza zajadalam sie miesem a teraz to moze raz na tydzien zjem cos miesnego albo i zadziej
a moze masz zle dobrane witaminy? sama nie wiem , ja bylam u lekarza w piatek i podobno morfologie mam ksiazkowa :-D
wypijam ze 2 bobofruty dziennie i lykam prenatal complex a ty co lykasz?

a jesli chodzi o oslabienie i zmeczenie to nie martw sie ja pomimo bardzo dobrych wynikow jestem ciagle zmeczona i oslabiona

a teraz dopadla mnie suchosc nosa :ico_zly: :ico_zly: normalnie cos okropnego

a moze zadzwon do lekarza i zapytaj co lykac , bo jestes zaniepokojona swoimi wynikami

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 10:43

adka też biore prenatal - książkowe to ja mam ostatnio menu. Nie jem mięsa, ale staram sie maksymalnie to uzupelniać, jestem weganką 13 lat więc wiem mniej więcej co powinnam jeść. Anemia mnie tak nie niepokoi bo jest normalna w ciąży. Ale poziom neutrocytów nie zależy od jedzenia - jest to tak jak napisalam stan po zawalach, nowotwory, wirusy itp. Jest wynikiem również ostrego stresu, ale ja jestem spokojna. Nie wiem czy lekarz mi coś więcej powie na ten temat, no chyba, że faktycznie dostane jakieś leki.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”