Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

22 lis 2008, 14:50

Zresztą jak już nie raz mówiłyśmy, każde dziecko inaczej się rozwija. Mojej koleżanki synek zaczął raczkować pod koniec 9 miesiąca.

[ Dodano: 2008-11-22, 13:54 ]
monika, zdarza się jej od kilku dni stać nawet z minutę, a jak trzaśnie pampersem o ziemię to szybko się zbiera i znowu próbuje.. pewnie niedługo pierwszy kroczek zrobi :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 15:09

Byliśmy na spacerku krótkim bo ciągle sypie a chodniki i ulice nie odsniezone bo nie nadazają więc przydałyby się łańcuchy na koła od wózka :ico_olaboga: sie napchałam ale to dobry sport :-). Franek zachwycony śnieżek mu padał na buzinke a ten go lizał :ico_haha_01: . Więc u nas zima na całego a ja jutro do Świdwina na koło z ekonomi matem. muszę jechac :ico_noniewiem: :ico_zly: Jedziemy z kolezanką samochodem a przy takiej pogodzie to chyba 3 godz w jedna stronę bedziemy jechac.

Franus teraz śpi. Nie chciał jeść mojej zupki :ico_placzek: kurcze tak sie przyzwyczaił do zup mojego taty :ico_wstydzioch: a i blender zostawiłam u rodziców wiec mu pogniotłam widelcem i pewnie dla tego nie chce.
Asiu, jeszcze muszę Ci się pochwalić, mój mąż ogranicza palenie (to zachęta dla Twojego ) z 1,5 paczki dziennie zszedł do 15 szt dziennie, co jest nie lada wyczynem
szacun dla twego męza :ico_sorki: z moim nie mam siły walczyc o te fajki :ico_zly:
no i mamy 9 zabek
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dzielny chłopak
czy jeszcze ktorys maluszek nie raczkuje?
mój Franki , chyba nie bedzie bo tez ciągle chce na nogach stać sam jeszcze nie stoi ale jak sie mnie trzyma to wstaje.
robi tylko cos takiego
Basiu super to Zuzia raczkuje :ico_brawa_01:

A wiecie co ostatnio spotkałam moja koleżanke jej synek jest o tydzień młodszy od Franka a miał byc o miesiąc starszy tyle że Franc wczesniak no i jej synek waży 12 kg :ico_olaboga: i wygląda jakby miał 1,5 roku. Jak miał 3 miesiące to ona butle dawała 180 ml jak tylko zapłakał to od razu butla i na dodatek kasza manna i tak go rozepchała. Ostatnio byla z nim u neurologa bo coś tam miał do kontroli i Pani neurolog sprawdza wszystkie odruchy dziecka a on nie miał odruchu obronnego jak sie dziecko tak nagle na brzuszek chce połozyć to powinno ręce wyłożyc a on te rączki do tyłu, wiec neurolog dała skierowanie na rechabilitacje i ta koleżanak dostała taką zjebe od rechabilitantki że z dziecka kalekę zrobiła :ico_olaboga: bo go na brzuszek od małego nie kładła i że wogóle jest za gruby i takie tam . A nagorzej to jej nawtykała za to że jej synek nie raczkuje powiedziała że dziecko które nie raczkuje to tak jakby zabrac mu jakiś etap w życiu jakby zamiast do podstawówki to odrazu go do gimnazjum posłać, że na nogi chce chodzic. A ona go do chodzika wsadziła mi mówiła że dlatego że on za cięzki i gruby a ona nie daję rady go nosić :ico_olaboga: i Kubuś jej nie może dupki do góry podnieść sam bo mu ciężko.

Ale sie napisałam :ico_olaboga: chodzi mi głównie o to raczkowanie przeciez nie każde dziecko raczkuje ja nie raczkowałam i może Franek po mnie to ma a sie ja sama wkurzyłam że ta doktorka tak naciska na to raczkowanie.

[ Dodano: 2008-11-22, 14:13 ]
Franc sie obudzil strasznie sie na spał 30 min :ico_szoking:

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

22 lis 2008, 16:19

Ale sie napisałam :ico_olaboga: chodzi mi głównie o to raczkowanie przeciez nie każde dziecko raczkuje ja nie raczkowałam i może Franek po mnie to ma a sie ja sama wkurzyłam że ta doktorka tak naciska na to raczkowan
bzdura!!! nie wszystkie dzici raczkuja!!! mam bliski przyklad: mojej siostry corka nie raczkowala tylko od razu chodzila w 11 mc! nie zmusi sie dziecka do raczkowania a takie wymuszanie to chyba tez nie za bardzo! mi sie wydaje ze mocno przesadza ta lekarka wiem ze lepiej jak dziecko raczkuje ale jak nie raczkuje to przeciez nie tragedia... a mojego brata coreczka ma teraz 13 mc i chodzi juz prawie mc zaczela raczkowac jak 10 mc skonczyla. a jak ja bylam u lekarki jak rys mial 7 mc i powiedzialam ze raczkuje to sie zdziwila bo mowila ze 9 mc to srednia...
lekarze niektozy to dobic potrafia a glupoty jeszcze gadaja!

[ Dodano: 2008-11-22, 15:26 ]
oczywiscie to komentarz do tej lekarki :-)

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 18:44

pokaze Wam jeszcze jak u nas napadało śniegu
to jak nas zasypało Franuś usnął zdjecie niewyrażne :ico_wstydzioch:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 18:46

Aleeeeeeeeeeeeeee sniegu, super

[ Dodano: 2008-11-22, 17:48 ]
http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/bec3 ... 37696b5a94 :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 18:58

emilia7895, coś mi sie nie wyświetla Marcelek :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 19:00

dziewczyny, taki prezent dostalam dzis od męża, ze jestem w szoku do teraz... :ico_olaboga:

potem albo jutro wam pokaze na zdjęciu....

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 19:03

Anuszka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a co to takiego?? :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 19:05

wielki kufer wypelniony kosmetykami do makijazu... :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 19:12

Anuszka a czy my o czymś zapomniałysmy masz urodzinki :ico_wstydzioch:?
Ostatnio zmieniony 22 lis 2008, 19:13 przez asiab, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”