Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 18:32

adka, tez sobie tak tluamcze ze mam grzeczne dziecko jak nie cuzje ruchow:P

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 19:11

ojej dora dobrze, że wszystko już dobrze, aż się zmartwilam bo u mnie jest dość duża anemia , ale zaczeam troszkę inaczej jeść i od 2 dni samopoczucia mam lepsze i nie jest mi tak slabo coć nadal szybko się męczę - dzis po zakupach myslalam , że usne a raptem co ja chodzilam - samochodem pojechalam. No nic dobrze, że z Twoją dzidzią jest wszystko dobrze - w sumie anemia w ciązy to dotyczy Ciebie - maluszek ma wszystko cale szczeście dostarczane w pierwszej kolejności

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lis 2008, 19:25

wiem ze anamia wplywa na samopoczucie i na zameczenie ale nietylko, poniewaz ja mam bardzo dobre wyniki tak jak juz pislam a jetem bardzo czesto zmeczona i oslabiona :ico_olaboga:
nasczescie dreszcze przeszly :ico_sorki: i bol gardla tez :ico_sorki:
ale dzisiaj Adam wymienia drzewi wejsiowe do domu i od paru godzin siedze bez drzewi :ico_olaboga: a pogoda kiepska a dokladniej mowiac okropna wiec mam nadzieje ze dreszcze nie wrocal :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-11-22, 18:29 ]
wiecie co najbardziej mnie meczy w ciazy, te ciagle sikanie naprawde do zygania codzienne juz sie przyzwyczailam poprostu traktuje to jak mycie zebow wstaje rano wymiotuje myje zeby i funkcjonuje caly dzien a te ciagle sikanie doprowadza mnie do szalu :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: w nocy wstaje po 4 razy :ico_zly: a to przeciez nie mine tylko sie nasili w daleszej ciazy :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2008, 19:57

Hi hi adka ja tak po 2 razy w nocy wstaje, ale rano jak tylko się obudze to musze lecieć siusiu i przez aly dzień czasem co 15 minut . Cale szczęście mnie te nudności i wymioty ominęly - od pozątku ciąży może z lącznie 5 razy wymiotowalam :P:P

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

22 lis 2008, 20:54

Adka - a wyniki moczu masz ok?
Bo w szpitalu leżałam 4 dni i z tego co zauważyłam masa kobiet ma problemy z bakteriami w drogach moczowych ( pęcherz częste siku itd) to podobno częste ale trzeba sie porządnie wylecyzc aby dzidzi nie zaszkodziły bakterie :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2008-11-22, 19:56 ]
Moja Zosia zaczeła się porządnie wiercic od wczoraj :-D a stało się to w momencie jak pielęgniarka przyłozyła mi mocno do brzucha takie kółka od ktg aby sprawdzić tętno Zosi serduszka zrobiła to mocno bo nie mogła znaleźć bo mała jeszcze jest - małej sie chyba to przyciskanie nie podoba bo od wczoraj pływa mi w brzuchu jak ryba :ico_brawa_01: :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lis 2008, 21:13

a wyniki moczu masz ok?
wporzadku , tydzien temu w piatek bylam u gina z wynikami i wszytko bylo ok , tak porostu musi byc ze sikam co chwile i mam wrazenie ze czasami to nawet nie dokonca sikam bo jak wstaje to znowu mi sie chce :ico_zly:
mam do Was pytanie bo mialam sie zapytac gina ale jak mi powiedzial ze bedzie Lenka to jakos wszytkie pytania mi z glowy z wrazenia wylecialy :-D slyszalaysie moze o czyms co zapobiega powstawaniu hemoroidow moze jakas masc czy cos podobnego , bo mam straszne zaparcia i boje sie ze moze mnie to spotkac a poztym czytalam ze bardzo duzo kobiet dostaje podczas samego porodu :ico_olaboga: :ico_olaboga: a slyszalam ze jest to straszna dolegliwosc moge sobie wyobrazic jak to boli :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-11-22, 20:14 ]
wiem ze dieta jest wazna ale ja naprawde przestrzegam ale pomimo to zaparcia sa :ico_placzek: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-11-22, 20:17 ]
powtarzam sie ale strasznie Wam zazdrosze ze czujecie swoje Malenstwa :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2008-11-22, 20:17 ]
mi jest nwet ciezko sobie wyobrazic co bede czula :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-11-22, 20:21 ]
a do tego niedobrze mi :ico_zly: "zakwasilam" sie strasznie milam kapuste kiszona na obiad , dowalilam sie mandarynkami kwasnymi i sokiem pomaranczowym i jest mi nie dobrze :ico_zly:

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

22 lis 2008, 21:55

Ja też mam zaparcia od poczatku ciąży stosuje czopki glicerynowe, lekarz polecił mi szczególnie EVAQ dla kobiet w ciąży ale te czopki sa bardzo duże i drogie, aptekarka i lekarka powiedziały że czopki glicerynowe są również bezpieczne i polecane w ciąży ( są tanie i mniejsze) .
W ciąży powinno się wypróżniać codziennie a przynajmniej co drugi dzień bo zapracia i póxniejsze napinanie sie prowadzi do przedwczesnych skórczów.

[ Dodano: 2008-11-22, 20:56 ]
Ide spać dobranoc miłych snów :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

23 lis 2008, 12:32

hej
Dora dobrze że u was wszystko ok
Milutka duża już twoja mała.Mój maluch jest o 10 razy lżejszy od twojej córci
adka ja tez już sie przyzwyczaiłam do tego ciągłego sikania.A dzisiaj w nocy nie chciało mi się wstawać i przytrzymałam do rana.Potem tak mnie brzuch bolał że szok.A co do ruchów nie martw sie jeszcze trochę i poczujesz ja już czuję mocne kopniaki kilka razy dziennie :ico_brawa_01:
U mnie śniegu dużo zaraz jedziemy do teściów.Życzę miłej niedzieli :ico_oczko:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2008, 13:46

Agnieszka, aby sie nie odwrócisz a twój maluszek bedzie ważył tyle co moja :)

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

24 lis 2008, 10:39

o jej a co tu takie pustki :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-11-24, 12:43 ]
kurcze a ja teraz nie wiem co zrobić.zapisałam się na to USG które tam kosztuje 220zł w formacie 2D.A teraz dzwoniłam do innej placówki gdzie to samo USG w formacie 4D kosztuje tylko 60zł więcej.a i tak mielismy iśc na 4D w styczniu więc byłoby z głowy.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”