blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

09 gru 2008, 11:11

martuunia1, - tak tez robię z tym gazikiem ze scieram ale to ją już boli bo widzę jak cycusie bierze :( kupilam zel Daktarin, zobzczymy. ale xzeby nie było smutno teraz ma okropna wysypke na głowce. na cialku nie tylko na glowce i szyjce :ico_placzek:
Joanna24, -jak masc nie pomoze to i tego sprobuje

#ania#, - gratuluje zakupu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

09 gru 2008, 13:00

blumek, to moźe ciminiucha się zaczyna?? u nas plśniawki zostały tylko w koncikach ust, ale z tamtąd najcężej je wyciągnąc..

Czekam na połoźną jak na zbawienie, bo chcę iść z Małym na spacer, bo pogoda piękna, a jej jak nie było tak nie ma..

Ja dzisiaj potwornie zmęczona jestem 3 noc sama walcze z Jasiem, właściwie to jest oki, pomijając fakt, że budził się dzisiaj średnio co 1.5 godziny i później bawił się rączkami przez następną godzine.. mały terrorysta..

Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

09 gru 2008, 13:39

my tez wstajemy co 1,5lub 2 godziny. jas je przebieramy sie i idzieny dalej spac...juz 3 tygododnie takie nocki...ale co tam;)i tak jestem przeszczesliwa;')
co do wysypek na ciałku to mi dziewczyny bardzo pomogłaoliwka Oilatum..fakt jest droga jak nie wim, ale jas nie ma zadnej potóweczki ani krostek. A wczesniej przy bambino cała twarz miał w krostach. Uzywam jeszcze mydła Oilatum tez jest super. Takze polecam. A chusteczek nawwilzajacych nie uzywam zadnych. Jas miał po nich krosty na dupci, połozna poleciła zwykłe reczniki kuchenne namoczane w samej wodzie i tez pomogło. jak reka odjął. Takze jak u nas metoda wszystko jak najbardziej naturalne sprawdziła sie w 100?%

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

09 gru 2008, 16:54

A my mamy alergię pokarmowa. Najprawdopodobniej po jajeczkach :( Jak się nie poprawi skóra to w czwartewk idziemy do dermatologa :( Biedna Majunia.

[ Dodano: 2008-12-09, 15:55 ]
Stąd ta okropna wysypka :(

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!

09 gru 2008, 17:18

blumek, no to wspołczuje, moj mały naszczescie ma twarzyczke czysciutka :-) czasami tam wyskocza jakies krostki, ale to sa potowki i szybko znikaja.
Bylismy na spacerku prawie godzine, pochodziłam troche, weszłam do sklepów, chociaz z tym wozkiem to wejscie do sklepu graniczy z codem :-)

[ Dodano: 2008-12-09, 21:41 ]
Byłam dzisiaj na watku grudniówek, zeby zobaczyc jak im tam idzie. To co tam zobaczyłąm poprostu mnie przerazilo :ico_szoking: moze nie powinnam tego pisac, ale stalą sie tam tragedia, dziewczynie o imieniu Karolina zmarło dziecko jeszcze w brzuszku na 3 dni przed terminem porodu :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: nie moge w to uwierzyc to jest straszne :ico_placzek:
Nie znam tej dziewczyny, ale tak mnie to przejeło, ze szok plakac sie chce i tyle.... jak to jest mozliwe, ze takie malenstwa musza odejsc...

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

10 gru 2008, 04:54

Byłam dzisiaj na watku grudniówek, zeby zobaczyc jak im tam idzie. To co tam zobaczyłąm poprostu mnie przerazilo moze nie powinnam tego pisac, ale stalą sie tam tragedia, dziewczynie o imieniu Karolina zmarło dziecko jeszcze w brzuszku na 3 dni przed terminem porodu nie moge w to uwierzyc to jest straszne
Nie znam tej dziewczyny, ale tak mnie to przejeło, ze szok plakac sie chce i tyle.... jak to jest mozliwe, ze takie malenstwa musza odejsc...
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
nie wyobrazam sobie czegos takiego, jaka tragedia.. biedna dziewczyna..[*] [*] dla Jej dzieciatka..

my tez wczoraj zaliczylismy spacerek, prawie 3 godziny, a wejscie do sklepu graniczy z cudem, jak sie juz zapakowalam, to manewry miedzy polkami, to isstny koszmar.. za to Jasiek bardzo lubi spacery, spał przez ten cały czas. :ico_haha_02:

za to ja byam wczoraj totalnie wykonczonz 4 dni praktycznie bez snu, bo maly budzil sie co 2 godzint i nastepne 2 wojowal, a wdzien nie mialam jak odespac i padkam przed 21, chyba musialam byc bardzo marudna, bo P sie denerwowal juz, ale raz brak snu, a dwa kregoslup mnie potwornie bolal, teraz jak przespalam 6 godzin bez przerwy, to czuje sie jak mlody bog..

bylismy na kontroli w poniedzialek i Maly juz zdrowy, przybral w 5 dni 200g i miak 3800 :-) czuc go juz na reku..

zmykam, bo raz ze noc dwa pisze ju=edna reka, bo dziecie i butelka w drugiej i juz mi ciezko troche :ico_haha_02:

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

10 gru 2008, 10:15

Ale tu pusto :ico_szoking:

Ja dzis o 7 rano wstałam bo tak Majunia na amu wstała i już się nie kładałam. Dzis jedziemy do Szczecina i Maja zostaje z babunią. Mleczko nasciągane czeka w lodówce. Maja drzemie, ja się z grubsza wyszykowalam. Zapakuję małą do wózka po 11 i do 14 będzie spokój. Narazie bynajmniej nie pada.

Maja jutro skonczy 7 tygodni.Pocieszam Was, że jeszcze troszkę i u Was bedzie lepiej. Maja wstaje zazwyczja juz tylko raz w nocy, góra dwa raze ale to juz nie czesto. Mamy juz wypracowany rytm dnia i nocy. Mała wie kiedy jest nic, przewine, nakarmie i po pól godziny już spi przy cycusie i hop do łóżeczka :ico_brawa_01:

Już robi się coraz bardziej kumata i tak mądrze już na mnie patrzy :ico_brawa_01: Na dniach skonczymy kupowanie prezentów, w sumie juz tylko dla teścia grrrrr. Reszta popakowana juz czeka. A dla mojego papcie pocztą powinnien preezent przyjsc pocztą.

Milego dnia :ico_kawa:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

10 gru 2008, 11:29

blumek, faktycznie ostatnio mały ruch u nas, ale nie ma się co dziwić, przecież większość dziewczyn rodziła pod koniec miesiąca, więc jeszcze troche czasu zanim się ogarną..

u nas też z każdym dniem lepiej, Jasiek je koło 23 później zależy jak się obudzi koło 3,4 a później to dopiero koło 8-9 więc rewelacja, chociaż zdarzają się takie dni, że szaleje i pół nocy bawi się rączkami w najlepsze..

My dzisiaj też mamy dzień wyjazdowy, P ma komisje będą orzekać stopień niepełnosprawności po operacji, później zakupy i musimy Jasiowi kupić troszke pajacyków na 62 bo z 56 już wyrasta..

Awatar użytkownika
wiola85

10 gru 2008, 12:41

#ania#, musze sie przyznac, ze moj mały tez powli zaczyna sobie ukłądac rytm dnia :ico_haha_01: idzie spac ok 23 i to jest ostatnie karmienie i spi tak do 3,4 potem znowu je ale z cyca i to juz spi tylko tak godzinke lub dwie i sie budzi, O 9 rano daje mu butelke i tak co 3 godzinki po niej mi super spi, bo po cycu jakis ciagle nie najedzony :ico_oczko:
A dzis pierwszy raz bierzemy małego na zkupy, mamy pare spraw do załatwienia, anie mamy z kim malego zostawic, wiec jedzie z nami :-D

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

10 gru 2008, 14:55

u nas też z każdym dniem lepiej, Jasiek je koło 23 później zależy jak się obudzi koło 3,4 a później to dopiero koło 8-9 więc rewelacja, chociaż zdarzają się takie dni, że szaleje i pół nocy bawi się rączkami w najlepsze..
u mnie jest podobnie, tylko żeby Sara w nocy spała to nie mogę jej dać przespać całego dnia
Oczka już prawie wcale nie ropieją :ico_brawa_01: mleczka w cycusiach troszkę więcej, ale i tak ciągle butelką dokarmiamy.

Dzisia jedziemy do księdza chrzciny załatwiać.
Z utęsknieniem czekam na lepszą pogodę, bo chciałabym już wyjść z małą na spacer

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”