Podpisuję sie pod Basią Bo kazda z nas tutaj jest matką i jako matka chce dla swoich dzieci jak najlepiej.I tak jak pisze Basia sa dzieci silne ,które pomimo środowiska w jakim się obracają lub będą obracać przejda przez ten okres buntu ,prób i błędów.Bo ja też miałam te nascie lat ,gdzie w pewnym momencie to nie rodzice ,a koledzy byli najwazniejsi,pomimo wspaniałego wychowania moich rodziców.I był pierwszy papieros ,pierwszy kieliszek ,nawet trawka Ale przyszedł czas ,opamietanie ,że nie tylko rozrywka ,alkohol to najważniejsze rzeczy w moim zyciubarbapuppa pisze:zgadzam się z tobą, że w dużej mierze to od rodziców zależy co robią dzieci w wolnym czasie, ale musisz przyznać, że jest jednak presja środowiska i tak naprawdę jedynie nieliczne, najsilniejsze psychicznie dzieci są się w stanie oprzeć
I o to chodzi ,bo my ich wychowamy jak najlepiej ,a przynajmniej bedziemy sie starac jak najlepiej.Ale tez nie zamkniemy ich w domu,nie zakazemy pójścia do kolegi ,koleżanki.Ale ja widze dzisiejszą młodzież ,która tak bardzo stara się być ''dorosła'',będąc jeszcze dziecmi Ja mam nadzieje ,że nasze dzieci beda wiedziały jak postepowac później ,jak dorosnąć .Czego zycze moim jak i waszym dzieciombarbapuppa pisze:a co do narzekania, to ja myślę, że nie o narzekanie tu idzie, a o problemy naszego, współczesnego życia i o to jak się odnaleźć i poprowadzić przez życie dzieciaki
Dora1 pisze:Bo ja też miałam te nascie lat
No właśnie! Nie jesteśmy w stanie uchronić naszych dzieci przed wszystkimi pokusami tego świata, bo i nas nie ochroniono a mimo wszystko wyszłyśmy na ludzi. Musimy tylko nauczyć nasze dzieci rozpoznawać granice, przed którymi należy się zatrzymać. Przecież same przed nimi nie raz zawracałyśmy. Niestety nie ma recepty na idealne rodzicielstwo a szkoda, bo o ile byłoby nam łatwiej. A tak stąpamy cały czas po grząskim gruncie, wybierając spośród wielu rzeczy, to co nam wydaje się najlepsze dla naszych dzieci a czy dobrze wybrałyśmy okaże się za lat co najmniej kilkanaście.Dora1 pisze:był pierwszy papieros ,pierwszy kieliszek ,nawet trawka Ale przyszedł czas ,opamietanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość