doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2008, 15:32

GLIZDUNIA, trzeba było zapisać. może w ulotce od tej maści będzie ta nazwa???

[ Dodano: 2008-12-19, 14:37 ]
ja uciekam się szykować. bo tu zaraz 15 a ja w proszku...
Kinga jeszcze śpi

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 gru 2008, 15:42

ach no wlasnie nonono bo na masci nie jest napisane na jakie schorzenia ona jest,dziwne :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-12-19, 17:19 ]
dobra dziewczyny gdzie sie podziewacie?no obstawiam romantyczne wieczorki z facetami....albo sprzatanie calodniowe :-D :ico_oczko: ja tez troche posprzatalam,pranko wstawilam,2 razy pozmywalam...poprasowalam i gore ogarnelam....i na jutro planuje drugie zakupy prezentowe....musze dokupic bluzke na wigilie chyba do spodni...noi wymienic ksiazke ktora wczoraj kupilam dla kuzynki bo A. mowi ze juz chyba taka maja....no to wymienie na kupon zakupowy i juz...sami sobie wybiorá :ico_noniewiem:
a i kupilam dzis Mayci oilatum krem junior...bo znalazla z takim fajnym dozownikiem i moze jej te liszajki zejdá :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-19, 18:00 ]
skoro nikogo nie ma to popisze troche do siebie :ico_haha_01: nudzi m sie wiec wiecie....latwiej mi ulegac nalogowi :ico_oczko: ....
wiecie co,Arek gadal w pracy z taka babka od zwolnien...ona niby taka wredna jest i wogole,ona ma za zadanie wészyc i zwalniac..lub przyprowadzac coniektorych leni do porzadku :ico_noniewiem: no ale z Arkiem sie lubia,zawsze sobie razem na papieroska wychodzili razem jak jeszcze palil :ico_noniewiem: no i mu powiedziala ze przez te kradziez grupowá-bo ich 3 bylo z jednej fabryki,to polacy bardzo ucierpia...mimo iz wczesniej kradli zawsze anglicy ale nigdy nie bylo to w zorganizoanej grupie...i ze opinia juz poleciala :ico_noniewiem: ...ze niezbyt sie juz mowi....A. mowi ze pewnie te tanie paczki dla pracownikow tez zlikwiduja bo juz chca wprowadzic papiery do podpisu ze dla uzytku wlasnego a nie na sprzadaz je pracownicy kupuja...matko az sie krew burzy ze przez takich patalachow bedziemy mieli gorzej :ico_zly:

w pierwsze swieto jest impreza u A. kuzynki ale my nie idziemy bo do sasiadow jestesmy zaproszeni...i juz onoc ludzie nie chca przyjsc bo nie chce spotkac tych znajomych :ico_noniewiem: poprostu nie wiedza co powiedziec....o ile tamci przyjda.... :ico_noniewiem: no ale chyba ukrywac sie nie beda calymi dniami bo raczej nie opuszcza UK bo maja 2 kredyty...najpierw wzieli w UK zeby wplacic wiecej na poczet kredytu w PL na mieszkanie...wiec sa bardzo uwiazani a eden z nich stracil prace ...i musi szybko cos znalezc bo inaczej pojda z torbami :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-12-19, 19:39 ]
no ladnie,czas leci a ja ciagle tu sama siedze :ico_noniewiem:
no nic,mysle ze niedlugo Maya pojdzie ladnie spac a my z tatusiem nadrobimy stracony czas-tak sobie zaplanowalam a ile mi z planow wyjdzie to nie wiem :ico_noniewiem: narazie krolewicz spi... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2008, 21:06

No jestem i ja i powiem wam bo może jesteście ciekawe, że ... zostajemy. Mieliśmy straszny dylemat, tysiące myśli chodziły nam po głowie, po pierwszej mojej euforii związanej głównie z tym, że będę mieszkać SAMA doszły rozterki odnośnie pracy, bariery językowej i przede wszystkim SAMOTNOŚCI ... Tego, że Wiktorek będzie wychowywał się bez dziadków, kuzynów ... I w dodatku ta nadzieja, że mogę podłapać jakiś etat na pół roku lub może i więcej w swoim zawodzie ... I wizja studiów mgr lub licencjata z niemieckiego - można wtedy podłapać etacik w szkole :ico_haha_01: To wszystko przemówiło za tym byśmy zosatli ... I pewnie na długi czas zostanie to ziarnko żalu, że nie podjęliśmy ryzyka ale na tym polega chyba życie, nie ? Na podejmowaniu trudnych decyzji ... Tak więc ja daję z siebie 100% w pracy i szukamy mieszkanka do wynajęcia. D. ma swoją pracę, może dostanie jakieś parę groszy podwyżki i MOŻE pomyslimy o kredycie bo myśleć możemy, a z realizacją może być trudniej ... Ciężko dostać teraz kredyt ...

I kamień z serca spadł bo nie muszę już gdybać ... Będzie, co ma być !

Karola kochanie dziękuję za kartkę :ico_sorki:

Wiktor zakatarzony, u nas w domu wszyscy zdrowi więc nie mam pojęcia skąd to dziadostwo ... w sobotę byliśmy u siosrty i jej mały coś tam mówił przez nos, ale żeby mój podłapał ... Nie wiem, póki co dostaje Nurofen przeciwzapalnie i Rutinaceeę, Olbas i smaruję Pulmex baby.

Daria cieszę się, że twoja nazwijmy to przypadłość to w gruncie rzeczy nic poważnego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: I tak jak ci isałam, najbardziej nie mogę przebolećtego, że jednak póki co się nie poznamy osobiście :ico_placzek:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2008, 21:15

hej
my dzis na zakupach bylismy, juz mam prawie wszystko na swieta brakuje tylko warzyw i owocow, ale to kupie tuz przed wigilia..A zadowolony ze do pracy dwa dni nie szła, nawet powiedział, ze lubi jak ja jestem w domu :ico_haha_01: pusciłam to mimo uszu, bo nie wyobrazam sobie jak bedziemy zyc od stycznia, jak nawet targowej roboty nie bede miała :ico_olaboga:

glizdunia ciesze sie ze nic powaznego ci nie wykryli i kombinuj nad ta nazwa co nam napiszesz o co kaman!!a z tymi kradziezami, ja nie wiem jak mozna okradac pracodawce, tacy zachłanni czy jak, chamowa konkretna i szkoda dla
was :ico_noniewiem:
doris a za co miałabym sie obrazic :ico_haha_01: ja tez sobie mysle ze łózeczko to nie najlepsze miejsce na kary,ale co nam zostalo, chyba nie zamkne jej w pokoju zeby nie wychodziła przez jakis czas, na pewno jest jeszcze za mała na to zeby siedziec w jednym miejscu jak ma pole do ucieczki, łózeczko na razie dziala i nie czuje wstretu na razie, z reszta do tej pory kare taka miała 2 razy, wiec nic jej nie bedzie..
zbora ja uwazam ze ta moja fryzjerka tez jest dobra i sie ceni, bo jak na kumpele z ktora chodzi sie na imprezy kasuje niezle :ico_noniewiem:

a co tradycji..to w Mikołajki przychodził Mikołaj i podrzucał prezenty gdzie popadnie i nie były to jakies drogocenne rzeczy tylko takie pierdołki zeby było milo, zazwyczaj tylko od rodzicow..teraz Mila dostała drogie rzeczy, ale tylko od rodziny A. bo maja ja jedna i musieli jej kupic (jak twierdza)od mojej mamy dostala pizamke i tez bylo a ja zadowolona ze jeden wydatek mniej..a w Wigilie prezenty przynosi Aniołek i zazwyczaj juz jakies drozsze rzeczy i zawsze czekaja pod choinka, zeby tuz po kolacji biec i szukac czegos dla siebie :ico_oczko: w tym roku to Mila bedzie obsypana..moze tescie w koncu beda mogli dac jej te sanki co kupili na Mikołaja, bo dzis troszke nas podsypało :ico_oczko:

ide teraz konczyc album i moze tez juz cos popakuje.. :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-12-19, 20:20 ]
kamizela :ico_brawa_01: za podjecie rozsadnej i miejmy nadzieje dla was dobrej decyzji, a z mysla o mieszkaniu samemu nie musisz odbiegac daleko, skoro juz "wyprowadzaliscie"sie do UK to na "drugi koniec" miasta bedzie łatwiej i na pewno uda wam sie cos znalezc w rozsadnej cenie...bedziecie sami przed siebie, a tak jak pisalas bedziecie tez mieli rodzine pod reka.. :-)

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2008, 21:49

lady obyśmy coś szybciutko znaleźli hehe, były dwa miesksznka, ale dosłownie na 2-3 dni wcześniej przed tym, jak podjęliśmy decyzję zostały wynajęte :ico_zly: może od nowego roku coś się nasunie :ico_noniewiem: :ico_sorki: :ico_sorki:

Jeśli chodzi o tradycje to u nas 6 grudnia Mikołaj przynosi jakiś drobiazg, najczęściej chyba słodycze, Wiktor dostał od nas zestaw klocków z Biedronki i w sumie nic poza tym. Pod choinką też się mówi, że Mikołaj coś zostawił, pierwsze słyszę o Aniołku :ico_szoking: :ico_oczko: No i te prezenty są z reguły pokaźniejsze, zresztą każdy kupuje to, na co go w danej chwili stać :ico_noniewiem: Wiktor dostanie koparkę, lwielką awetę z Wadera, odkurzacz pyłek, ciastolinę i dwa zestawy drewnianych puzzli z uchwytami. Cieszę się, bo nie będę musiała zostawiać częścizabawek małego jak pierwotnie myślałam w związku z naszym wyjazdem hehe.

[ Dodano: 2008-12-19, 20:50 ]
Aha, dziś jeden z wychowanków pokazał mi gazetkę z klockami Lego i już wiem co sprawię małemu na urodziny :ico_haha_01: Mają świetne zestawy Lego Duplo :ico_brawa_01: Np. farmę :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 gru 2008, 22:08

Kamila,no i koniecznie napisz jak idzie zabawa ciastoliná...tez myslalam o tym ale kurka jeszcze chyba by mi syfu narobila...my z siostra jako dzieci mialysmy ciastoline ze stanow i super zabawa..jeszcze jak sie ma dodatkowy sprzet ,nozyki i inne pierdy :ico_oczko: boje sie ze wdepnie mi to w wykladzine i jak ona zacznie twardniec to juz tam zostanie :ico_noniewiem:

ach i zgadniejcie jak mi idzie planowanie romantycznego wieczoru piatkowego?...ja zawsze...krola boli glowa wiec nici z planow...poszedl spac z Maya.....a proponowalam wspolna kapiel..a on juz sie dzis kapal ...i takie zycie.....za miesiac sprobuje znowu...moze odmiana bedzie jakas :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2008, 22:10

hej!

no a my na razie z Hanią w piżamie, bo J się jakoś spieszyl z kąpielą, a ona już od tygodnia śpi przed 22, więc za wcześnie jej i wyła w łóżku. więc siedzi z J na łóżku w piżamie i gada.
przeczytałam...ale napisze chyba później, bo tam awanturka się kroi :ico_haha_01:
Glizdunia bardzo się cieszę, że takie wieści!!! co prawda szukanie co to jest na googlach to lekka dla mnie przesada...to poważnie czy dla jaj napisałaś? bo aż mi się nie mieści w głowie...
No i niezłe zamieszanie teraz przez tę kradzież co? szkoda, że tacy ludzie psują opinię rodakom na emigracji. Bardzo mi się to nie podoba...
no laski, ja dziś miałam dobry dzień, 4klientki!!! ale...za to mam nie doleczoną anginę, migdał większy niż był wtedy i znów antybiotyk...J też...więc na roczek nie pojedziemy...e.........

Anza aniołku! nie wiedziałam, że i pozaziemskie istoty są na majówkach :-D
Lady no to fajnie, że zakupy już z głowy... No i wiesz...szkoda że ja nie mam takiej fryzjerki koleżanki...bo Ty masz zawsze świetną fryzurę!
Doris no to co nieco już masz na początek! :ico_brawa_01: ale tego tempa do wyprowadzki to współczuję!!!
Juli jak zakupy?
Kamizela nie ma za co :-) Kochana, cieszę się, że macie już to za sobą! życzę Wam, żeby skutki tej decyzji były dla Was korzystne! żebyś dostała pracę, żeby Wiktorkowi było dobrze z babcią i żebyście znaleźli sobie jakieś przytulne i tanie mieszkanko!!! buziaki ogromne! a Wiktor ma katarek? no to powodzenia! trzymajcie się dzielnie!

wyjęłam gnidę, szalała, szalała ale w końcu poszła do siebie...i ryk...i wyrzuca smoczki...zabrałam jej skoro wyrzuciłą...ale wyła więc oddałam. Chwilę był spokój,a teraz znów wyrzuciła! zabiorę je i wywalę!!! co za mała małpa no! tak mnie to bawi co ona wymyśla ostatnio...przed chwilą nas szantażowała, że robi "aa" żeby ją wyjąć :ico_haha_01: teraz dydusie...ech...normalnie jazda na maxa

[ Dodano: 2008-12-19, 21:13 ]
Glizdunia super wieczór, nie ma co........
ciastolina...hmmmmmmm...no nie wiem, Hania na bank by zeżarła...bo to oszołom jest. Mądra swoją drogą, ale to jeszcze nie dla niej.
coś się dziś kotłuje i wierci i gada...marudzi...nie, no ratunku...przestawia parawan! :ico_olaboga: ja pierdzielę, co za dzieciak!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 gru 2008, 22:17

Zborra....czyli macie nowy system zasypiania przed 22.00no spoko....moze tak bedzie latwiej..a jak tam drzemiki w ciagu dnia?
no lekarz zobaczyl raz normalnie,raz przez swoj sprzet i wydal wyrok...chcial mi pokazac jakie formy przybiera to co mam i jak sie prezentuje u innych i cos wiecej o tym powiedziec wiec wpisal w google i szukalismy,i nic...i byly ale bardzo ciezkie przypadki ze ludzie rece cale mieli porosniete tym i wogole...a ze niby raczej male to pozostaje....no i nad google siedzielismy wiekszosc czasu :ico_haha_01: a tak sobie pomyslalam ze A. krzyczy ze napewno na necie choroby wymyslam ,szukam i czytam(choc tak nie robie)a tu sam pan doktorek na googlach sobie oglada :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2008, 22:18

Daria no właśnie Wiktor dostanie taki zestaw z akcesoriami :ico_haha_01: ale wiesz co, teraz jest już piaskolina :ico_szoking: widziałm reklamę w tv i ona w ogóle się nie klei :ico_szoking:

A jeśli chodzi o wieczór z A. to szkoda, nie ? Czasami człowiek ma ochotę pobyć z tą drugą połówką, docenić fakt, że ma kogoś bliskiego, poprzytulać się, pogadać o czymś innym niz rachunki .... Mój D. z kolei ostatnio aż za bardzo chciał mnie dla siebie, a ja nie miałam czasu na swój relaks z wami ... Więc i tak źle, i tak niedobrze :-)

[ Dodano: 2008-12-19, 21:23 ]
Karola na szczęście Wiktorowi etap pchania wszystkiego do buzi minął już jakiś czas temu :ico_sorki:

A dzisiaj kupiłam mu taką książeczko - kolorowankę z serii Dwulatek poznaje świat - miał frajdę bo naklejał naklejki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 gru 2008, 22:23

piaskolina powiadasz?a bylo cos z piaskiem w ofercie sklepu zabawkowego u nas...ale nawet nie spojrzalam-doszukam sie i moze na urodzinki kupimy :ico_noniewiem:

a wieczor z A.szkoda gadac...no skrajnosci sa niezdrowe...ale my ten teges juz tylko raz w miesiacu :ico_wstydzioch: troche malo nie? :ico_noniewiem: i juz szukam okazji...ale widzicie....nic na sile....i powiem szczerze ze nawet teraz jakims cudem przyszedl na dol to ja juz nie chce...powaznie mam uraz od razu do nastepnej proby :ico_noniewiem: a juz nie mowie ze codziennie i staram go "ladniej"budzic i inne takie i nie dziala...odgania jak muche :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-12-19, 21:24 ]
Wikus tez lubi naklejki?no to z Maya by sie dogadali..ona tez lubi te kolorowanko ksiazeczki-dostanie kolejna z dobranocnego ogrodu na gwiazdke :ico_oczko:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”