Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2008, 12:26

No i dzwoniłam do lekarza i jestesmy umówieni na 16 i powiedziała mi przez telefon, ze moze to byc podłoże alergiczne albo grzybiczne :ico_placzek: :ico_olaboga: chociaz dzisiaj rano jak sprawdzałam to miał mniej. No zobaczymy. Ja obstawiam ten płyn do kapieli.
A co do smarowania ciałka to ja przestałam mu juz smarowac bo tak powiedziała mi lekarke, żeby nie przezwyczajać za bardzo skóry dziecka do takiego smarowania bo poźniej juz cały czas trzeba będzie smarowac bo bedzie sie bardzo wysuszać :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

30 gru 2008, 12:45

Ja w sumie malą malo smaruje. Używam tylko tego eolium i to tez nie codziennie. Ale potrzebuje jeszcze smarowania bo jak kiedys tydzien jej niczym nie smarowalam to miała strasznie przesuszona i chropowata skore na nożkach i rączkach.
A oliwek nie uzywam bo według mnie to tylko taką powloke robi a do skóry mało wsiąka i tendzieciak taki tłusty po tym jest a krem to krem :ico_noniewiem:

Mika ja też potrzebuję sporo snu zeby się wyspać i tez jestem nie do zycia w dzien jak sie nie wyspię. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

30 gru 2008, 13:22

kurcze rysiowi spadl glosnik na lapke tzn przewrucil go... mam teraz stracha, plakal krudko jak przy zwyklym "wypadku" ma leciusienko spuchnieta raczke, tak troszke i przeswituje leciutko siniaczek to bylo niecala godzine temu rusza paluszkami jak go doty6kam to nie boli go ale jakos sie boje strasznie ze cos sobie zrobil :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: jak myslicie isc z tym do lekarza jak nie puchnie mocno??? posmarowalabym altacetem ale napewno go z raczki zlize...

[ Dodano: 2008-12-30, 12:29 ]
dodam ze to byl taki maly glosnik nie ciezki bardzo

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

30 gru 2008, 13:31

Mika jak nie płacze że go boli to napewno mu sie nic nie stało. jakby sobie złamal kostke jakąś w rączce to by pewnie nie dal się do niej dotknąć. Mozesz mu czyms smarowac to szybciej spuchnięcie zejdzie. ja zawsze używałam hematoven gel ale nie wiem czy to można dzieciakom smarować. Myślę że chyba tak

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 gru 2008, 14:24

Mika Ty też postaraj się zdrzemnąć w ciągu dnia. A jeśli Rysia rączka nie boli, nie płacze i bawi się normalnie to poobserwuj go. Jeśli coś się zacznie dziać (np. gorączka, marudzenie) to wtedy do lekarza. Posmaruj Rysiowi rączkę altacetem lub kamagelem i owiń bandażem.

[ Dodano: 2008-12-30, 13:25 ]
Ja właśnie nastawiłam warzywa na sałatkę i będę dzisiaj rzeźbić na jutro :-D Wczorajszy rosół przerobię na pomidorową i obiad na dziś też gotowy :-D

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

30 gru 2008, 14:51

A ja dzisiaj zrobilam dzieciakom rybkę, ziemniaki w łupinkach i brokuła. Ugotowałam poł paczki mrozonego brokuła iiiiiiiiiii Julka wszystko zjadla :ico_olaboga: i do tego rybki kawałek i 1 ziemniaka :ico_olaboga:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 gru 2008, 15:28

Sylwia ciesz się, że Julia ma apetyt i je. Ja się bardzo cieszę, że Tosia jada wszystko co jej dajemy lub co nie zdąży jej uciec :-D :-D :-D Mam kuzyna - 19lat a waży 28kg. On praktycznie od zawsze był niejadkiem i tak mu zostało.

Tydzień temu jak robiłam dorsza w galarecie, to 1/4 ugotowanej rybki (w momencie zakupu ważyła ok 75dag) musiałam dać Tosi i P. jej dawał po kawałku, a mój tata to tylko oczy robił i nie wierzył, że mała tak rybkę je. I szpinak uwielbia moja pchełka. Ale musi być z cebulą i czosnkiem - inaczej nie ruszy.

asika82
4000 - letni staruszek

30 gru 2008, 15:35

@ nadal brak
solidaryzując się z Tobą tez nie mam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

30 gru 2008, 16:17

Sylwia ciesz się, że Julia ma apetyt i je
ja się ciesze ogromnie bo kuba to niejadek i z nim mam trzy światy. Nic by nie jadl najchętnij - no chyba że cukiereczki

Dziewczyny wy to sobie naprawdę poróbcie testy ciążowe bo ja tu nie chce krakac ale cos mi tu :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: czuć

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 gru 2008, 16:20

Dziewczyny wy to sobie naprawdę poróbcie testy ciążowe bo ja tu nie chce krakac ale cos mi tu :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: czuć
no ja się właśnie zastanawiam, czy przypadkiem Tosia braciszka mieć nie będzie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: Niby miałam ten okres, ale wyjątkowo trzy dni i cisza :ico_szoking: A przez ostatnie dwa tygodnie przytyłam 4kg :ico_szoking: Co jest tym dziwniejsze, że zawsze miałam problem, żeby przytyć.

[ Dodano: 2008-12-30, 15:21 ]
czyżby Tagar zarazę ciążową przyniosła na marcówki i lutówki??? <żart>

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”