Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sty 2009, 20:14

Widzę,że Sylwester był udany :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i aby cały rok był taki :-D

[ Dodano: 2009-01-02, 11:49 ]
A co tu takie pustki?????? :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Margarita, Jagna, super fotki na nk :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , Jagny to normalnie nie poznałam tak się odstrzeliła :ico_brawa_01: :-D

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 sty 2009, 17:52

hej dziewczyny, my juz w domku :ico_brawa_01:

lot mielismy o 7.20 rano, wiec juz od 3 w nocy jestem na nogach :ico_chory:

o dziwo, maly byl BARDZO grzeczny w samolocie, ani razu nie zaplakal :-D

ale sie ciesze, ze juz tu jestem.. po tych mrozach w Posce i Anglii, tutaj to jak na Hawajach (no..prawie), +16 stopni, mozna wreszcie bez czapki i szalika chodzic - bluza, albo cienki plaszczyk wystarcza..

teraz trzeba pomyslec o zakupach jedzeniowych, bo w lodowce tylko swiatlo (i chodzace warzywa :/)... ale jestem nieprzytomna, teraz rozumiem, co czuja matki, ktorych dzieci budza sie w nocy po kilka razy... normalnie czuje sie jak na kacu... bleeee

tez widzialam zdjecia na n-k... i na poczatku sie zastanawialam, Jagna, ktora to Ty :-D Twoja siostra jest bardzo do Ciebie podobna.

ide sobie chlusnac zimna woda w twarz, do pozniej :>

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 sty 2009, 18:08

Wszędzie dobrze a najlepiej w domu, prawda shoo?

[ Dodano: 2009-01-02, 17:11 ]
o dziwo, maly byl BARDZO grzeczny w samolocie, ani razu nie zaplakal :-D
Widocznie Jasperek przyzwyczaił się do lotu samolotem :-D
tez widzialam zdjecia na n-k... i na poczatku sie zastanawialam, Jagna, ktora to Ty :-D Twoja siostra jest bardzo do Ciebie podobna.
Dokładnie. Wyglądacie jak dwie krople wody.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 sty 2009, 18:48

Wszędzie dobrze a najlepiej w domu, prawda shoo?
co racja, to racja... juz sie przyzwyczailam, ze tu jest moje miejsce :-) (przynajmniej na chwile obecna)

mam pytanie, czy do zmiksowanej gotowanej marchewki mozna (na tym etapie) podawac lyzeczke masla? wiem, ze Jagna podawala z ziemniakami, jak sadzi reszta?

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 sty 2009, 19:57

mam pytanie, czy do zmiksowanej gotowanej marchewki mozna (na tym etapie) podawac lyzeczke masla? wiem, ze Jagna podawala z ziemniakami, jak sadzi reszta?
Myślę,że możesz już podać, zresztą poczytaj sobie
http://www.rodziceonline.pl/rodzice2/pr ... ws_id=2022
lub
http://www.nutricia.com.pl/ksiazka_kuch ... alucha.php

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 sty 2009, 20:05

Iwona H, dzieki :-)

poczekam wiec jednak, az skonczy 5 m-cy..

w tym miesiacu bedziemy testowac kaszki, owoce i warzywa, poki co bez tluszczu :-)

[ Dodano: 2009-01-02, 19:13 ]
aa na tej 1-szej stronie jest napisane, ze gruszka dopiero w 7-8 miesiacu... a ja juz podalam, bo kupilam sloiczek gruszka+jablko i sama slodka gruszke z Hippa, napisane, ze od 4 m-ca :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

02 sty 2009, 23:22

Ellou....

Tak moja siostra jest do mnie podobna,tyle tylko że młodsza o 8 lat.

shoo, sama widzisz jak to jest z tymi tabelami :-/

A moja Emilka zaczyna już łapać wszystko co jest w zasięgu.Śmieję się ,że robi mamusi"aja,aja"chociaz jest to dość bolesne ...bo mała szczypie mnie po twarzy...Dzisiaj siedziała mi na kolanach ,kiedy piłam kawę...co podniosłam kubek do ust,mała wyciągała rączki :ico_brawa_01: Smieszne to jest,takie chaotyczne....

No nic trzeba iść spać....dobranoc.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sty 2009, 10:12

Tak moja siostra jest do mnie podobna,tyle tylko że młodsza o 8 lat.
a ja myslalam, ze to Ty jestes mlodsza :ico_szoking:
shoo, sama widzisz jak to jest z tymi tabelami :-/
no wlasnie.. mam metlik w glowie :ico_noniewiem:
A moja Emilka zaczyna już łapać wszystko co jest w zasięgu.Śmieję się ,że robi mamusi"aja,aja"chociaz jest to dość bolesne ...bo mała szczypie mnie po twarzy...
heh, moj tez jest na tym etapie, ale upodobal sobie moje wlosy (jezeli mam rozpuszczone) i wszelakie sznurki od bluzy, swetra itp. (te przy kapturze)...normalnie jak juz takie widzi, to tez rozrzuca raczki i probuje lapac :-) a jak zlapie, to nie sposob mu wyrwac tego sznurka.. trzeba paluszek po paluszku otwierac :-) podejrzewam, ze z takimi chwytami, to rosnie mi przyszly judoka :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2009, 10:16

Witam wreszcie i ja :)

Mój Sylwester tez był bardzo udany, wróciliśmy do domu przed 4:00 :)
Uśmiałam się po pachy, wytańczyłam, wyśpiewałam, mieliśmy dużo dobrego jedzonka, dużo dobrego picia..., hhehhee... :-D :-D :-D :-D :-D

Cały dzień ładowałam akumulatory do aparatu i w końcu zostawiłam aparat w domu!!!! :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Cykałam foty aparatem gospodarzy, więc jak tylko je zdobędę, to postaram się kilka wrzucić, ale jestem może na 3, bo to ja jestem zawsze głownym fotografem ;)

Zu była grzeczna i nie obudziła się nawet podczas ogromnego huku spowodowanego fajerwerkami za oknem... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Cieszę się, że i Wasze Sylwestry były udane :)

Jagna, wyglądałaś bardzo ładnie i chyba udało się zatuszować to "spalenie" na solarium :) Siostra rzeczywiście podobna, ale strasznie nie lubię takiej opalenizny, w którą Ona była "ubrana" (chodzi mi głównie o twarz, która jest aż żółto-pomarańczowa) - to pewnie też solar - jak dla mnie - meeega przesada, uważam, że okropnie to wygląda, a sama też mam taką jedną koleżankę, która wygląda podobnie... :ico_olaboga: :ico_olaboga:
No, ale każdemu podoba się co innego...

MARGARITA - też bardzo ładnie wyglądałaś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

SHOO - cieszę się, że skończyliście juz te "wojaże" i Jasperek dał dzielnie radę w samolocie :) Zazdroszczę Wam tych 16-stu stopni, u nas dzisiaj -7 :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

a ja zaraz muszę wyjść z domu, bo skończyły mi się pieluchy (kupiłam raz Pampersy, jak dla mnie-okropne, nie mogłam się doczekać aż wszystkie zużyjemy, żebym mogła kupić Huggies'y)

[ Dodano: 2009-01-03, 09:18 ]
aaaaa, moja Mała też już do wszystkiego wyciąga rączki, najbardziej lubi dotykać nas po twarzach, nieraz mi wsadziła palec do oka... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sty 2009, 10:40

Gie, no to czekamy na foty :-D

racja, Pampersy sa do d.... , zreszta, wszystkie pieluchy przeciez sa ;-)
ja juz przetestowalam chyba wszystkie mozliwe i najlepiej sprawuja sie pieluchy z Boots (siec aptek w UK), dokladnie te: http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/ ... ogId=11051

sa grube, miekkie i maly w jednej pol dnia przechodzil (bez placzu, ze ma mokro)

Pampersy wydaja mi sie za cienkie (i nie maja elastycznego zapinania), a Huggies sa jakies male :-/
tutaj kupujemy pieluchy z Morrisons (market w Gib), albo z Carrefoura - po prostu taniej, a i tak to samo, co Pampers czy inne markowe majtki :-)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”