Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 16:05

muszę sobie znaleźć kogoś prywatnie, a jak znajdę kogoś prywatnie to zatrzymam go do środy, nie będee targac dziecka po szpitalach czy przychodniach.
jasne, slusznie.. to nie beda pewnie duze pieniadze, a oszczedzisz sobie nerwow i latania.. a co do trzymania Majki, to moze nie wiem, popros sasiadke.. pewnie masz jakas "normalna", a nie samych wariatow :-)

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

16 sty 2009, 16:06

kamilka21, no,no....ładnie juz sobie pełza ten Hubcio-siłacz. :ico_brawa_01:

margarita83, no cóż,widzę że przerabiasz to samo co ja z Emi...tylko,że ona dostawała zastrzyki na to zapalenie ucha i kiedy miała zap. oskrzeli nie mogli jej kłuć...więc dostawała silne antybiotyki.Przecież tez juz myslałam,że do szpitala pojadę...i to w Wigilię. :ico_olaboga: No,ale w końcu Emi wydobrzała i na szczęście nie musieliśmy jechac do szpitala :ico_sorki: Obyście i Wy nie musiały :ico_sorki: Jestem dobrej mysli,Maja to silna dziewczynka :ico_oczko:

szkrab, no moja Emka w sumie też jest na tym etapie...
I deserki też wcina,chociaż zdecydowanie woli obiadki...dzisiaj dostanie Puree z jarzyn z indykiem z Hippa.
A deserek suszone śliwki.... :-D zobaczymy czy jej zasmakują ,tego jeszcze nie jadła.

Gie, trzymam kciuki za Zu;) :ico_sorki:

shoo, no trudno nasze dzieciatka saą troszkę leniwe...ale ze swoimi umiejętnościami nie odbiegaja od normy,więc nie ma sie co niepokoic,tylko czekać.Zobaczysz za moment jakie "szpagaty"będą odwalać....

A swoja drogą...ciekawa jestem ,który z naszych brzdąców zacznie pierwsze chodzic.... :ico_oczko:

Stawiam na Hubcia,albo Majkę(naszą cyrkówkę) :ico_oczko:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 16:09

shoo pewnie niepotrzebnie sie martwisz ale z kolei ja sie martwie czy moj nie za szybko sie rozwija ale skoro sam zaczal to znaczy ze jest ok chyba :)????? :ico_wstydzioch: :-D
wg mnie wszystko gra.. przeciez go nie bedziesz przywiazywac do wozka :-D
ja z kolei mojego nie bede targac za rece na sile, zeby glowke trzymal prosto... to nie ma sensu, trzeba pozwolic im sie rozwijac w ich wlasnym tempie :-)
niestety musialam jezdziz do szpitala bo nie mialam innego wyjscia najpierw w przychodzni mi powiedzieli ze rano do niego przyjada i zrobia zastrzyk ale potem powiedzieli ze nie moga do miesiaca zycia jezdzic do taki ch maluchow bo ryzyko :(
Majka to juz duza kobieta (i silna!), wszystko bedzie okej, jakby bylo ryzyko, to by Ci (margarita) to samo w szpitalu powiedzieli.. takze nie boj nic

[ Dodano: 2009-01-16, 15:12 ]
shoo, no trudno nasze dzieciatka saą troszkę leniwe...ale ze swoimi umiejętnościami nie odbiegaja od normy,więc nie ma sie co niepokoic,tylko czekać.Zobaczysz za moment jakie "szpagaty"będą odwalać....
hehehe, no pewnie.. juz niedlugo i trzeba bedzie smycz dla nich kupic, bo tak beda biegac :ico_olaboga:

A swoja drogą...ciekawa jestem ,który z naszych brzdąców zacznie pierwsze chodzic.... :ico_oczko:

Stawiam na Hubcia,albo Majkę(naszą cyrkówkę) :ico_oczko:
ja podobnie obstawiam, Hubert, albo Maja.. przynajmniej na teraz tak to sie zapowiada

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 16:15

byłoby ryzyko do 3 m-ca, w tym wypadku odrazu szpital.
Ale ona skońcyła m-cy więc mam nadzieję że będzie ok.

Nie mogę znaleźć pielęgniarki do tych zastrzyków :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: P. miał dzwonić do swojej mamusi czy zna kogoś

Co do rozwoju naszych dzieci, to macie rację każde rozwija sie swoim tempem i ze wszystkimi dziećmi jest ok.
jasne, slusznie.. to nie beda pewnie duze pieniadze, a oszczedzisz sobie nerwow i latania.. a co do trzymania Majki, to moze nie wiem, popros sasiadke.. pewnie masz jakas "normalna", a nie samych wariatow :-)
mój tata będzie przychodził i ja trzymał :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Jagna30

16 sty 2009, 16:16

nie wiem co jest,ale chyba jakas deprecha mnie dorwała :ico_olaboga:

czuję się zmęczona ,nic mi sie nie chce...nic mnie nie cieszy :ico_noniewiem: :ico_zly:

najchętniej to bym spała....przespała zime i obudziła sie wiosną... :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-01-16, 15:17 ]
margarita83, kurcze moja bratowa jest pielęgniarką....szkoda że dzieli nas taka odległość :ico_placzek:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 16:17

ja podobnie obstawiam, Hubert, albo Maja.. przynajmniej na teraz tak to sie zapowiada
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
dziekuje dziewczyny że wierzycie w moją córcię :ico_brawa_01:
szczerze powiem że i ja myślę że szybko będzie chodzić, co wcale nie znaczy że pierwsza z tego wątku :-)

[ Dodano: 2009-01-16, 15:18 ]
Jagna30, no własnie, szkod.

moja mama tez była pielegniarką. Pytałam dzisiaj jej koleżankę, ale jest po operacji kręgosłupa i nie chciała sie zgodzić.

Awatar użytkownika
Jagna30

16 sty 2009, 16:21

margarita83, szczeże Ci współczuje....a jak sobie przypomnę ten płacz po zastrzyku... :ico_placzek: Emi jak tylko poczuła ten zimny gazik nasączony spirytusem na pupci..juz wiedziała ,co będzie.I niestety mi przypadło ja trzymac...
Dostawała 2 razy dziennie....

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

16 sty 2009, 16:34

no hubercik tez 2 razy dziennie ale on byl mlodszy i na szczescie szybko sie uspokajal
margarita, shoo- zle mnie zrozumialyscie mi powiedzieli ze oni nie moga przyjezdzac do dziecka do 6 miesiaca zycia bo to niby jakies ryzyko jest i oni sie boja bo roznie dzieci reaguja na antybiotyk bo nie raz jest zle dobrany ale juz tego oczywiscie mi nie powiedzieli tylko to ze do 6 miesiaca zycia nie jezdza do domow a mam znajoma pielegniarke i powiedziala mi dlaczego :/a skad jestes ja mam we włocławku pielegniarke

[ Dodano: 2009-01-16, 15:36 ]
dzis zauwazylam ze hubciowi widac juz u gory zalazek zabka wiec zaczyna mu wychodzic lewa gorna 1 :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-01-16, 15:38 ]
:ico_sorki: dzieki ze tez wierzycie w mojego synka tez myskle ze szybko pujdzie na nogi ale czy 1 zobaczymy dzis wyobrazcie sobie siedzial sobie kolo mnie zlapal sie mnie raczkami za moja reke i tak sie przyciagnal ze sie podniosl i wstal oczywiscie zaraz go zlapalam ale bylam w :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Jagna30

16 sty 2009, 16:39

kamilka21, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Emi też jest strasznie marudna ,mysle że i jej niedługo cos sie tam urodzi...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 16:41

nie wiem co jest,ale chyba jakas deprecha mnie dorwała :ico_olaboga:

czuję się zmęczona ,nic mi sie nie chce...nic mnie nie cieszy :ico_noniewiem: :ico_zly:

bywa.. kazdemu zdarzaja sie gorsze dni.. przesylam Ci hiszpanskie promienie sloneczne (ktorych akurat teraz nie widac.. pewnie juz polecialy do Bydgoszczy :-D)

mnie z kolei nosi.. juz posprzatalam, bylam na spacerze.. co jeszcze moge zrobic, zeby sie "rozerwac"? :/ pozostaje mi teraz czekac na A., pozniej kolacja, filmik i do wyra, bo chyba jutro pojedziemy w koncu w te gory Sierra Nevada :ico_sorki:
wracalibysmy wtedy w poniedzialek, o ile A. sobie wolne wezmie

margarita83, super, ze tata sie zgodzil trzymac mala... u nas (przy szczepieniu), to A. za kazdym razem trzymal malego.. a pozniej mi gadal, ze Jasper myslal, ze to on mu sprawil bol (bo widzial jego i czul uklucie, nie widzial lekarza) :-D

a z tym przyjezdzaniem do domu, to do 6 miesiaca nie jezdza? cos dlugo mi sie to wydaje... ale ja w sumie niewiele o tym wiem :ico_noniewiem:

ciekawe co u Gie... i czy ZuS ;-) jest ok...

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”