Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

20 sty 2009, 14:30

Pewnie te butki i tak raz na 6 m-cy trzeba wymieniac bo dzieci tak szybko rosna
obawiam się że częściej

[ Dodano: 2009-01-20, 13:32 ]
Mojej sie najwidoczniej duzo lepiej chodzi w butach niż bez bo np jak wstanie a mi sie nie chce nonono z wyra podnieśc to łazi na boso to często sama mi przynosi buciki żeby jej założyć :ico_oczko:
A schody to u nas masakra. Julka tez chce sie na nie wspinać. Wlazła już na 4 schodki a mamy takie drewniane i strone bardzo i jak by zleciała to strach myśleć. Teraz musze ją bardzo pilnowac jak jesteśmy na dole żeby na górę nie wchodziła bo na górze to mamy barierke specjalną to nie ma problemu

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 sty 2009, 15:55

twoja Tosia jak by stanela kolo mojej zuzi to kupa smiechu by byla haha :ico_brawa_01:
chcesz się przekonać? :ico_oczko:

Sylwia to na dole też machnijcie barierkę.

Nie poszłam po makaron. Rozpadało się. P. zadzwonił i powiedział, że po pracy zrobi zakupy, a my mamy siedzieć w domu i zdrowieć. Tosia znowu zaczyna gorączkować, sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

20 sty 2009, 16:32

Sylwia to na dole też machnijcie barierkę.
kurcze wlaśnie nie ma jak bo na dole te schody zakręcają i z jednej strony można przyczepic barierkę do ściany a z drugiej nie bardzo jest dp czego. Z kubą jakoś przeżyliśmy bez barierki na dole to i może teraz się uda :ico_noniewiem:
Tosia znowu zaczyna gorączkować, sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
napewno to przez zabki. Oby jak najszybciej wyszly.

My wląśnie wróciliśmy ze spacerku i zrobiliśmy z Kubą balwana :))))

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

20 sty 2009, 16:54

a co do bucikow... ogladalam jakis czas temu mamo to ja ba tvn style i ortopeda mowil ze dziecko do puki samo nie chodzi to sie butow nie zaklada. a jak zacznie chodzic to tylko na wyjscie ubierac. stopka najlepiej sie rozwija gdy maluch na boso(lub w skarpetach) chodzi i dotyka(czuje stopka) rozne podloza tzn to dywan to panele to kafelki... wtedy ponoc nie bedzie mialo plaskostopia. cos w tym jest bo jak juz dziecko ma platfusa to jest taka gimnastyka ze sie dziecku rozklada po pokoju to jakas folie to dywan cos miekkiego cos ostrego i ma po tym chodzic. mysle kratka ze jezeli myslisz o butach tylko dlatego ze moze powinnas juz mieć- to to nie ma sensu lepiej zeby boso maluch lazil tym bardziej ze jest maly jeszcze. no chyba ze np masz zimna podloge czy cos takiego ze lepiej bylo by mu w bucikach. ja malemu w domu nie zakladam na spacery tez nie tylko jak autem z mezem raz w tyg gdzies jedziemy to wtedy mu prawdziwe buty zakladam. pozatym pani w obuwniczym jak zobaczyla ze kupujemy buty dla malucha nie chodzacego to zwrucila uwage ze jak nie chodzi jeszcze t moze sobie w takich sztywnych kostke wykrecic

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 17:10

Ja nawet dla Franka butów nie mam znaczy sie mamy po kuzynce ale raczej dla dziewczynki i w nich chodzic nie bedzie a puki co to cały czas w skarpetkach z abesem :-) raczkuje i wstaje . Później wkleje zdjecia jak Franek stoi przy czym sie da :-)

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 17:30

wlasnie co do chodzenia na boso lub w skarpetach jak tak bede robic ze buty bede zuzi zakladac tylko na wyjscie,moja kumpela ma 3 dzieci zadne nie chodzilo w butach, wszystkie lataja w skarpetach, nigdy nie mowila ze sie przewracaja lub nie radza sobie bez butow, ale oczywiscie kazdy robi jak chce i najlepiej dla swojego dziecka,
dzieci w afryce ciagle lataa na bosaka i jest ok hahahaha :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-01-20, 16:32 ]
czeskam
Później wkleje zdjecia jak Franek stoi przy czym sie da

[ Dodano: 2009-01-20, 16:36 ]
skarpetkach z abesem
dokladnie zuza ma takie same, jak ja widze dzieci ktore maj wieksze buty od swoich nog i zamiast isc ladnie to je ciagna za soba prawie to :ico_zly: po co jeszcze sie dzieci nachodza w butach przez cale zycie,
ja po domu tez chodze w skarpetach uwielbiam , lubie tez na boso czasami( teraz juz raczej nie ) chodzilam bez skarpet wkladalam do butów nogi zima czy nie zima, nawet w kozaki :ico_oczko: :ico_nienie:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 17:45

Kurde :ico_zly: :ico_zly: tyle sie napisałam i zdjecia powklejałam i mi wszystko zginęło :ico_zly:

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 17:53

asiab, kurde jeszcze raz :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 17:55

ja po domu tez chodze w skarpetach uwielbiam , lubie tez na boso czasami
ja też , nienawidze kapci :ico_wstydzioch: , kupiłam sobie też takie skarpetki z abesem typu baleriny i ciągle w nich chodze jest mi najwygodniej i ciepło jak stoję w kuchni na kafelkach.

Basiu śliczna Zuzia w podpisie :-)

[ Dodano: 2009-01-20, 16:56 ]
Zaraz wkleję :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-01-20, 17:07 ]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 18:12

asiab, sliczny Franek, na 1 zdeciu mowi : mamusiu trzymam sie ale puscic sie czy nie ?? a na 2 zdieciu tak jest lepiej przesylam buziaczki hahaha

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”