Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 18:22

basia24, :ico_sorki:

Franek ciągle stoi przed tv dlatego dziś bedziemy przemeblowywac pokój . Telewizor bedzie stał na komodzie bo boimy sie że Franek go ściągnie mimo że postawilam pufy on i tak znajduje miejsce i grzebie przy tv a że jest telewizor lekki to trzeba go usunąć z zasiegu franka.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 18:45

Hej dziewczynki kochane. ja ostatnio nie mam na nic czasu. Ide rano do pracy wracam i jestem z Kubusiem cały wieczór a on nie odstępuje mnie na krok i nie mam nawet czasu żeby cos napisać :ico_olaboga: Wczoraj usnął mi dopiero o 22 :ico_szoking: przezyłam koszmar jeszcze nigdy tak nie było. Co go kładłam do spania to darł sie w niebo głosy a nawet raz powiedział mi NIE. W końcu tym płaczem tak się zmęczył, że w końcu usnął. ja juz nerwowo nie wytrzymywałam. :ico_zly:

[ Dodano: 2009-01-20, 17:47 ]
Moze idą mu kolejne zęby choc nic nie widac u niego w buzi.

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

20 sty 2009, 18:48

asiab sliczny Franuś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A jeszcze co do tych bucików to ja zakladam malej do chodzenia po domu bo ewidentnie dużo lepiej i łatwiej jej się w tych bucikach chodzi. Wątpię zeby przez to miała platfusa bo buciki sa profilowane i nie są gładkie w środku tylko w miejscu gdzie powinno być wgłębienie w stopie maja taką wypustke sporą. Wiecie o co chodzi :ico_noniewiem: Zreszta same dziewczyny zobaczycie czy waszym dzieciaczkom się lepiej będzie chodziło w bucikach czy bez. Jedne dzieci wola tak a inne tak i nie zarzekajcie się że nie będziecie dzieciakom butow zakładać :ico_oczko: Moja zalicza się do tych lubiacych buciki i nawet zauważyłam że jak nie ma usztywnionej kostki to jej się troszkę lewa nóżka koślawi :ico_zly: No i mojej zaczęlam zakladac buciki jak już sama zaczynała chodzić a wczesniej do raczkowania czy wstawania to na bosaka latala.
A kuba jak uczyl sie chodzić to chodzil w bucikach a teraz cały czas na bosaka zapitala :-D
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 18:49 przez Sylwia.O., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 18:48

ooo ale mi sie skopiowało :ico_wstydzioch: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

20 sty 2009, 20:21

czesc laski, nie czytałam was ale moze jak mała zaśnie to doczytam

mam problem
mam zapalenie spojówki i byłam dziś u okulisty i niestety byłam w takim stresie że zapomniałam powiedzieć że karmię piersią jeszcze i zapisała mi lekarka leki które w opisie leku zawierają treść:"mimo braku podstaw do twierdzenia ze lek może uszkadzać płód, nalezy jednak, o ile to możliwe, unikac podawania go w czasie ciąży i karmienia"

dałam dziś tosi cyc nie wiedząc o tym, długo nie piła a ja krople biore od dziś południa, co myślicie? doradźcie :ico_sorki: , ona dużo cyca nie bierze, głownie w nocy troche ciumka, może jej coś być jeśli dam jej cyc w nocy biorąc te krople do oczu? :ico_noniewiem:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 sty 2009, 20:35

lalunia, wg mnie możesz stosować te kropelki. Ale jeśli masz duże wątpliwości to zadzwoń do jakiegoś lekarza i się poradź.
I zdrowiej szybciutko.

Sylwia a ja w kwestii bucików jednego jestem teraz pewna - nasze dzieciaczki są na tym etapie, że muszą mieć nowe buciki, a nie używane. Każde dziecko ma inne stópki, inaczej się buciki do tych stópek dopasowywują. I niepotrzebnie można dziecku krzywdę zrobić buzikami po starszym rodzeństwie.
Nie powiem - Tosia od początku miała adidaski kupione na allegro jako używane, miała też jedne półbuciki nowe. Ale wtedy jeszcze nie chodziła i takie buciki pełniły funkcję ozdobną, a później ocieplającą stópki.

Tosia zjadła dzisiaj troszkę makaronu i marchewki z rosołu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Potem zaprawiła to chyba trzema biszkoptami :ico_sorki: Oby choć tyle jadła, bo już po buźce widać, że schudła :ico_noniewiem: W ogóle jakaś taka osowiała jest - niby normalnie się bawi, ale jednak prawie nic nie mówi, tylko zgrzyta tymi zębami, jakoś tak zaciska usteczka i wydyma dolną wargę... Coś tam gadoli, ale nie dużo, najchętniej to by się tylko tuliła, zabawki jej nie interesują. Ogólnie mizerotka się zrobiła przez tę chorobę i zęby.
I znów ta czarna rzadka kupa... Rano zrobiła prawie normalną, a teraz po południu znów się cała osrała na czarno. P. aż wybiegł z pokoju, tak go odrzuciło :-D
Niech już jej te zębale powychodzą, bo się biedna nam wykończy...

Idę kąpać Tosię, potem siebie. I idziemy spać.
Dobranocki.

Awatar użytkownika
kratka

20 sty 2009, 20:41

Ja znowu czytalam ze na boso tylko po miekkim- piasek, trawa, wlochate dywany a po twardym-panele, plytki, wykladziny w butkach z atestem zdrowa stopa. Ja ganialam na bosaka i mialam plaskostopie i potem cwiczenia w przedszkolu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

20 sty 2009, 20:44

może jej coś być jeśli dam jej cyc w nocy biorąc te krople do oczu?
trudno powiedzieć. Ja bym chyba nie ryzykowała. A nie możesz zadzwonić do lekarza i sie spytać?
I niepotrzebnie można dziecku krzywdę zrobić buzikami po starszym rodzeństwie.
Akurat po moim kubie nie mam bucików bo te szmaciaczki podomowe to tak ciorchal że zawsze były wyrzucane a takie lepsze typu zimowe. Za duze na julkę bo np tej zimy julka miała 19 rozmiar a kuba w jak byl mały mial 21 i takim to sposobem bucikow po kubie nie mam za dużo. Następnej zimy miał rozmiar 24 ale watpię żeby julka przez rok dorosla do rozmiaru 24-25

Ja też za kawałek kape dzieciory i moze sobie jakiegoś drineczka dziś zaserwuję :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
lalunia

20 sty 2009, 20:55

no własnie nie moge zadzwonić bo nie mam domowego numeru żadnego lekarza

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 21:21

witajcie, wreszcie dotarlam, bylismy na malych zakupach w Poznaniu
Franio fajnie stoi :ico_brawa_01: jakbym widziala Marcysia :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”