Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

21 sty 2009, 09:18

moja mama przyjedzie tu do nas do szkoly na przedstawienie wiec nie musze do niej jechac bo ona przyjedzie do nas (30 km) bym musiala ewentualnie po nia pojechac ale topniejacy lod na drogach jest zbyt niebezpieczny do tego moje jedno prawie slepe oko... chyba nie dam rady, bo boli i jest strasznie spuchniete po nocy z nowym lekiem :ico_placzek: worka pojowkowego prawie nie mam bo wypelnia je opuchlizna, chyba jakims lodem przyloze :/ co do mojej babci... nie zasluzyla nawet na pamiec! taka sie zrobila wredna w stosunku co do mnie, jestem bardzo nia zniechecona i chyba ja po prostu oleje, wiem ze to brzydko, ale patrzec na nia nie moge :ico_zly:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 09:21

Witam kochane

Od wieczora wczoraj sie tak zdenerwowałam dzwoniła koleżanka że przesunęli nam obrone :ico_zly: o tydzień wczesniej :ico_placzek: na 7 lutego a ja roczek w ten dzień miałam wyprawiać i wszystko legło w gruzach bede zmuszona zrobic w niedzielę 8 najgorsze jest to że nie wiem czy zdąże z nauką tego tyle jest wiec opuszczam was na jakiś czas kochane, postaram sie wejsc raz dziennie i coś napisać abyście o nas nie zapomniały :ico_oczko: :ico_wstydzioch: .
spi na brzuszku i dupcie ma wypietą do góry hm ja to bym tak za piernika nie usnęła.
Franek od kilku nocek też tak śpi z mężem mamy polewkę z niego tak super to wygląda :ico_haha_01: :ico_haha_01: tak jak Olo Anuszki na zdjeciu na garnku :ico_haha_01: :-) .

Nocka nawet ok .

[ Dodano: 2009-01-21, 08:29 ]
Franek ma babcie i dziadków na miejscu tyle ze w pracy beda :-) wiec zajdziemy na chwilke do nich z prezentami.
A ja mam juz tylko dziadka tyle że juz dawno powiedziałam że wole nie miec żadnego niz takiego jakiego mam :ico_wstydzioch: , nie chce go znac , bił moją mamę , terroryzowal babcie , :ico_wstydzioch: a teraz sie sądzi o alimenty dla niego od mamy i jej rodzeństwa :ico_puknij: tyle co on nerwów zszarpał mojej rodzinie nie zasługuje na miano dziadka tylko wstretnego dziada :ico_zly: .

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

21 sty 2009, 09:49

widze że nie ja jedna mam niechęć do dziadków, chociaz akurat moj dziadek w przeciwienstwie do babci jest bardzo ok tylko ze w naszej rodzinie to wlasnie bylo na odwrot, babcia terroryzowala dziadka, musial robic co ona chciala :ico_noniewiem: do dzis tak nim manipuluje ze on nie zdradzil mi naszej tajemnicy rodzinnej w ktora sa zamieszani wszyscy, od mojej mamy po jej siostry i po dziadkow, zdradze wam ze owa tajemnica to postac mojego ojca ktorego nigdy nie mialam, nie chca mi powiedziec kim on jest, nie wiem dlaczego, ale ja jeszcze zrobie taki dym z tego powodu ze rodzina sie rozpadnie chyba, nie chce tylko zeby dziadek tego dozyl, juz raz zrobilam dym ale przed swietami bylo i nie moglam nie jechac na swieta do dziadka wiec uspokoilam troche atmosfere dla niego ale ja im nie daruje, ciagle o tym mysle i nie daruje im bo mam prawo wiedziec

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

21 sty 2009, 10:06

hej.
u nas nocka standardowo. Zaczynam powoli wariować.

Smutno mi dzisiaj :ico_placzek: Wczoraj koleżanka urodziła synka - wcześniaczek, ale natychmiast jej go zabrali i wywieźli do szpitala dziecięcego :ico_placzek: Jak do niej dzwoniłam teraz, to nawet nie jest w stanie rozmawiać, tylko płacze. Nie wie nic - dlaczego jej cesarkę zrobili, co z dzieckiem. Biedna. I jeszcze na oddziale nie ma odwiedzin :ico_olaboga: Musi sama leżeć i tylko jej chłopak może po południu na chwilę do niej wejść :ico_placzek: Kurcze no... Tak mi ich żal... Oby wszystko dobrze się skończyło :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 10:13

Wczoraj koleżanka urodziła synka - wcześniaczek, ale natychmiast jej go zabrali i wywieźli do szpitala dziecięcego Jak do niej dzwoniłam teraz, to nawet nie jest w stanie rozmawiać, tylko płacze.
wiem co czuje w takiej sytuacji :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

21 sty 2009, 10:17

A wy idziecie do Babci z dzieciaczkami?
no obowiazkowo. Przeciez to dziecka babcia a nie nasza
nie zasługuje na miano dziadka tylko wstretnego dziada .
:ico_pocieszyciel:
nie daruje im bo mam prawo wiedziec
swięta racja.powinni Ci powiedzieć. przeciez nie jesteś już malutkim dzieckiem

Lalunia Ty chcialas zebym Ci sfotografowała jakies ubranka z dużego rozmiaru??? Powiedz mi co chcesz to Ci sfotografuje i w miare tanio mogę sprzedać bo wyzbywamy się dużej rozmiarówki

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

21 sty 2009, 10:18

Tosia była u dziadków w poniedziałek.
Ja do swoich nie jadę - jedna babcia to alkoholiczka :ico_wstydzioch: ,a druga i dziadek są nawet ok, ale u nich w mieszkaniu się pali i jak byliśmy na święta, to nawet nikt z papierochem nie wyszedł pomimo naszych próśb. Zresztą nie bardzo mamy teraz czas, kasę i ochotę, żeby sobie jeździć.

Lalunia - a może lepiej dla Ciebie będzie jeśli tajemnica pozostanie tajemnicą? Rozumiem - chciałabyś wiedzieć kto, co i dlaczego. Ale może nie warto? Może lepiej zostawić sprawy tak jak są?

Wiesz - ja kiedyś koniecznie chciałam wiedzieć co naprawdę działo się w domu mojego P. kiedy był mały. I dowiedziałam się - że wszystkie grzechy, które poszły na konto jego ojca były grzechami matki. Zrzucała wszystko z mebli, cięła się potłuczonym szkłem, w łazience się okaleczała a potem dzwoniła na policję i zgłaszała agresję ze strony męża. Nie powiem - on też miał swoje za uszami, ale większośc to była jej wina. Pozorowała to i owo, bo miała kochanków na boku i zależało jej na rozwodzie. P. ma strasznie wypaczony obraz własnego ojca - wspomina wspólne wyjazdy nad jezioro, wspólne wycieczko do zoo z łezką w oku. Ale zapytany o ojca odpowiada "nie mam ojca", potrafi na niego rzucać takimi obelgami, że czasem własnego męża nie poznaję.
A ja? No cóż - dowiedziałam się prawdy, która mnie interesowała (od zmarłej przyjaciółki Ewki - ona już mnie przed nią ostrzegała, od sąsiadów, od rodziny). I zagubiłam się w tej prawdzie. Straciłam resztki szacunku do Ewki, zrozumiałam że na skutek jej pomówień skrzywdziłam kilkoro niewinnych ludzi.
DLatego bogatsza o to doświadczenie wiem, że czasem nie warto drążyć tematu.

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

21 sty 2009, 10:20

Wczoraj koleżanka urodziła synka - wcześniaczek, ale natychmiast jej go zabrali i wywieźli do szpitala dziecięcego Jak do niej dzwoniłam teraz, to nawet nie jest w stanie rozmawiać, tylko płacze.
lepiej niech dziecko będzie w innym szpitalu a pod dobra opieką. Napewno zajma się nim specjaliści i malemu nic nie będzie brakowało. A co do tego że nie wie czemu jej cesarke zrobili to dziwne :ico_noniewiem: to nie moze się dowiedzieć i spytać??

[ Dodano: 2009-01-21, 09:23 ]
DLatego bogatsza o to doświadczenie wiem, że czasem nie warto drążyć tematu.
chyba mądrze gadasz :ico_noniewiem: ale nigdy nie wiadomo co bedzie lepsze czy dowiedziec się czy nie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 10:25

A co do tego że nie wie czemu jej cesarke zrobili to dziwne to nie moze się dowiedzieć i spytać??
lekarz ma obowiazek jak juz pacientka sie wybudzi ( ja mimo iz miałam cc znieczulenie do kregosłupa i byłam przytomnna to jak mnie zszywali to zasnełam i nie pamietam jak znalazlam sie na sali pooperacyjnej ) poiformowac dlaczego cc i co z dzieckiem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

21 sty 2009, 10:30

Lalunia a może twoja rodzina jakąś straszną prawdę ukrywa i lepiej tego nie wiedzieć :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”