Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

24 sty 2009, 14:00

Adia--dolanczam sie do zyczen.Wszystkiego co najkochansze :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Wasze dzieciaczki rosna w zatrwazajcym tempie,ponoc moj tez,ale jak sie na codzien widzi to nie widac takich skokow rozwojowych.No a Alus Zirci to niezly BOss,kurcze jaki papusny--ale to znak ze dobrze zywiony,super :ico_sorki: :ico_sorki: Karmisz go tylko piersia Zirca??
My od 6 meis. dopiero chcemy wprowadzic nowe produkty zywnosciowe,typu zupki,soczki itp.JAk narazie mleczarnia w pelnej produkcji i w pelni starcza.
Co do drzemek popoludniowych,to nei mamy z gory wyznaczonych stalych por,poniewaz przy 2-latku niestety nie da sie tego nauczyc :-) Ale nie narzekam,jest super,Eryczek usypia sam w swoim kojcu.Kiedy czuje sie zmeczony i marudny,a widze to po jego ruchach i zachowaniu, daje misia przytulanke,zakrywam kocyczkiem,czase wciskam smoka,choc nie jest mu do szczescia potrzebny no i wychodze z pokoju.BYwa ze chwilke pokweka i po chwili usypia.Nocki tez ok,choc cycujemy teraz czesciej bo do 2 razy w nocy,to i tak spimy dobrze.Przewaznie od 22,23 do 10godz rannej--wiec luzik:-)

marrta napisalas ze twoja coreczka ma AZS?? :ico_szoking: JAk do tego doszliscie??
Moj Eryczek mial problemy po urodzeniu,ale po 3 miesiacu jakos pozanikalo wszystko i do dzis nie ujawniaja sie zadne zmiany skorne.Oby tak dalej :ico_sorki: :ico_sorki:

Wiecej nei napisze bo dzieci wzywaja :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

24 sty 2009, 14:03

zirca, ale zdjecie z ta raczka :ico_brawa_01: tez mamy podobne ale mniej wyraznie zaznacza tego paluszka :-) A ali wymiata... gadac nie umie jeszcze ale porozumiewa sie bezblednie :ico_brawa_01: hehe

miszka, jak bylaby dzien w dzien grzeczna to bys nie miala czego wspominac za pare lat. A tak... :-) ale oczywiscie lepiej jak daja nam te nasze pociechy troszke czasu dla nas samych :ico_sorki: bo ciagle przy nich to mozna :ico_chory: dostac...

Ale bedzie fajnie w lato jak beda nam w samych bodziakach w wozkach jezdzic :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-01-24, 13:07 ]
aha chcialam was zapytac jeszcze "starsze" mamusie: Skad mam wiedziec ze jedna piers nie wystarcza mojemu Olikowi?? I ze powinnam dawac mu dwie??
Narazie po karmieniu sprawdzam piers czy jest cos jeszcze w niej i mleczko strzela w przestrzen takze jeszcze mam. Czasem sie wierci maluch przy piersi ale to chyba dlatego ze juz sie bawi bardziej a nie je... Ale tesciowa ciagle sie mnie pyta czy juz mu daje obie czy tylko jedna... :ico_zly: a ja nie wiem co mam robic... cyce jak donice wiec wydaja sie pelne mlesia...

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

24 sty 2009, 14:20

betka-- Musisz zaobserwowac jak Oliwerek reaguje po odstawieniu go od cycusia.JEsli jest nerowoy,swoimi ruchami daje do zrozumienia ze cos jest nie tak,kweka lub cos w tym stylu to znak ze sie nie najada.Ale jak jest zadowolony z zycia to wydaje mi sie ze nie masz powodow do obaw,napewno go nie glodzisz :-)

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

24 sty 2009, 14:27

Ja tak mialam, ze lecialo z piersi ale mala juz marudzila i krecila sie bo pokarm im dluzsze karmienie tym pozniej jest bardziej gesty no i plynie wolniej.. ja jej dawalam druga jak wlasnie mi sie wiercila przy jednej, ale czulam ze juz prawie pusto w niej, bo miekka, niby palcami przyciskalam to sie lalo ale nie tak zeby mala mogla jesc normalnie. Ale ja w ogole chyba przez to ze malo jem i pije (ostatnio sie zaczeli zastanawiac czy nie za malo i powiedzieli ze wygladam okropnie chudo :/ a tak sie cieszylam, ze przez ciaze nareszcie normalnie wygladam :) Zadnych wystajacych kosci, zapadlych policzkow itp :/ no i jak czasem robie zdjecie z mala to mam rece jak kosciotrup fuj :/ no i przez to pokarmu coraz mniej :( chce pociagnac do 6 miesiaca - marze o tym :D ale to ze wzgledu na jej zdrowko, bedzie juz wtedy cieplej i trudniej o chorobska.
Tak wiec jak czujesz ze masz mleko w jednej piersi to chyba nie ma sensu dawac jej drugiej? Ja do teraz daje jej jedna piers w nocy, na zmiane, jak sie budzi to najpierw jedna wyprozniam, odkladam do lozeczka, a nastepnym razem druga :) no ale jestem pewna ze w nocy pokarmu jest sporo bo i piersi wielkie i twarde :D

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

24 sty 2009, 15:26

no ale jestem pewna ze w nocy pokarmu jest sporo bo i piersi wielkie i twarde :D
no i u mnie tez piersi twarde w nocy. W dzien zreszta tez.
nie wiem jak to opisac ale on je je je i przestaje jesc, tak sobie tylko trzyma cysia w buzi i czasami pocmochta ale tak jakby nie chcial jesc ale tylko potrzymac w buzce. Ale np jak mu wyjme cysia jak tak sobie memla go w buzi, albo jak mu wypadnie to wtedy tak rusza glowa na prawo i lewo - czy to mzoe byc oznaka ze juz trzeba dwie piersi dawac??
niby palcami przyciskalam to sie lalo ale nie tak zeby mala mogla jesc normalnie.
to moje sikaja na odleglosc!!! jak nacisne po karmieniu to naprawde ten pokarm az strzela...

dzieki za odpowiedzi!!! kochane jestescie~!!! :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

24 sty 2009, 16:20

sarenka, tak Al jest tylko na cycu, ale mam jakis kryzys ostatnio, więc częściej karmię....

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

24 sty 2009, 17:46

oj to z tego co piszesz to chyba nie musisz 2 piersi dawac :) zdecydoowanie :) z reszta jezeli tyje ladnie i nie marudzi no to nie ma sensu :) prawda?

madziula180
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

24 sty 2009, 18:28

Hej dziewczyny :-) jestem tu nowa i musze sie troszke zadomowic:-) moj syn ma na imie Oliwier i urodzil sie 09.09.2008r

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2009, 18:52

Madziula serdecznie witamy nowe wrzesniowe malenstwo no i Ciebie
sarenka lekarz tu i w PL mi powiedzial o AZS - narazie jest ok chociaz od kilku dni ma starasznie suche policzki wiec chyba znowu polece do lekarza :ico_noniewiem:
betka ja uwazam ze dziecko sie piersia nie przeje :ico_nienie: dawaj jedna a jak jest niespokojne to 2 - Igol czesto sie kreci przy piersi jak chce odbic a jak odbije to jescze je i je bo sie jej miejsce zrobi :-D

madziula180
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

24 sty 2009, 18:56

mam pytanko, gdzie moge sie dowiedziec jak wstawic zdjecie??

juz wstawilam- pytanko niewaazne :-D
Ostatnio zmieniony 24 sty 2009, 19:18 przez madziula180, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Przedszkolaczki”