Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lut 2009, 09:19

witaj JAGNA :)

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

02 lut 2009, 09:32

Gie, ja już ie wiem co robic..ten mój szkrab nie chce pić mleka... :ico_placzek: Wypiła 180 ml w nocy ,a jak dałam jej butle o 7-ej to pluła i sie prężyła... :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-02-02, 08:33 ]
Kaszek nie chce....mleko z kleikiem tez wypluwała...sokow ani herbatek nie chce pic...rece opadaja

[ Dodano: 2009-02-02, 08:35 ]
Właśnie słucha "Puszka okruszka"

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lut 2009, 09:44

JAGNA - nie wiem co Ci poradzić... może ząbkuje znowu i bolą ją dziąsełka podczas ssania...?? Może zadzwoń do pediatry i zapytaj, co robic... A próbowałaś podawać Jej wodę w końcu??

Moja Su (przez to, że wczoraj zjadła pierwszy posiłek o 2:00 nad ranem, a ostatni na śpiocha przed 22:00), wtrąbiła w sumie 920 ml mleka, co Jej się nigdy nie zdarzyło... Raz chyba dobiła do 800 ml :ico_noniewiem:

ale się cieszyłam... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: no i zjadła pół słoiczka dyni z ziemniakami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Najgorsze jest teraz to, że odkąd ma już tego swojego ząbka (a drugiego już prawie) - podczas karminia słoiczkiem - łapie nim za plastikową łyżeczkę i nie chce puścić... Ale mnie to wkurza... najpierw się śmiałam, a teraz strasznie się denerwuję, bo Ona za każdym razem to robi i przez to karmienie trwa pół godziny... :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2009-02-02, 09:21 ]
eeeeej, no laski, bo zaraz znowu spadniemy na drugą stronkę... :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lut 2009, 10:29

Witam,

Ząbki ach te ząbki. Niestety ale musimy przez to przejść.
Ja już raz podałam małej marchewkę ze słoiczka, smakowało jej bardzo bo po 3 łyżeczkach dalej się oblizywała, podejrzewam,że cały słoiczek by wciągnęła. Podałam jej też do schrupania :-D chrupki kukurydziane bezglutenowe, szczerze mówiąc to bardziej się nimi ubrudziła niż zdołała coś wszamać, ale za to trochę poleżała bo ostatnio tylko rączki :ico_olaboga: preferowała.
A wczoraj po południu Paulinka pobiła swój rekord w spaniu, spała 1h 50 min :ico_szoking:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lut 2009, 10:32

czesc dziewczeta :-)

margarita83 dolaczam sie do zszokowanej grupy :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ..no to Ci niezle musial zajsc za skore ten Twoj malz wczoraj... juz lepiej?

Jagna30, no wlasnie.. moze Gie ma racje, moze przez te dziasla nie chce ssac butelki... ale skoro mowisz, ze kaszek tez nie chce (a kaszke przeciez lyzeczka podajesz), to cos z tym mlekiem musi byc nie tak
pamietam, jak gdzies czytalam, jak dziewczyna, ktorej corka byla niejadkiem, brala strzykawke i doslownie wstrzykiwala jej do buzi mleko, kiedy ta byla zajeta ogladaniem TV, albo czyms... :ico_noniewiem:

Gie :ico_brawa_01: dla Zu ! :-) za odzyskany apetyt i za kolejny rosnacy zabek...

u nas ok, Jasper nosi juz pieluszki rozm. 4 (7-19 kg bodajze), troszke sa duze, ale te "trojki" robily sie za male, wiec nie bylo wyjscia..
aa i zapomnialam napisac, ze jak bylismy w sobote w sklepie, to A. kupil dla malego 10 sloiczkow :ico_olaboga: bylam lekko w szoku, bo to on chcial je kupic.. a do tej pory twierdzil, zebym gotowala - bo taniej, zdrowiej itp..
no, ale teraz mamy lacznie jakies 15 sloiczkow, rozniaste.. np. rybe, kurczaka, indyka, warzywka, deserki.. do tej pory malemu najbardziej smakuja owocowe deserki, jabluszko i brokuly z sosem serowym :ico_szoking: (widac, ze synek mamusi... ja praktycznie, jak bylam w ciazy, to jadlam to codziennie... moze cos w tym jest) ;-)

[ Dodano: 2009-02-02, 09:37 ]
A wczoraj po południu Paulinka pobiła swój rekord w spaniu, spała 1h 50 min :ico_szoking:
:ico_brawa_01:
moj potrafi troche dluzej pospac, czasami nawet 2,5 godziny... ale rzadko, zwykle 30 min tylko :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lut 2009, 11:00

nooo, wreszcie się cos ruszyło, bo ja juz ksiazke zaczelam doczytywac... :ico_olaboga: :ico_olaboga:

IWONA H - jakie te chrupki podalas malej?? Takie jakies specjalne dla dzieci?? I co?? Dalas malej po prostu w raczke, a ona się "bawila" tym chrupkiem i wkladala go do buzi?? Ja nie wiem czemu, ale jakos sie boje dawac Zuzi takich rzeczy... boje sie, ze sie zaklei... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

SHOO - mój Pan tez ostatnio nakupowal Su słoiczków, chyba z 8... Poluje gdzies na sloiczek z ryba, albo z brokulami, ale na razie nic takiego nie widzialam... to masz chwilowo gotowanie z głowy... :ico_brawa_01:

co do pieluch - jak Pan ostatnio kupowal, to dzwonil, zeby zapytac sie jaki rozmiar (nie pamietal, ze 3-jka), to ja zapytalam od ilu kg jest nastepny rozmiar pieluch, ale w Huggies'ach chyba od 8 kg, wiec jeszcze poczekamy... Tym bardziej, ze Su pulchna raczej nie jest... Jak ja mówię "Sucha nonono" :-D :-D

[ Dodano: 2009-02-02, 10:11 ]
a moja siostra konczy dzisiaj 30-te urodzinki... idziemy do nich wieczorkiem...
musze jej kupic jakis prezent, bo jeszcze nie mam... myslalam o jakiejs ksiazce, moze o witrażach, bo ona się tym interesuje... sprawdzalam w Empiku przez net, jest kilka pozycji, wiec jak uda mi sie dzisiaj wczesniej wyjsc (przyjechalam na 7:00, wiec moze uda sie wyjsc o 14:00 :ico_sorki: :ico_sorki: ), to polece do Złotych Tarasów i Jej kupię...

SHOO - i moze wreszcie kartke dla Ciebie, bo ciągle nie mam czasu... wybacz...

[ Dodano: 2009-02-02, 10:13 ]
hehheee, ale pięknie to napisałam "kończy 30-te urodzinki" :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: oj, Gie, Ty głąbie...
kończy 30 lat, albo ma 30-te urodzinki ofkors ;)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lut 2009, 11:22

IWONA H - jakie te chrupki podalas malej?? Takie jakies specjalne dla dzieci?? I co?? Dalas malej po prostu w raczke, a ona się "bawila" tym chrupkiem i wkladala go do buzi?? Ja nie wiem czemu, ale jakos sie boje dawac Zuzi takich rzeczy... boje sie, ze sie zaklei... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Kupiłam takie długie i grubsze są niż te zwykłe kukurydziane, później wstawię fotkę bo tamte Patryk wszamał, na opakowaniu powinno być napisane bezglutenowe. Paulinka robi z tymi chrupkami tak, jak napisałaś - bawi się nimi wkładając do buzi, fakt rozpuszczają się ale nie są takie lepiące jak zwykłe kukurydziane.

[ Dodano: 2009-02-02, 10:32 ]
Coś takiego
Obrazek

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lut 2009, 11:33

IWONA - a gdzie je mozna kupic??

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

02 lut 2009, 11:35

witam i ja doczytalam was ale odpisze jak hubert zasnie powiem wam tylko tyle ze wczorajn znow zaly dzien ryczalam przez ta suke tzn. TESCIOWKE :ico_zly: :ico_zly: opisze wam potem a teraz dzwonie do szpitala co do huberta :(

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lut 2009, 11:36

SHOO - i moze wreszcie kartke dla Ciebie, bo ciągle nie mam czasu... wybacz...
Z mojej strony też, przez ten wyjazd nigdzie nie wychodziłam,ale dziś postaram się wyskoczyć.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”