Gie, jezeli chodzi o kojec, to ja wybralabym ten wiekszy... glownie dlatego, ze nie jest to wielka roznica w rozmiarze, ten wiekszy jest tylko troche wiekszy, ale nie gigantyczny, poza tym, jak nasze maluchy sie rozbrykaja, to lepiej, zeby mialy wiecej miejsca na przewrotki i inne kombinacje... tak mi chodzi po glowie filmik, ktory widzialam na innym watku.. zaraz poszukam linka...
oo ten:
http://www.joemonster.org/filmy/13628/J ... odszy_brat
hehe, szczerze, to troche mnie to przerazilo... trzeba bedzie wszystkie gniazdka pozaklejac.. dobrze, ze nie mamy duzo mebli, przynajmniej mniej klopotu.. nigdzie raczek nie wsadzi i niczego nie sciagnie
my dzisiaj skoczylismy na krotki spacer i wpadlam do marketu, zeby sie jeszcze raz upewnic, jakie sloiczki maja po stronie hiszpanskiej... tak wiec, troche ich nie docenilam i nie spojrzalam wczesniej dokladnie... napisalam, ze maja tylko kurczaka i rybe, co nie jest prawda..
maja wiekszy wybor, kurcze, indyk, cielecina i ryba... ale co mnie najbardziej zdziwilo, to, ze wszystkie miesa sa od 6-go miesiaca, a ryba od 8-go
ta sama ryba w Gibraltarze i wiekszosc mies jest od 4-go miesiaca... dziwne...
chyba w Hiszpanii sa inne normy.. w koncu co kraj, to obyczaj.
kupilam tez malemu smoczek od 4 miesiaca (chyba trojprzeplywowy sie nazywa, ma taki krzyzyk w srodku i z tego, co jest napisane na opakowaniu, to jest on do kaszek i kleikow - przynajmniej ja to tak zrozumialam z moim kulejacym hiszpanskim

)
zaraz podam malemu pierwsza rybke.. te z Gibraltaru, gdzie napisane jest "od 4 miesiaca"... bede miec spokojniejsze sumienie
margarita83, ciesze sie, ze z P. lepiej... u nas tez lepiej
no i milej imprezki zycze.. wracaj szybko, sformatowana dziewczyno
[ Dodano: 2009-02-07, 18:48 ]
aha, ten filmik ma opis: Cztery godziny w dwie minuty - zobacz w przyspieszonym tempie co przez ten czas zrobi 9 miesięczny maluch
w razie, gdybyscie nie doczytaly...
ktos mial fajny pomysl... ten dzieciak jest lepszy niz odkurzacz i miotla w jednym

podloge ladnie wypucowal