Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2009, 12:57

hej :-D

u nas cały czas śnieg sypie
na podwórku -3st
nom smaruje caly czas bo sie boje ze mnie rozwali hihi
ja też sie cały czas smaruję
jak na razie nie mam żadnego rozstępu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

chodź kilogramów to mi już 15 przybyło :ico_szoking: :ico_olaboga:
ale jakoś wydaje mi się, że aż tak źle nie wyglądam :ico_noniewiem:
lece na KTG do szpitala. jak wroce to sie odezwe a jak mnie zostawia to na pewno wam napisze.
trzymam kciuki byś już nie wróciła :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Ragazza555, no to zapowiada ci sie pracowity dzień :-)
stoi , tylko musze pilnowac rudzielca bo mu sie tez bardzo podoba a nie chce zeby sie nauczył w nim leżeć :-)
to załóż na łóżeczko moskitierę i kot się tam nie dostanie :-)

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!

10 lut 2009, 13:54

to załóż na łóżeczko moskitierę i kot się tam nie dostanie
to nie takie proste moskitiera go nie powstrzyma :-) mam przykryte poszwą i tak na nia wchodzi :-) choc odpukac od rana jest spokój moze juz mu przeszło :ico_sorki:

a mnie znowu jakies :ico_spanko: dopadlo ide sie wiec połozyc :ico_oczko:

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

10 lut 2009, 14:34

dzień dobry :-D
u nas na razie spokojnie, mały troszke częściej budzi się na cycusia, tak co 2 godz, ale może tak potrzebuje...dzis cos wogóle biduś ciężej usypia, czerwony sie robi, pewno brzunio - ale nie jadłam chyba nic szczególnego więc pewnie układ trawienny sie przyzwyczaić musi.

wiecie żę nie wiem ile ważę??? nie mam wagi w domu...ale jak w czwartek na zdjęcie szwów pojade do ginki to może sie zważe :-D

a w nocy tak jak w dzień co 2-3 godzinki sie budzi.

teraz najgorsze dni przed Wami, bo to czekanie jest okropne. chociaż widze że manenka i Ragazza jakoś się trzymacie, jedwabna podobnie jak ja to przeżywasz :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

10 lut 2009, 15:11

trzymam kciuki byś już nie wróciła
a jednak wciaz tu jestem :ico_zly:
bylam znowu 2 razy na KTG bo znowu dzidzi bylo bardz niespokojne i znow musialam wziasc tabletke pod jezyk i powtorzyc badanie, ale KTG wyszlo w normie. zadnych skurczy :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
normalnie zaraz zeswiruje chyba. moj maz juz nie wie co robic w koncu czy jechac w trase jeszcze raz czy juz zostac ze mna, bo w sumie nic nie zwiastuje szybkiego porodu :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
moja mama dzis sie nawet o mnie uplakala. mowi ze sie strasznie juz martwi i ze wolalaby zebym urodzila przed terminem niz po. w sumie to ma racje. naogladala sie chorych dzieci z przenoszonych ciaz...
jedwabna podobnie jak ja to przeżywasz
no zaraz zeswiruje przez ta niepewnosc i czekanie....

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2009, 16:18

to nie takie proste moskitiera go nie powstrzyma :-) mam przykryte poszwą i tak na nia wchodzi :-) choc odpukac od rana jest spokój moze juz mu przeszło :ico_sorki:
a to skubaniec jeden
dobrze , ze wcześniej rozłożyliście łóżeczko, niech się oswaja :-)
a mnie znowu jakies :ico_spanko: dopadlo ide sie wiec połozyc :ico_oczko:
miłego wypoczynku :-)
wiecie żę nie wiem ile ważę??? nie mam wagi w domu...ale jak w czwartek na zdjęcie szwów pojade do ginki to może sie zważe :-D
ok to napiszesz :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
teraz najgorsze dni przed Wami, bo to czekanie jest okropne. chociaż widze że manenka i Ragazza jakoś się trzymacie,
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: nauczyłam się cierpliwości
ja wiem ze to kwestia 2 tygodni
na pewno w ciąży nie będę chodzić już dłużej niż ustawa przewiduje :-D
ale nie jadłam chyba nic szczególnego więc pewnie układ trawienny sie przyzwyczaić musi.
niech się szybko przyzwyczai :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
no zaraz zeswiruje przez ta niepewnosc i czekanie....
:ico_pocieszyciel:
współczuję
no ale nic z tym nie możesz zrobić
jesteś pod stałą opieką , pozostało ci tylko zacisnąć zęby i czekać
bo wiesz za pewne mogą ci robić masaże szyjki macicy i wywoływać skurcze
ale jak dziecko nie chce wyjść to tylko ty i dziecko się wymęczycie a i tak nic z tego nie będzie
dlatego nic ci nie pozostaje tylko cierpliwie czekać
i pogadać jeszcze raz z synkiem , przekonaj go jakoś, przekup go czymś może się skusi :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

10 lut 2009, 17:40

jedwabna nie martw się - ola moja 2 tyg przenoszona i zdrowa jak rybka, miałaś usg, masz często ktg i na pewno wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
Ragazza555

10 lut 2009, 17:48

no pieknie ale pospałam, mam nadzieje ze teraz bede tez spac w nocy :ico_sorki:
widze że manenka i Ragazza jakoś się trzymacie
moze dlatego ze my jeszcze jestesmy przed i u nas nie ma problemu z mezem czy zdazy wrócic czy nie
na pewno w ciąży nie będę chodzić już dłużej niż ustawa przewiduje
ja tez nie zamierzam :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

jedwabna, znalazłam kiedys w neciku moze u ciebie pomorze któraś z metod:
Co może wywołać poród?
- Spacer długi - 2 h
- Supermarketowe zakupki
- Schody
- sex
- przyprawy ostre

Co może pomóc w porodzie?

Napar z Liści Malin:
Można go pić od 38 tygodnia - działanie - rozluźnia szyjkę macicy

3 łyżki suszonych liści malin, 1/2 l wody i to gotować 3 minuty
TAk przygotowaną mieszankę należy wypić w ciągu dnia (np. 3x)

a o tym naparze to slyszałam ze dziewczyny na forum nawet stosowały i sama sie zastanawiałam czy sobie kupic i pic, tylko ze lepiej kupic sobie liscie maliny z Herbapolu

[ Dodano: 2009-02-10, 17:52 ]
a tutaj cos do poczytania fajnie wszystko zestawione

http://www.gimbla.pl/forum/wirtualna-sz ... t30504.htm

[ Dodano: 2009-02-10, 17:54 ]
i jeszcze tu ale jeszcze nie przeglądałam

http://poradylaktacyjne.republika.pl/index.html

Awatar użytkownika
niktusia
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

10 lut 2009, 19:17

Witam :)
Dzisiaj byłam na tym echu serca. Z Małym wszystko dobrze :) tamto naszczęście było chwilowe - tak jak mi lekarz mówił, Mały mógł przycisnąć po prostu pępowine (bo ma czym,hehe). z dzisiejszego usg mam sporo zdjęc - serduszko, przepływy krwi i różne takie.
Skubany mnie tylko nastraszył, ehh.. :)

Na 19 wybieram sie do swojego lekarza, zabieram wszystkie wyniki badań i zobaczymy co powie.

Awatar użytkownika
jedwabna

10 lut 2009, 20:09

moze dlatego ze my jeszcze jestesmy przed i u nas nie ma problemu z mezem czy zdazy wrócic czy nie
no wlasnie o to chodzi. widze ze rozumiesz mnie w 100%
:ico_brawa_01: :-D
a moj maz wlasnie pojechal w trase. ma wrocic jutro w nocy.
mam nadzieje ze zdazy...
kupe ludzi i z rodziny i ze znajmych do nas wydzwania i sie pyta czy juz :ico_olaboga:
a ja mam niby jakies przeczucie dziwne. tak jakos dziwnie sie czuje. ale zaciskam kciuki zeby moj maz zdazyl :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Ragazza wszystko juz wyprobowalam. a ostre przyprawy jem na codzien bo lubie. wczoraj nawet mega ostra pizze zjedlismy...
Co może pomóc w porodzie?

Napar z Liści Malin:
kiedys sie o to pytalam mojej ginki i powiedziala ze to jest bzdura i tyle :ico_noniewiem:
a tutaj cos do poczytania fajnie wszystko zestawione

http://www.gimbla.pl/foru...nia-vt30504.htm
nom fajna stronka. a ta z poradami laktacyjnymi cos nie chce mi wejsc :ico_zly:

[ Dodano: 2009-02-10, 19:10 ]
Z Małym wszystko dobrze :)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dobrze ze sie wszystko wyjasnilo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-02-11, 09:13 ]
melduje sie z rana... nic sie nie dzieje i na minusie 3 dzien :ico_olaboga:
wlasnie jem sniadanko no i pewnie sie dzis wykape, zrobie wlosy i gole sie znowu wszedzie... teraz sie bede goslic chyba codziennie :ico_szoking: :ico_haha_01:

co tam u was bo cos tu sie pusto zrobilo i cicho... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ragazza555

11 lut 2009, 11:28

czesc ja tez juz wstałam ale pilnuje mojej wioski w grze plemiona bo juz trzeci tydzien z zrzedu gosciu próbuje mnie atakowac i nic mu nie wychodzi dzisiaj sie wycwanil i puscił 2 ataki naraz zobaczymy co to z tego bedzie

u mnie nocka tez spokojna tylko z mała przerwa na eksmisje kotka z pokoju - Jak co pare dni wlaczyły mu sie nocne zabawy :-)

miałam dziisaj w planach spacer do sklepu ale nie wiem co z tego wyjdzie bo od rana ciapie az nie chce sie nosa z domu wychylic :ico_noniewiem:

jedwabna, a kiedy wraca twoja ginka?
czy ty po ktg masz konsultacje z lekarzem co by ci powiedział czy ci sie szyjka zaczeła skracac?

[ Dodano: 2009-02-11, 11:30 ]
no teraz to jeszcze pada śnieg z deszczem :ico_zly: :ico_zly: teraz to juz nie wyjde bo jak gdzies podjade

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”