Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2009, 12:15

fioletwa ania a podaj link do tej karty tez sobie wydrukuje choc u mnie jest ok 10 na godzine, ale nie licze dokladnie

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 lut 2009, 14:54

Cześć dziewczyny,

Całą noc nie spałam zwijałam sie z bólu tak mnie jajniki napieprzają.
To jest jakaś masakra!!!!!!!!

Jestem tak wściekła z tego całego bólu, przecież w piątek wyszłam ze szpitala biore antybiotyk i czułam sie juz dobrze :ico_noniewiem:

Jedziemy dzis po południu do lekarza bo nie wytrzymam psychicznie kolejnej nocy i dnia :ico_placzek:

Co do znieczulenia mam znajomą co dostała znieczulenie w kręgosłup i uszkodzili jej jest inwalidką , tak więc chyba sie nie zdecyduje boje sie , wole przecierpieć.

[ Dodano: 2009-02-10, 13:56 ]
Zresztą po dzisiejszej nocy zniose juz chyba wszystko , najsilniejszy okres to jest przy tym małe nic!

Poryczałam sie z bólu wyrzywałam wczoraj w nocy na Tomku dramat :ico_olaboga:

misiunia_29
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

10 lut 2009, 15:32

Ja czytałam na innym forum dziewczyna z lutego co urodziła ma powikłania po znieczuleniu.

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 lut 2009, 15:42

No własnie dlatego sie boje znieczulenia .

Awatar użytkownika
Fioletowa Ania
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 lut 2009, 15:59

ioletwa ania a podaj link do tej karty
ejeustysia oto link

http://mediweb.pl/pdf/karta.pdf

To jest Metoda Cardiff (inaczej Metoda "Licz do 10"), dzięki której przyszłe mamy mogą kontrolować zdrowie płodu, licząc jego ruchy i codziennie zapisując.
A tu jest linki, gdzie ta metoda jest dokładnie opisana:

http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=660
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_Cardiff

:-D
Zresztą po dzisiejszej nocy zniose juz chyba wszystko , najsilniejszy okres to jest przy tym małe nic!
Dora no to ładnie ćwiczysz do porodu :ico_sorki: dobrze, że dzis masz wizytę bo tak naprawdę nigdy nie wiadomo z czego taki ostry ból. Daj znać jak wrócisz co to było i jak się czujesz, oby juz się nie powtórzyło. :ico_sorki: :ico_sorki:
Ja czytałam na innym forum dziewczyna z lutego co urodziła ma powikłania po znieczuleniu.
U nas w regionie parę lat temu jak dali kobiecie znieczulenie za dużą dawkę to potem w śpiączkę zapadała na kilka lat. Także ja już wiole pocierpieć. Zawsze to szybciej sie potem dochodzi do siebie.

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2009, 16:46

dora mam nadzieje, że to nic poważnego - ty to sie biedaku nam wycierpisz, cukrzyca, bakterie, krowa i jeszcze teraz jajniki - dasz rade .

fioletowa ania dziękuję

[ Dodano: 2009-02-10, 17:11 ]
mam bakterie w siuśkach :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Fioletowa Ania
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 lut 2009, 22:02

mam bakterie w siuśkach :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
ejustysia ja też miałam ale gin. przepisała mi globulki 6 szt. i pomogło.

Ja jutro z mężem wstaje o 5 rano, bo on chce sie zarejestrować do ortopedy a u nas sa takie kolejki, że czasem całą noc ludzie czekają :ico_sorki: :ico_olaboga: a potem mamy jechac do moich rodziców. Także wpadnę jutro wieczorkiem ;)

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 lut 2009, 22:46

Wróciliśmy, mam infekcje pęcherza i jajników dostałam leki moge tez nospe , wszystko przez te francowate bakterie...

Ale rozwarcia nie mam skórcze tez bardzo rzadkie w normie więc Zosia bezpieczna waży juz 1733 i uśmiechała sie dziś do mnie na usg :ico_ciezarowka:

Ejustysiu - idz koniecznie z tym moczem do gina bo jak masz bakteire niech ci szybko cos przpisze żeby Ci sie taka infekcja nie zrobiła , czym szybciej cos łykniesz tym szybciej pokonasz te holerstwa. :-)

Dobranoc , idziemy sie z Zośką połozyc moze dzis wreszcie cos pośpimy bo nospa pomogła troszke :-)

misiunia_29
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

11 lut 2009, 10:15

Dora dobrze, że nic się nie dzieje i z dzidzią wszystko ok. A z bakterii się wyleczysz.
Ja mam dzisiaj wizytę i zabieram moje dzieci ze sobą, żeby zobaczyły siostrę lub brata.

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

11 lut 2009, 11:19

Misiunia - to będzie dla nich frajda :-D Twoje dzieci pewnie fajnie reagują na braciszka lub siostrzyczke bo są juz większe i więcej rozumią.

Mnie jak odwiedzają 2 - 3 latki mioch znajomych , jak słyszą że mam dzidzi w brzuszku robią poważną minke i głaszczą go nagle robia sie tacy grzeczni :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”