Cześć Adka - Ja mam już torbe spakowaną i rozpakowywana w szpitalu dwa razy bo juz dwa razy z w nim byłam.
Mnie się twoja koszulka bardzo podoba , Ja też jestem zdania że ciążowe nie musi wykluczać "kobiece"
Sama mam dwie kobiece koszule co prawda w rozm luźnym XL za kolana ale jedna jest bialutka góre ma w kwiatuszki czerwone rozchylany dekoldzik ( do karmienia)
Ma być wygodna luźna ale i kobieca zgadzam się my tez mamy prawo poczuć się ładnie
Co do torby to najlepiej wejdż na strone szpitala w którym rodzisz i tam znajdziesz wytyczne ( jakie badania itd)
Ja mam spakowane - dwa ręczniki, kosmetyki dwie koszulki majtki skarpetki szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic, ładowarka do tel, noi wiesz to co Ania napisała ( majtki jednoraz, badania, wyniki , karta ciąży dokumenty , książeczka zdrowie, woda , wkładki laktac, pieluchy itd.)
Dla Zosi ciuszki, maść sudocrem, ręcznik, ubranko na wyjście, oliwke, rękawiczki niedrapki, pieluchy , rożek, aparat foto, smoczek,. czapka, itd
Dość ważne są podobno wytyczne szpiatala - mój np każe mieć wszelkie badania i ost usg to Ci powie ginekolog albo znajdziesz na stronce
Mój Tomuś kolejny dzień odkopuje nas ze śniegu
tak sypie pod krakowem ze robią się zaspy do kolan
więc chłopina nie rozstakje sie od wczoraj z łapata, ja robie obiadek a ponieważ z tym brzucholem nie wystoje już długo przy garach robie dzis ryż i udka POMYSŁ NA WINIARY bardzo smaczne polecam beztłuszczu , w tym opakowaniu Winiar "Pomysł na " jest przyprawa i rękaw do pieczenia - wkładacie do tego woreczka udka posypujecie tą przyprawa i wkładacie na godzine do pieca - palce lixzac kruchutkie soczyste i mniam mniam
A co do Walnetynek dostałyśmy z Zochą różyczki od naszej Walentynki (tatusia ) i byliśmy na romantycznej ....imprezce u znajomych
koleżanka też w ciąży więc podjadłyśmy popoiłyśmy zaszalałam i zjadłam 2 kawałki ciasta
[ Dodano: 2009-02-15, 13:47 ]
Aniu Fioletowa - kiedy masz kolejne usg >? masz już ciuszki ? pewnie w białych i kremowych kolorach neutralnych.
Moja koleżanka jest w 28 tygodniu i ginekolog dwa razy potwierdził córcie , na usg genetycznym wpisali płez żeńska , a dwa dni temu jej powiedział zeby sie wstrzymała bo nie jest pewny ....
A ona ma już torbe rózowych ubranek 56 i 62