barbara123
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

16 lut 2009, 20:59

:-) Dzięki za wysłuchanie, już przestaje marudzić, humorek ciut lepszy mi wraca :-) :-) :-)
Moja Oleńka przzestawia sie na jedną drzemkę w ciągu dnia wszystko by było fajnie tylko ze robi sobie ja ciut zawczesnie bo juz po 11 pada i później od 17 zaczyna marudzić. Jakoś udało sie ja przetrzymać i połozyć spac po 19
U nas ostatnie nocki tez były z płaczem, martwiłam sie bo tak jak sie rozszlochała to az cała nia tak szarpała. Zebiska juz prawie na wierzchu kolejne 4 a jeszcze widze nabrzmiałe dziąsła mam nadzieje ze to tylko ta przyczyna tych nocnych płaczy

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum

16 lut 2009, 21:16

Kilolek w grudniu skończyła mi się umowa i nie było możliwości przedłużenia :ico_placzek:
A u nas zasiłek też zależy od lat pracy. Trzeba mieć przepracowany co najmniej rok w ciągu 18 miesięcy. Ja dostałam 441zł, ale nie wiem czy to brutto czy netto, bo na decyzji nie jest napisane. Ale raczej brutto.
Adaś już od jakiegoś czasu śpi raz dziennie. Od 10,30 do 12,30. Prawdę mówiąc to ja tak mu ustawiłam, żebym mogła odbierać Jasia z przedszkola. A odbieram go ok. 13,30 bo przedszkole jest do 14 a i tak jako jedna z ostatnich po niego przychodzę. A Adaś po południu jest trochę zmierzły ale za to przeważnie przed bajką już jest wykąpany a po bai od razu bez problemu sam usypia.

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

16 lut 2009, 21:17

barbara123, Lenka jak sie na jedna drzemke przestwiła to kladlam ja kolo 18 czasem nawet. Teraz tak 18.30-19 ja klade

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

16 lut 2009, 21:33

Janiolek pamiętam tą chustę! Tez miałam na nią chrapkę i kurcze obserwowałam, obserwowałam i w końcu przegapiłam. Potem nie mogłam odżałować. Jakies pół roku temu zobaczyłam ją u Ciebie na zdjęciu! Bo chyba raczej nie możliwe, żeby były dwie identyczne :ico_haha_02:

Barbara
Kuba tez na początku tak wcześnie sypiał i potem nie mógł do wieczora wytrzymać. Ale jak go położyłam wczesniej wieczorem to potem wczesniej rano wstawal i koło się zammykało. Po troszku, po troszku i udało mi się przestawić go na później. Teraz je obiad o 12 i idzie spać po tym obiedzie i spi nawet do 16 :ico_haha_02: jak chodzil spac o 11 zaraz po 2 śniadaniu to spał 1,5-2 godziny a jak mu poprzestawiałam, wcześniej zrobiłam 2 śniadanko i lekkie żeby jeszcze obiadek przed drzemką dać to spi jak suseł. Potem już tylko banana na podwieczorek i kolacja o 19.
Właśnie muszę się Wam pochwalić, że już prawie tydzień Kuba nie dostaje kaszy z butli. Wyłacznie łyżką. Starmy sie do picia niekapka wprowadzać ale cięzko nam idzie. Od wczoraj wszystkie butle pochowane, ale niestety rezultat jest taki, ze Kuba prawie nie pije. Chyba będziemy musieli się pogodzić z butlą :ico_noniewiem:
Acha no i Kubuś je sam widelcem i to już z miesiąc :ico_haha_02:
Najlepsza moja teściowa - przyszli któregos dnia z teściem do nas i ja daję Kubie kanapeczki - postawiłam przed nim tależ a on wsuwał a ona wielkie oczy i zdziwiona się pyta "to on już sam je????" :ico_szoking: :ico_puknij: no załamka, on juz widelca u zywa a ona się o kanapeczki dziw, a co najśmieszniejsza 2 razy w tygodniu go pilnuje a co za tym idzie karmi :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Janiolek

16 lut 2009, 21:43

kilolek, były dwie :-) w pierwszej aukcji poszła za jekies 40zł bo mnie przelicytowali, okazalo sie, ze babka ma druga - bo w koncu materiał był standartowy 150cm szerokości, powiedziałam ze daje 50zł i niech dorzuci kup teraz :-D

Awatar użytkownika
Agnieś81

16 lut 2009, 23:13

Acha no i Kubuś je sam widelcem i to już z miesiąc
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Adaś jeszcze uczy się łyżeczką i już coraz lepiej mu to wychodzi :-D
kilolek, teściowa niezła :ico_noniewiem: A Jaś jak miał półtora roczku to sam wszystko wcinał i nawet nie chciał, żeby go karmić. A Adaś z kanapeczek zjada wierzch a resztę zostawia. A jak mu posmaruję serkiem to i serek zliże :ico_nienie: a chlebka nie ruszy.
Od wczoraj wszystkie butle pochowane, ale niestety rezultat jest taki, ze Kuba prawie nie pije. Chyba będziemy musieli się pogodzić z butlą :ico_noniewiem:
u nas było tak samo, a jak Adaś chorował to wróciliśmy do butli. Teraz pije tylko z dzióbka. Z butli jeszcze trochę korzystamy rano jak pierwszy raz wstaje. Po mleczku lubi jeszcze pospać godzinkę :-D

Awatar użytkownika
Janiolek

16 lut 2009, 23:22

Lenka dawno nauczyła się pić z niekapka ale po paru dniach zepsul sie ustnik, a ze nie moglam nigdzie kupic to znów męczyła smoczek, potem kupiłam ustniki treningowe i jak udało mi się dorwać ustnik do niekapka piła bez problemu. Teraz jest tak, że rano i wieczorem mleko z treningowego, wszystko inne pije sama z niekapka.
I sie wsciekłam bo juz mam ubranka wystawiać, już opis wrzuciłam tylko uzupełniam i okazxało się, że dwa zdjęcia zaginęły

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

16 lut 2009, 23:59

Adaś jeszcze uczy się łyżeczką i już coraz lepiej mu to wychodzi :-D
no u nas duzo lepiej widelec opanowany niż łyżka. Łyżką to tylko ziemniaki i drobno posiekane warzywka zjeść się dadzą, bo zupa jest wszędzie tylko nie w buzi. Kuba to jest takki zadowolony, że sam je, że nawet mu nie przeszkadza, że jedzenie z łyżki albo z widelca zgubi po drodze - samą łyżkę wtedy oblizuje :ico_puknij: a jak już nie chce mu się jeść to nabija na widelec, wkłada do buzi i wypluwa i następne :ico_noniewiem: :ico_haha_02:
A Adaś z kanapeczek zjada wierzch a resztę zostawia. A jak mu posmaruję serkiem to i serek zliże :ico_nienie: a chlebka nie ruszy.
wie chłopak co dobre!!!! :ico_haha_02: :ico_brawa_01:

My w niedzielę byliśmy u teściowej i szykowała kolację. Postawiła półmisek na stole, ja patrzę a na tym półmisku prawię wędliny nie ma no i tak się zdziwiłam troszeczkę, patrzę a Kuba siedzi na kanapie i dwie pełne garście wędliny obgryza :-D mój złodziejaszek mały :-D

Awatar użytkownika
Janiolek

17 lut 2009, 00:33

hihi ale sie ciesze :ico_brawa_01: chusta sprzedana za 59 zł :ico_brawa_01: czyli 9zł zarobiłam :-D Teraz mecze ta aukcje ubranek bo musze wszystkie zdjecia znalezc i wrzucic link a sporo tego

[ Dodano: 2009-02-16, 23:34 ]
a co do jedzenia Lenka głównie łyzeczka je, widelec ten jej jest kiepski, ale dorwała kiedyś "dorosły" i sobie radziła, a jak ja ja chce karmic to sie obraza i nie chce jesc :-D

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 lut 2009, 10:56

Adaś jeszcze uczy się łyżeczką i już coraz lepiej mu to wychodzi
Dominika też juz sama zajada zupa zostaje na stole jak je łyżezcka a widelec to ma już opanowany, a co kubeczków to dominika pije z niekapków aventa.Do herbatki mam 150 a do mleka wiekszy tylko ze na nim nie ma podziałki i muszę odmieżać wodę w innej butelce .Wczoraj wypiła 3 kubeczki po 150 wody a pampers był tak pełny ze hej :-D

Wróć do „Przedszkolaczki”