Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lut 2009, 09:34

hej Gie!

bardzo ladnie (obie) wygladalyscie przed wyjazdem do kina :ico_brawa_01:
a Zu jaka odstrzelona :-)

jak to slyszalam kiedys jak ktos mowil: "poprosze apple pie wisniowe..." albo "orange juice cytrynowy" :-D )
tak to jest, jak ktos chce zablysnac... no comment.
Co do filmu - podobal mi sie bardzo (nawet nie odczulam, ze to prawie 3 godz.), ale byl dla mnie momentami ciezki - jak ojciec Benjamina biegal z tym zawiniatkiem po ulicy, a potem chcial je wrzucic do rzeki, jak ten Murzyn prawie je zdeptal na schodach i jak Qeennie wlozyla go do szuflady.... w ogole splakalam sie na tym filmie potwornie, jakos mnie tak przygnebil, caly czas mi sie ryczec chcialo i jak patrzylam na te Staruszke, co ledwo wydobywala z siebie slowa na lozku szpitalnym, a na koniec jak opowiadala jak trzymala malego Benjamina na rekach i ze spojrzal na nia ostatni raz, a potem zamknal oczka, jakby zasypial i... :ico_placzek: :ico_placzek:
nieee opowiadaj dziewczynom zakonczenia!!! :-D moze beda chcialy obejrzec...
chociaz w sumie to zakonczenie jest bardzo przewidywalne...
i ja tez sie splakalam na tym filmie i podobnie, jak Ty, podejrzewam, ze to przez to, ze mamy male dzieci.... gdybym miala obejrzec ten film jakies 2-3 lata temu, to na bank bym nie plakala ;-)

co do Zuzi, to naprawde nie wiem, co Ci doradzic... moze przejdz sie do lekarza w przyszlym tyg... bo rzeczywiscie, ostatnio duzo piszesz o tym, ze Zuzia placze i nie da sie jej uspokoic... a te czopki i srodki przeciwbolowe, to mozna podawac codziennie?

no i czekamy na kojec :-)

aa ja mialam dzisiaj dziwny sen... snilo mi sie, ze mialam napisac wypracowanie na temat "Ktore zwierze jest grozniejsze: malpa czy krokodyl?" :ico_noniewiem:
postanowilam pisac o krokodylu i w tym samym momencie krokodyl zaczal mnie gonic po domu... a ja uciekalam z zeszytem w rece i szukalam miejsca, gdzie moglabym sie schowac i spokojnie napisac do wypracowanie (bo czas lecial)... no i w koncu zamknelam sie w kiblu i zaczelam pisac :/

czy ja mam rowno pod sufitem??????? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2009, 10:45

bardzo ladnie (obie) wygladalyscie przed wyjazdem do kina
nooo, bez przesady, ja sie nie stroilam do kina... "przywdzialam" moj ulubiony stroj casual - czyli adidaski i "dżniksy" :-D :-D Zu, to co innego :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
i ja tez sie splakalam na tym filmie i podobnie, jak Ty, podejrzewam, ze to przez to, ze mamy male dzieci.... gdybym miala obejrzec ten film jakies 2-3 lata temu, to na bank bym nie plakala

nooo, ja pewnie bym tez plakala, bo generalnie jestem wrazliwa na punckie dzieci, ale moze bym sie az tak bardzo lzami nie zalala... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
a te czopki i srodki przeciwbolowe, to mozna podawac codziennie?
SHOO - ja sie staram nie dawac jej tego non stop (na czopkach jest napisane, ze u dzieci do 6 m-ca zycia mozna podawac najwyzej 2 na dobe, a na Panadolu, ze mozna podawac co 4 godz.), ale ostatnio jak ma takie napady, to nie mam wyjscia... chociaz zawsze najpierw staram sie ja uspokoic butelka, albo przytulaniem...

sen - wypas... dobrze, ze dalas rade uciec temu krokodylowi... :ico_oczko: :ico_oczko:

a tutaj Su z niekapkiem... na razie zbytnio nie kuma o co chodzi i gryzie ten dziubek albo macha nim sobie... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: (niezle ma tu afro, coo?? :-D )

Obrazek

Obrazek

IWONA - Ty juz dajesz malej nikapka, nie?? I co ona z niego pije?? mleko??

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2009, 11:10

Witam

u nas nocka dziw ok, maly dostal po 18 obiadek a po 20 zasnal.
Posiedzielismy troche z P, ogladalismy TV i oboje zasnelismy na kanapie :-)
Ja sie przebudzilam i poszlam wstawic mleko malemu, dostal butle o 24
zjadl wszystko na spiocha, nawet oczu nie otworzyl i spal jak aniolek.
Po 5 zaczal marudzic, dawalam mu smoka, ale on co chwila wypluwal, posmarowalam mu dziaselka i zasnal, ale ja juz za wczasu pobieglam mu zrobic butle i wypil prawie wszytko i spal dalej.
PO 7 sie obudzil i juz spac nie chcial i ja tez juz usnac nie moglam, wstalam, poszlam rozwiesic pranie i z pieskiem na spcerek.

Gie mam pytanie, mam takie same bujaczki i jak Ty robisz ten bujaczek w pozycji az tak lezacej, bo u nas nie da rady i sie zdziwilam, ze Su tak ladnie lezy w nim :ico_noniewiem: Kombinujemy Z P i nic nam nie wychodzi :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-02-22, 10:10 ]
Super Zuzia wyglada z tym kubeczkiem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2009, 11:16

czesc PATI :)

no po bokach bujaczka sa takie zielone okragle przyciski... i jak sie je wcisnie (oba jednoczesnie), to mozna ustawic pozycje lezaczka - albo na półleżąco (tak jak Su na zdjeciu) i na siedzaca-tak jak Margarity Maja siedziala na filmiku...

sa tylko dwie kombinacje... w Twoim powinno byc tak samo... No i jeszcze jest ta blokada pod spodem, ale jua jej nie uzywam, bo wtedy mala nie moze sie sama bujac...
Ostatnio zmieniony 22 lut 2009, 11:21 przez Gie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2009, 11:19

no po bokach bujaczka sa takie zielone okragle przyciski... i jak sie je wcisnie (ona jednoczesnie), to mozna ustawic pozycje lezaczka - albo na półleżąco (tak jak Su na zdjeciu) i na siedzaca-tak jak Margarity Maja siedziala na filmiku...

sa tylko dwie kombinacje... w Twoim powinno byc tak samo... No i jeszcze jest ta blokada pod spodem, ale jua jej nie uzywam, bo wtedy mala nie moze sie sama bujac...
kurcze my tak robimy i nie idzie dalej, tylko troche mozna zrobic na pol lezaco a u Ciebie jest tak mocno, nie mam pojecia.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2009, 11:21

Pati - nie jest wcale tak bardzo lezaco... moze tak wyszlo na zdjeciu... zaraz zrobie foty, to Ci pokaze...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2009, 11:25

Pati - nie jest wcale tak bardzo lezaco... moze tak wyszlo na zdjeciu... zaraz zrobie foty, to Ci pokaze...
ok

U Ciebie na tym zdjeciu to ten bujaczek takl mocno jest rolzozony, a u nas tak delikatnie. To ja tez zrobie foty i wstawie jak u nas wyglada na pol lezaco.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2009, 11:28

to jest pozycja pollezaca

Obrazek

a to ta siedzaca...

Obrazek

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

no po bokach bujaczka sa takie zielone okragle przyciski... i jak sie je wcisnie (oba jednoczesnie), to mozna ustawic pozycje lezaczka - albo na półleżąco (tak jak Su na zdjeciu) i na siedzaca-tak jak Margarity Maja siedziala na filmiku...
u mnie jest tak samo w bujaczku, 2 pozycje... ale chcialam Was zapytac, czy jak karmicie, to w tej pozycji siedzacej (wtedy bez tej blokady na dole), czy w lezacej (wtedy ta noga od blokady jest wysunieta)?? bo ja karmie w tej siedzacej, ale bujak mi sie buja :ico_noniewiem: tzn. maly kopie, wierci sie i buja tym bujakiem... przez co ciezko jest go nakarmic... czasami stawiam bujaczek pod sciana, tak, ze Jasper nie moze nim bujac... jak Wy robicie??

Gie, mala na fotkach wyglada, jakby kumala o co chodzi z tym niekapkiem :-)
ja tez kupie taki jutro i zobaczymy co to bedzie..

ja chyba bede podawac soczki z tego niekapka, a mleko dalej z butli...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

U nas tak to wyglada

Obrazek[img]http://[/img]

[ Dodano: 2009-02-22, 10:30 ]
jak Wy robicie??
do karmienia ja mam ta blokade, bo moj maly tak sie wierci, ze ni eda rady go karmic

Gie no jestem w szoku, bo ja nie moge tak zrobic ja u Was na pierwszym zdjeciu, ta siedzaca to u nas polezaca :ico_noniewiem:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”