Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2009, 11:32

Powiem jej , zeby mi usunela tego zeba, bo ja nie chce kanalowego
ja nie mialam leczenia kanalowego nigdy, ale slyszalam, ze to bardzo boli... nie rozumiem jednak dlaczego.. nie daja przy tym znieczulenia, czy co?? w ogole, za kazdym razem, jak ide do dentysty, to mam ochote prosic o calkowita narkoze (tak, jak przy operacji :-D), nawet jak ma mi tylko w tego zeba popukac... Boze, jak ja nienawidze chodzic do dentysty... a na sam odglos wiertla, to mi wlosy na recach staja!!

[ Dodano: 2009-02-23, 10:32 ]
deba :-D

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

23 lut 2009, 11:43

Witam ....

margarita83, no skoro Wasza Maja juz wstaje łapiąc się szczebelków...no to trzeba obnizyć łóżeczko....

shoo, sama jestem ciekawa jak to bedzie u mnie....Swoją drogą...mam w planach czesac...i wpinac spineczki swojej coreczce :ico_sorki:

Gie, dołaczam sie do opini reszty dziewczyn...Twój Pan zachował się chamsko...nie wypowiadam sie na temat przeklinania przy małej...:-/

szkrab, :ico_sorki: :ico_sorki:

Pati85, ło matko...aż mi ciary przeszły po przeczytaniu Twojego posta...jak ja się boje dentysty...
Na szczescie narazie z moimi zebami wsio ok..... :ico_sorki:
Ale zeby mojego K. :ico_szoking: Biedny dentyste odwiedza srednio 2 razy na miesiac... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 11:46

ja nie mialam leczenia kanalowego nigdy, ale slyszalam, ze to bardzo boli... nie rozumiem jednak dlaczego.. nie daja przy tym znieczulenia, czy co?? w ogole, za kazdym razem, jak ide do dentysty, to mam ochote prosic o calkowita narkoze (tak, jak przy operacji :-D ), nawet jak ma mi tylko w tego zeba popukac... Boze, jak ja nienawidze chodzic do dentysty... a na sam odglos wiertla, to mi wlosy na recach staja!!

[ Dodano: 2009-02-23, 10:32 ]
deba :-D
oj ja tez, ja to sie bardzo boje i za kazdym razem na wejsciu mowie, ze sie boje i chce znieczulenie :-D a najlepiej wlasnie zeby dawali narkoze :-D

JA to musze isc czy chce czy nie- zanim zaszlam w ciaze, poszlam do dentysty, bo strasznie spuchla mi lewa strona, bo rosl mi zab madrosci i sie nie miesci i rozrywa mi dziaslo i ona mowila, ze jesli dalej tak bedzei to beda mi usuwac i nacinac dziaslo :ico_szoking: a ja w wielkim szoku i oczywiscie strach. Ale zrobila mi rentgen i wyszlo zupelnie co innego, ze moj dawno zaleczony zab jak mialam 6 lat, dzieje sie z nim nie dobrze, jest martwy i od korzenia zrobila mi sie cysta i ona zaczela mi go kanalowo leczyc i mowila, ze jak sie nie uda to trzeba go wyrwac, robila tego zeba, chodzilam caly miesiac, w sumie nie czulam az tak mocno, bo on juz byl martwy ale momentami czulam i to bardzo i w grudniu wstrzykenela mi antybiotyk, pogrzebala iglami i zalepila jakims bialym i mialam sie zglosic w marcu i nei poszlam, a teraz sie boje isc, ale musze, bo mnie boli i nabrzmialo mi dzislo w tym miejscu gdzie ten zab i cmi mnie :ico_chory:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 11:48 przez Pati85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 11:47

Ooooo, pojawilyscie sie wszystkie naraz ;)

wiem, ze Pan sie zle zachowuje i to jest bledne kolo, bo ja najczesciej wole wszystko zrobic sama (bo oczywiscie zrobie to lepiej :-D i bede miala spokojna glowe), a jak ja sie klade od sciany, zeby Pan wstawal do malej i mam sluchac jego przeklenstw i patrzec jaki jest wkurzony, to mi sie wszystkiego odechciewa!!!! I tak sie budze, bo prezeciez tez slysze jeki albo placz malej... i najczesciej musze szturchnac Pana, zeby do niej wstal... Z drugiej strony - caly zeszly tydzien bolala mnie glowa, chyba wlasnie z niewyspania, bo mala caly czas wstawala wczesnie, albo budzila sie w srodku nocy... I nie wyobrazam sobie, zeby to moglo potrwac dluzej... dzisiaj znowu leb mi peka... a teraz 3 noce bede sama z mala. A przeciez z panem juz nieraz rozmawialam o tym, ze on mi malo w nocy pomaga - dopoki on sam nie zrozumie swojego zachowania, to nie mam z nim co walczyc... Naprawde wole sama wstawac do malej i sie do niego nie odzywac, niz patrzec jak On za laska i przeklenstwami wstaje do niej, klocimy sie i nie odzywamy potem caly dzien do siebie...

PATI - no widzisz, bujaczek ma taka sama wysokosc, wiec wszystko jest ok...

SHOO - ochu**li z ta kara???? Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam!!! :ico_olaboga: :ico_olaboga: obled... :ico_puknij: :ico_puknij: Swoja droga - sama musze isc do dentysty, bo w ciazy przestalam jezdzic i od tamtej pory jakos mi nie po drodze...

MARGARITA - :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: brawa dla Majki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: P. ma racje - musiscie bezwzgledenie obnizyc lozeczko... Moja mala po chwili stania na sztywnych nozkach - ugina je i kleka, wiec daaaleko Jej jeszcze do Twojej niuni...
a co do Pana - sama mam Mu ochote dokopac do tylka!!!! :wpale: Fajnie, ze teraz przez 3 dni bedziemy sie widziec tylko po 40 min... nie chce mi sie na Niego patrzec... :ico_zly:

u nas tez duuzo sniegu, normalnie zima na calego...

a Pan siedzi przy kompie, bo wlaczyl gg (a zawsze jestesmy niewidoczni), wiec moze liczy, ze sie odezwe... :699: :535:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 11:50

Nie no wiecie co moj maly pospal cale 27 minut :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Jagna30

23 lut 2009, 11:51

Gie, moja mała też po chwili stania na nóżkach ,ugina je...i klęka...także sa na tym samym etapie... :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 11:51

a ja z dentofobii juz sie dawno wyleczylam...

a kiedys mialam usuwane naraz 4 osemki pod pelna narkoza... :-D :-D :-D fajnie bylo :) nie bylo dla nich miejsc w mojej paszczy ;)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 11:52

A ja siedze i wpierdzielam slodycze, normalnie nie wiem co mi jest, jestem zla na siebie a morde to mi juz tak wysyfilo, ze nie wiem :ico_olaboga: :ico_puknij:

[ Dodano: 2009-02-23, 10:53 ]
a kiedys mialam usuwane naraz 4 osemki pod pelna narkoza... :-D :-D :-D fajnie bylo :) nie bylo dla nich miejsc w mojej paszczy ;)
hehe dobre, ja tez bym chciala, zeby dali mi narkoze prz yusuwaniu, wtedy mogliby mi poleczyc wszystkie zeby, a ja nic bym nei czula, tak by bylo najlepiej :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 11:54

także sa na tym samym etapie...
no to piątka :-D :-D

Awatar użytkownika
Jagna30

23 lut 2009, 11:54

Ja też wsuwam wafelki.....a mialam sie odchudzac...ehhhhhhh......nigdy juz nie pozbede sie tej opony..... :ico_placzek:

Moja Emi też juz się wyspałą...spała jakieś 50 min... :ico_zly:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”