Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2009, 12:02

no to dałaś im popalić Marto - :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

u nas właśnie się robi gówniana sprawa :-/
Poczekam aż Majka skończy, przewinę ją i skoczymy sobie do sąsiadki na pogaduchy ;-)
Potem jakis spacerek, choć z porannego słonka już nici :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Boshe jak ja chcę wiosny :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-02-25, 11:06 ]
ja dosypuję kaszkę do każdej butli, ale kaszki na gęsto nie podawałam nigdy, sama nie wiem jak to sie robi.
Może któraś wie i napisze to i ja skorzystam ;-)

Majka ma dosyc stały schemat żywieniowy :DD
ok. 6 - butla
ok. 9 deserek
ok. 11 butla
ok. 14 słoiczek (obiadek)
ok. 16 butla
ok. 19 po kąpieli jak zje butle to cud, w większości pije herbatkę i dopiero ok. 22 na śpiocha butla.
W między czasie dostaje jeszcze chrupki :DD

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2009, 12:21

no kaszke na gesto robisz tak, ze cieple mleko mieszasz w miseczce z kaszka/kleikiem, ja to robie w sumie na oko, dosypuje tyle, zeby powstala taka gesta kaszka... czyli np. na te 40 ml mleka sypie ok 3 lyzeczek kaszki i mieszam..
jest niby napisane na opakowaniu, zeby na 1 lyzeczke kaszki dolewac 10 lyzeczek mleka... ale ja robie tak, jak napisalam, bardziej na oko... zreszta, i tak dodaje pozniej do tej kaszki troche startego owoca, albo papke owocowa ze sloiczka...

u nas jadlospis wyglada tak:

8:00 - mleko 180 ml
12:00 - kaszka z mlekiem (40 ml kaszki z mlekiem + 140 ml mleka), do tego pol sloiczka deserku, lub pol jabluszka, albo troche banana itp.
15:00 - mleko 180 ml
18:00 - obiadek + pol sloiczka deserku, ktory zostal z rana, albo owoc, albo sok
22:00/23:00 - 180 ml mleka z kaszka (plynna)

no i je 4 razy dziennie mleko i jeden posilek bezmleczny... to chyba tak ma byc, nie?
tylko ta kaszka mnie zastanawia... a moze bede ja robic na wodzie.. hmm, musze poczytac, czy mozna... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lut 2009, 12:30

ja poki co zrezygnowalam z kaszek i owsianek... mala dostaje tylko mleko i raz dziennie sloiczek... i brzuszek chyba na razie nie boli...

a co do gestej kaszki - na opakowaniu jak jest podany przepis, to wlasnie na taka na gesto chyba... ja tez nigdy malej nie podawalam na gesto, pewnie by nie zjadla... dodawalam niewielka ilosc do mleka, na 120 ml wody 3 miarki mleka i jedna kaszki.

[ Dodano: 2009-02-25, 11:57 ]
aaaa, zapomnialam na smierc, stawiam dzisiaj :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: z okazji mojej 3 rocznicy slubu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

nie macie pomyslu co bym mogla na szybko kupic Panu...?? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-02-25, 12:06 ]
a gdzie dzisiaj pozostale laseczki...?? Jagna, Szkrab, Iwona, Pati...???

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2009, 13:52

Gie, gratulacje z okazji 3-ki :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

co do prezentu, to hmm... patrz, znalazlam takie cos:

Rocznice ślubu

Pierwsza - BAWEŁNIANA
Druga - PAPIEROWA
Trzecia - SKÓRZANA
Czwarta - KWIATOWA
Piąta - DREWNIANA
Szósta - CUKROWA
Siódma - MIEDZIANA
Ósma - SPIŻOWA
Dziewiąta - GENERALSKA
Dziesiąta - CYNOWA
Jedenasta - STALOWA
Dwunasta - PŁÓCIENNA (LNIANA)
Trzynasta - KORONKOWA
Czternasta - KOŚCI SŁONIOWEJ
Piętnasta - KRYSZTAŁOWA
Dwudziesta - PORCELANOWA
Dwudziesta piąta - SREBRNA
Trzydziesta - PERŁOWA
Trzydziesta piąta - KORALOWA
Czterdziesta - RUBINOWA
Czterdziesta piąta - SZAFIROWA
Pięćdziesiąta - ZŁOTA
Pięćdziesiąta piąta - BRYLANTOWA
Sześćdziesiąta - DIAMENTOWA

moze by tak cos drobnego skorzanego?

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 lut 2009, 13:55

Jestem .Wlasnie sie obrobilam i siedze z kawusia a dziewczyny spia :ico_sorki: Oby jak najdluzej, bo w nocy Jula znowu marudzila pewnie zaczely jej doskwierac zeby.
Co do kaszki ja od poczatku robie na gesto i podaje lyzka.Uzywam kaszki na wode i robie jej tak na oko jakies 250ml i wszama cala na kolacje :-)

A co do znajomosci angielskiego to ja tylko rozumie mowic pojedyncze slowka umiem.Ale za to z niemieckim niezle mi idzie :-) No jestem tu 10 lat plus 4 lata liceum i kurs na Uni w Wiedniu.

[ Dodano: 2009-02-25, 12:56 ]
No i moje dziecko otworzylo oczy po 20 minutach snu :ico_zly: I pewnie za pol godziny bedzie juz marudna .Przeciez ja z nia zwarjuje :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-02-25, 12:57 ]
Gie najlepsze zyczenia :ico_zdrowko:

[ Dodano: 2009-02-25, 12:59 ]
Shoo fajne. To u mnie pasowaloby sie chyba w mundur generalski przebrac :-D :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lut 2009, 14:01

SHOO - dzieki... rozumiem, ze mam kupic cos skorzanego... hhmmm... moze byc kiepsko, bo portfel skorzany juz kiedys Panu kupilam, ale on nie lubi nosic portfela, wiec to nie byl dobry pomysl... no i nosi go tylko kiedy musi... innego pomyslu na skore nie mam... no, chyba, ze skorzane wdzianko dla siebie ;) i pejcz ;)

witaj Szkrab :)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2009, 14:27

Jestem i ja :ico_oczko:
Byłam już wcześniej ale za bardzo nie miałam jak pisać, podczytywałam Was.

Gie, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, aby ślubu płomień Waszej miłości nigdy nie słabnął.
Co do prezentu - może to :ico_noniewiem:
http://www.gazetomania.pl/

[ Dodano: 2009-02-25, 13:31 ]
A przy okazji szukania prezentu - to jest dobre
http://www.gadgets.pl/shop.php?a=opis_p ... tegorie=10
G. mogłabym takie coś sprawić :-D

[ Dodano: 2009-02-25, 13:34 ]
To jest fajne
http://www.allegro.pl/item534738287_gra ... slubu.html

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lut 2009, 14:35

czesc IWONA - no pomysl super, tylko, ze rocznica jest dzisiaj i chcialam wyjsc z pracy chwile wczesniej i cos kupic dzisiaj, zeby Mu dac w domu...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lut 2009, 14:38

Witam

jestem i ja :-) jakos nie mialam kiedy zajrzec, brzuch mnie boli i maly dzis wkurza mnie, ciagle mu cos nie tak jest, placzliwy jest, nie chce zasnac w lozeczku sam, ja go kolysac nie bede, bo jak znow zaczne, to bede znow 30 minut trzymac go na rekach od zasniecia i dopiero odkladac, a tak nie mam zamiaru robic.

U na spogoda taka sobie, chyba cieplo, ale nie wiem, bo nie wychodzilam, mialam isc z malym na spacer, ale nie pojde, nie chce mi sie i brzuch mnie boli.

Gie wszyskiego najlepszego z okazji rocznicy slubu, co do prezentu, to chyba nie pomoge, bo zawsze mam z tym sama problem wiec wybacz

ja stierdzialm, ze prezentow sobie nie bedziemy robic.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lut 2009, 14:40

o bosheeee, usmialam sie z tej rakiety jak nie wiem... niestety, Pan nie ma problemu ze wstawaniem z lozka... no i Su z nami spi w sypialni, wiec takie pobudki raczej nie sa wskazane... ale usmialam sie baaadzo...

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”