Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 mar 2009, 09:07

Witam.Ale naklikalyscie :-) Ale doczytalam.
Margarita :ico_brawa_01: dla Majki . Odnosnie kojca widzialam ze patrzylas na alegro Ja kupilam tutaj http://www.sarenia.superzakupy.biz/inde ... pg/500/333 Jest wystarczajacy i super wykonany. I tanszy.A jak nie ma wersji z koralikami to calkiem taniutki.Ale wystarczy zadzwonic do babki i sie dopytac.Kupilam juz u niej troche rzeczy i jestem zadowolona :-)
A tu fajny artykol przydatny przy naszych maluszkach http://dziecko.interia.pl/wiadomosc-dni ... 70673,1646

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2009, 09:18

witam z ranka :)

ja dzisiaj na nogach od 6:00, wiec tak, jak przewidywalam... :ico_noniewiem:

MARGARITA - co to sa "piki???" :ico_noniewiem:
Jak sie udala nocka w nowym lozu?? Wieczor byl mily??? :ico_wstydzioch: :-D :-D :-D

Czesc SZKRAB :)

dzieki za artykul, na pewno sie przyda...

Nasza nocka w miare... mala zasnela o 22:00, spala ze mna, obudzila sie o 2:00 i cos sobie pojekiwala, smok nie pomagal, wiec zrobilam jej mleczko i wypila 120 ml. Zasnela, a potem znowu zaczely sie jeki, ok. 5:00, ale po 10 min. szalenstw, przewracania sie na boki - zasnela. Ale po 6:00 juz byla calkowita pobudka, wiec wstalam, przewinelam mala, potem wrocil Pan, wypilismy razem herbatke, mala nie miala ochoty na jedzenie, wiec siedziala sobie z nami w bujaczku. Za pol godzinki wypila 100 ml owsianki i zasnela, Pan sie w tym czasie kąpal, potem ja poszlam sie umyc i troche poszalelismy z rana :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Su spi nadal, Pan tez juz sie polozyl i odsypia nocke, no, a ja na stanowisku :)

dzisiaj na 16:00 jedziemy do mojej mamy, bo sa imieniny mojego wujka. Maja byc slatki (jarzynowa i z tunczyka), jakas wedlinka, no i na pewno jakies ciasta... ou gosh, a my na diecie... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

IWONA H - jak chcesz, to wezme od mamy przepis na tego 3BITA, to moze zdecydujesz sie zrobic, jest przepyszny!!!!!!!!!!!

udanego dnia, laski :)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 mar 2009, 09:53

hej dziewczyny, w koncu Was doczytalam! chyba z 10 stron od wczorajszego wieczoru (-ra?) :ico_szoking: ale doczytalam :-)

margarita83, ale Maja smiga!!! wiedzialam, ze potrafi sobie pelzac, ale nie wiedzialam, ze tak szybko... troche przypomina mi zolnierza pelzajacego w okopach :-D wiesz, tak na lokciu sie odpycha hehe
rowniez mam nadzieje, ze wieczor z lodami, winkiem i nowym lozkiem byl udany ;-)

Iwona H, pochwal sie biedronka, jak skonczysz.. ja pamietam, ze moja mama tez kiedys cos wycinala z gazet i przyklejala na okno, ale to bylo na Boze Cialo (procesja miala przechodzic kolo naszego domu) i ja powiedzialam, ze nie chce tego na moim oknie, bo to obciach :-D ...ale juz nastolatka bylam, nie dzieckiem... dzieciom takie rzeczy sie podobaja (wystarczy spojrzec na okno w przedszkolu - nic przez nie nie widac, bo cale jest zaklejone wycinankami :-D)

Jagna30, welcome back! jestem ciekawa, jak wygladasz z grzywa... grzywka zwykle odmladza - tak mi sie wydaje, wklej fote :ico_sorki:

Pati85, no widzisz!! udalo sie w koncu Erykowi przekrecic... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jak juz wyczail, jak to sie robi, to tego nie zapomni :-D

szkrab, dzieki za artykul :ico_sorki: akurat na temat wszedobylskich dzieciakow i ich bezpieczenstwa.. przyda sie, przyda :-)

Gie, jak Zuzia po tym czopku, podalas jej go wczoraj? bo, albo nie doczytalam, albo nie wspomnialas o tym :ico_sorki:
co do psiaka, to szkoda go troche, ale rzeczywiscie, moze nastepnym razem nie bedzie latal jak dziki i wsadzal nos w kazda dziure..
a odnosnie diety i czekajacej Was uczty, to zawsze mozecie powiedziec, ze jestescie tuz po obiedzie i poprosic tylko o kawke ;-)
a jak beda chcieli w Was wmusic jedzenie, to powiedzcie, zeby Wam ukroili kawalek ciasta "na wynos" :-D z moja babcia zawsze dzialalo... a ona, to chciala pakowac tyle jedzenia, ile sie da, w kazdego!! do teraz w glowie huczy mi "zjedz jeszcze jeden kawalek, noo ten malutki < podstawia mi pod nos najwiekszy :ico_noniewiem: >" :/

u nas dzisiaj nocka spokojna, maly poszedl spac o 20:30, obudzil sie o 5 rano, dostal smoka i spal do 8 :ico_brawa_01: (A. go jeszcze karmil na spiocha w okolicach 24, ale ja juz spalam)

w ogole, zazdroszcze Wam milych wieczorow z Waszymi panami... u nas moze by i cos bylo, ale potwornie meczy mnie @... i to juz 4-ty dzien, a leci ze mnie jak z kranu :ico_olaboga: wczoraj i przedwczoraj myslalam, ze mi brzuch rozerwie... :ico_olaboga:
nie wiem, o co kaman, bo nie mialam nigdy az tak obfitych @@.. to pewnie przez te tabletki anty.. ale lekarz powiedzial, ze okres bedzie slabszy :ico_noniewiem:
OSZUKAL MNIE!!!! :ico_haha_01:

musze pomyslec, co z tym fantem zrobic.. moze zmienie te tablety :ico_noniewiem:

aha, margarita83, przykro mi z powodu Majki i jej wypadkow.. a u nas wczoraj tez byl placz...
zostawilam malego na macie na pleckach... (oczywiscie w ciagu 5 sek juz byl na brzuszku), a sama poszlam szybko mu przygotowac kapiel (A. byl jeszcze w pracy)... nagle slysze ryk dobiegajacy z salonu, przylatuje, a Jasper lezy na pleckach, ale nie na macie, tylko na podlodze obok :ico_szoking: :ico_szoking: i z glowka na kafelkach :ico_szoking: :ico_placzek: juz myslalam, ze sie rabnal w glowe i cos mu sie stalo, ale na szczescie chyba przerecil sie na macie, a pozniej odpychajac sie tylkiem, zawedrowal na podloge... mam nadzieje, bo nie widzialam nigdzie na glowce siniaka, czy zaczerwienienia :ico_sorki: :ico_sorki: no i jak tylko go wzielam na rece, to przestal plakac, czyli nic go nie bolalo... pewnie sie tylko przestraszyl maluszek :ico_placzek:
juz powoli nie moge go z oka spuszczac... bo na brzuszku, jak lezy i macha nogami i rekami, to minimalnie idzie w przod.. no i na plecach "jezdzi", wlanie odpychajac sie tylkiem :ico_noniewiem:

myslimy na powaznie o kojcu... A. jeszcze do wczoraj zajmowal stanowisko "a to naprawde jest konieczne???", ale jak mu powiedzialam o Jasperku na podlodze, to stwierdzil, ze musze miec jakies miejsce, gdzie bym mogla na chwile wsadzic Jasperka - lozeczko odpada, bo on tam nie chce "siedziec", tylko jak jest zmeczony i chce spac, to jest OK....

chyba sobie strzele druga kawe... KAWOOO ! PRZYBYWAJ !!!

ale sie rozpisalam... uch

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 mar 2009, 10:01

szkrab, dziekuje kochana :ico_sorki:

u nas nocka ok, ale wieczór na nowym łożu pozostawia wiele do życzenia :-/
tzn. poszłam się umyć i położyłam sie, czekałam na P. przyszedł po 15 minutach, a ja co ??? spałam już :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: nie budził mnie już
i tak przespałam ciurkiem całą noc nie budząc sie do majki wcale ;-)
no nie moge sobie wydarowac, ale byłam taka padnieta ze szok

no nic skrecamy meble dalej :-|

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2009, 10:02

czsec SHOO
napisalam, ze nie podalam malej czopka...
teraz zaparzylam jej ten koper... zobaczymy czy bedzie chciala pic i czy to pomoze...

jesli chodzi o @ - to Twoj pierwszy cykl z tabsami? Bo ja przy pierwszym cyklu tez mialam obfita @ i potem ciagle plamilam, a teraz jest ok... @ trwa ok. 4-5 dni , brzuch mnie w ogole nie boli i krwawienie jest malutkie... moze Ci sie jeszcze unormuje... :ico_sorki:

przykro mi z powodu Jasperka... tzn., ze tak sie wczoraj wystraszyl tym, ze znalazl sie na podlodze... najwazniejsze, ze nic mu sie nie stalo...

jesli chodzi o wymowki jedzeniowe - no wiesz, skoro zostalismy zaproszeni i uprzedzono, ze bedzie to wczesna kolacja, to raczej nie wypada powiedziec, ze my dziekujemy, bo wlasnie zjedlismy obiad... :ico_noniewiem: zreszta, pewnie obiadu sami dzisiaj nie bedziemy robic, wiec chetnie zjem troche salatek, a ciasto... moze jeden kawalek na pol z Panem?? :-D :-D

[ Dodano: 2009-03-07, 09:04 ]
ooo, jest MARGARITA - hhehheee, no to upojna nocka byla... ;) pewnie wino Cie tak zamulilo... jak ja mam w planach jakies przytulanko, to wiem, ze wina sie napic nie moge, bo od razu komar mnie lapie...

udanego skrecania...

[ Dodano: 2009-03-07, 09:10 ]
SHOO - w Dzien Dobry TVN mowia i Gibraltarze (tzn. o Gen. Sikorskim)

[ Dodano: 2009-03-07, 09:10 ]
Su wypila prawie 30 ml tego kopru...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 mar 2009, 10:12

czsec SHOO
napisalam, ze nie podalam malej czopka...
aha, rzeczywiscie, teraz mi sie przypomnialo, ze to napisalas :-) no i jak po tej herbatce, widac smierdzace efekty? :-D
jesli chodzi o @ - to Twoj pierwszy cykl z tabsami? Bo ja przy pierwszym cyklu tez mialam obfita @ i potem ciagle plamilam, a teraz jest ok... @ trwa ok. 4-5 dni , brzuch mnie w ogole nie boli i krwawienie jest malutkie... moze Ci sie jeszcze unormuje... :ico_sorki:
tak, pierwszy cykl z tabletkami... ok, w takim razie jeszcze nie panikuje, zobaczymy, co bedzie przy nastepnym..
a ciasto... moze jeden kawalek na pol z Panem?? :-D :-D
hehe, taaa... juz to widze :ico_puknij: :-D

margarita83, no to poszalalas :-D ale sen tez jest wazny, dobrze, ze przynajmniej jestes wypoczeta i masz sile do skrecania ;-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2009, 10:18

no i jak po tej herbatce, widac smierdzace efekty?
jeszcze nic do mnie nie zalecialo... czekam z niecierpliwoscia :-D na opakowaniu jest napisane, ze niemowleta powinny wypic tej herbatki 50 ml, moze jeszcze uda mi sie dac jej te 20 ml, co zostalo...
tak, pierwszy cykl z tabletkami... ok, w takim razie jeszcze nie panikuje, zobaczymy, co bedzie przy nastepnym..
no, mysle, ze przy drugim cyklu powinno byc juz lepiej... pozostaje Ci poczekac, nie martw sie poki co...
hehe, taaa... juz to widze
ja to dam rade, bo gadalam przed chwila z mama i mowila, ze upiekla takie kruche ciasto z marmolada, a ono jest mi raczej obojetne, wiec raczej sie na nie nie rzuce... ale moj Pan je uwielbia, wiec stawiam, ze sie nie powstrzyma (bo nie porafi) i wciagnie ze 3 kawaly...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2009, 10:20

Witam sie i ja

u nas nocka w miare, maly obudzil sie o 1 dawalam smoczka ale nie pomoglo wiec zrobilam mleczko, wypil 180 i poszedl spac dalej, kolejna pobudka o 5.3o smok tez nie pomagal, wzielam na raczki, kolysalam, spal, ale co chwilka plakal, chyba nie mogl baczka puscic, ale zrobilam mleczko i zasnal i wstal o 7.50

shoo to wspolczuje, moj Eryk wczoraj glowka o podloge walnal przy przekerecaniu sie na plecki

JA tez mysle o koju, ale gdzie ja go wstawie :ico_noniewiem:

shoo wlasnie w Dzien dobry TVN mowia o Gen.Sikorskim, o jego smierci wlasnie tam i byla tam krecony film o nim :-)

No nic, moj P w pracy a ja lece zjesc sniadanko i malego zaraz nakarmic, potem sama na zakupki

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2009, 10:21

ale u nas dzisiaj brzydko... pochmurno, cos sie saczy z nieba, jakis deszczyk chyba, no i za cieplo nie jest...

ja moze sprobuje zdjac ten pokrowiec z nowego fotelika i uprac... mysle, ze najwyzsza pora schowac gleboko stary fotelik, bo malej w nim ciasno jak jest grubo ubrana...

no i musze poszukac w necie instrukcji do tego fotelika...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 mar 2009, 10:27

no niestety padłam jak kawka wczoraj, aż jestem na siebie zła :ico_zly:
ale materac wygodny, nawet bardzo, wyspałam się, P. zresztą też.

Majka teraz zasnęła, a mój P. pojechał na miasto.
Wiecie co wpadł mu do głowy nowy pomysł, mianowicie chce postawić te meble na stopkach :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Pojechał właśnie poszukać stopek, no wqrw mnie już bierze.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”