Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

10 mar 2009, 19:20

ziolo007, suwaczek super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jestem przekonana, ze lekarka zrobila Ci na poczatku ciazy badania na toksoplazmoze i gdyby cos bylo nie tak to by powiedziala, a z tego co mi wiadomo to ta choroba zagraza plodu tylko we wczesnych tygodniach ciazy, a nawet juz tez do tej pory mialas badania USG i bylo wszystko dobrze. No i chyba nie kazdy kot przenosi ta chorobe.
tak, pisałam ze miałam robione badania :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 mar 2009, 19:24

musze jeszcze zeskanowac zdjecie mojego Oliwierka i tez wkleje do podpisu :-)
tylko kiedy ja sie za to zabiore to nie wiem. Zastanawiam sie co gotowac na obiad. Najchetniej zjadlabym pizze. Tylko to troszke niezdrowo.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

10 mar 2009, 19:31

Najchetniej zjadlabym pizze. Tylko to troszke niezdrowo.
e tam :ico_oczko: czasami mozna sobie pozwolic :-D

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

11 mar 2009, 16:14

Witam Drogie Czerwcowki!

Monis co tam slychac u Ciebie? Zadnych wiesci od Ciebie nie mamy.

Moje samopoczucie dzisiaj nie najgorsze. Zrobie sobie budyn.
Dzisiaj synek zaczal kopac mnie w zebra. Mam wrazenie,ze sie przemiescil, bo bardziej wyczuwam jego ruchy.

[ Dodano: 2009-03-11, 15:54 ]
:ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
nigdy nie mialam rozstepow i nawet nie wiedzialam do konca jak wygladaja, zauwazylam kilka dni temu na piersiach czerwone linie, pomyslalam,ze tak juz jest i to schodzi po porodzie, a teraz wyczytalam,ze sa to rozstepy. No i teraz pewnie juz zostana :ico_zly:

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

11 mar 2009, 17:33

nigdy nie mialam rozstepow i nawet nie wiedzialam do konca jak wygladaja, zauwazylam kilka dni temu na piersiach czerwone linie, pomyslalam,ze tak juz jest i to schodzi po porodzie, a teraz wyczytalam,ze sa to rozstepy. No i teraz pewnie juz zostana
niestety :ico_olaboga: jedynie co to zrobia sie białe i mniej widoczne...
ja rozstepow dorobiłam sie jako nastolatka ale tylko na posladkach wiec nie sa widoczne martwie sie tylko zeby nie miec na brzuchu bo to wyglada okropnie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

11 mar 2009, 17:59

ramonka, a uzywasz jakis kosmetykow na rozstepy? Ja codziennie smaruje oliwka brzuszek, ale teraz to juz chyba cala bede sie nacierac . Wiele osob chwali sobie wlasnie oliwke.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

11 mar 2009, 18:15

a uzywasz jakis kosmetykow na rozstepy? Ja codziennie smaruje oliwka brzuszek, ale teraz to juz chyba cala bede sie nacierac . Wiele osob chwali sobie wlasnie oliwke
ja nie znosze oliwki :ico_zly:
Kupiłam jakis balsam przeciw roztepom z ziaji i jak nie zapomne to uzywam, na razie sladu nie ma ale chyba mam skłonnosci do tego wiec nie wiem jak to bedzie... ponoc najgorzej to pod koniec ciazy jak brzuch jest juz wielki :ico_sorki: tak bardzo chciałabym ich uniknac bo brzydko strasznie wygladaja i jak tu stroj kapielowy ubrac :ico_olaboga:

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

11 mar 2009, 18:56

No dziewczyny ja tez jestem przerazona tym zeby miec rozstepy :ico_olaboga: szczegolnie na brzuchu bo jak tu ubrac stroj kapielowy dwu czesciowy, niektore dziewczyny sa strasznie pociachane na brzuchu, bardzo nie ladnie to wyglada. ja uzywam oliwki i Mustela przeciwko rozstepa. Uwazajcie tez, bo zaraz po porodzie jak skora wraca do normalnosci to lubia sie tez pokazywac. Ja mam ich pare po synku i zreszta dzisiaj to ich u mnie nie widac bo sa nikle, ale naprawde niewiele i tak bym chciala zeby pozostalo, nawet jak urodzilam to moglam zakladac stroj dwu czesciowy na basen, boje sie ze teraz moge ich dostac, narazie cisza, ale skrupulatnie ogladam cialo. najgorzej to chyba zeby nie przesadzic z waga, bo wtedy rozstepy sa murowane. No wiec dziewczyny trzeba sie zabrac zhyba za ostre smarowanie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

11 mar 2009, 19:01

najgorzej to chyba zeby nie przesadzic z waga, bo wtedy rozstepy sa murowane. No wiec dziewczyny trzeba sie zabrac zhyba za ostre smarowanie
kurcze ja nie wiem od czego to zalezy, znam dziewczyny co uzywaly musteli a ponoc dobry krem i smarowaly sie codziennie a i tak rozstepy sie pojawiły :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

11 mar 2009, 20:11

Slyszalam,ze tendencja do rozstepow jest genetyczna. Chyba najwazniejsze zeby nie przytyc ponad norme w ciazy. Ja juz ok 10 kg przytylam. Chcialabym tak zmiescic sie w normie i tylko pobrac sie o jakies 13 kg. Moje kolezanki przytyly po 20kg no i w takim przypadku rozstepy sa murowane. Dobrze,zeby skora byla zawsze nawilzona. Wiec trzeba tez duzo wody pic.

Dzisiaj moj Oliwirek strasznie sie rozpycha w brzuszku. Tak sie uczepil prawej strony jakby wyjscia szukal hehe

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”