Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 12:42

Iwona H, dolaczam sie do kolezanek, ekstra suwaczki... az mnie korci, zeby zmienic moj ;-)

Pati85, zdjecie Erika trzymajacego noge zdecydowanie najlepsze! :-)
a czy mam wrazenie, czy on ma z tylu wytarte te wloski? na ktoryms zdjeciu (nie z tych nowych) mialam wrazenie, ze widzialam....
moj Jasper mial kiedys lysy placek z tylu glowy... teraz powoli zageszczaja mu sie wloski, ale z daleka i tak widac, jakby to byla lysinka ;-)

my juz po kaszy, dzisiaj dodalam mu do tego troche swiezego banana i troche owocow ze sloiczka... pozniej wypil jeszcze 120 ml soczku :ico_szoking:
nic dziwnego, ze po 180 ml butli mleka mi marudzi... skoro tu lacznie zjadl 150 ml mleka z kaszka (na gesto...), pol banana, 3 lyzki owocow ze sloiczka no i 120 ml tego soczku :ico_olaboga:

uciekamy teraz do sklepu, bo skonczyly sie pieluchy i mleko :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 12:46

a czy mam wrazenie, czy on ma z tylu wytarte te wloski? na ktoryms zdjeciu (nie z tych nowych) mialam wrazenie, ze widzialam..
tak ma przetarte, na naszej klasie jest jedno zdjecie jak spi na brzuszku i tam wlasnie widac :ico_oczko:

NO to milych zakupkow zyczymy

Ja tez musze kupic pieluchy bo sie skonczyly, wlasnie sprawdzilam konto i oczom nie wierze, dostalam bonus 100 euro na malego wiec moge zaszalec :ico_brawa_01: musze kpic sobie klapki i jakies bluzki na lato , bo nic nie mam

[ Dodano: 2009-04-17, 12:48 ]
jesli zabka juz widac, to moim zdaniem jest "zaliczony" :-D :-D
widac, ale tylko troszke wiec nie wiem sama, czy wpisywac do tej ksiazeczki czy poczekac, jak byscie zrobily na moim miejscu :ico_noniewiem:
Sorry, ze Wam tym glowe zaweracam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 12:50

SHOO - niezle ilosci pochlania Twoj Jaspi... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: moja na gesto (czegokolwiek-czy jest to kaszka, czy ta owsianka) zjada ok. 80 :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

straszny niejadek z Niej... :ico_placzek:

co do lysych plackow z tylu glowy... mojej Su tez sie juz powoli ten placek zageszcza wloskami, ale nadal jest widoczny...

PATI - :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za dodatkowa kaske...

ja nadal nie dostalam kasy z US - kurna, to juz chyba z 1,5 m-ca... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2009-04-17, 12:51 ]
Gie napisał/a:
jesli zabka juz widac, to moim zdaniem jest "zaliczony"
zdecydowanie podtrzymuje stanowisko - jesli przebilo sie juz dziaselko, zabka slychac i widac - to znaczy, ze juz JEST!!! :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 12:52

Pati85, zdjecie Erika trzymajacego noge zdecydowanie najlepsze! :-)
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
PATI - :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za dodatkowa kaske...
ja tez sie ciesze, ale chyb nic nie powiem P. bo po co ma wiedziec, zaraz bedzie mowil, ze trzeba cos kupic, a z moich to zawsze mozna wydawac, a on swoich zaluje

[ Dodano: 2009-04-17, 12:53 ]
zdecydowanie podtrzymuje stanowisko - jesli przebilo sie juz dziaselko, zabka slychac i widac - to znaczy, ze juz JEST!!! :-D :-D :-D
no to wpisujemy date do ksiazeczki :-D

A teraz dlugo on bedzie sie wybijal do gory, czy szybciutko to bedzie

[ Dodano: 2009-04-17, 12:54 ]
dobra laseczki ja lece, ide zjesc, :-D i pewnie polece z malym do miasta zaszalec :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 12:59

chyb nic nie powiem P. bo po co ma wiedziec, zaraz bedzie mowil, ze trzeba cos kupic, a z moich to zawsze mozna wydawac, a on swoich zaluje

popieram, popieram... wydaj na siebie, albo na siebie i Ericzka :)
A teraz dlugo on bedzie sie wybijal do gory, czy szybciutko to bedzie
chyba szybko... przynajmniej u mojej Su tak bylo... z dnia na dzien zabka bylo bardziej widac...

ja musze sprawdzic ile mam odlozonej kasy w szufladzie :-D po tych naszych zakupach ostatnio - musze kupic ten cholerny aparat, no i moze wozek juz bym zamowila na allegro... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 12:59

ja nadal nie dostalam kasy z US - kurna, to juz chyba z 1,5 m-ca... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
ja też jeszcze nie dostałam, a czekam bo chcę kupić stół do saloniku naszego ;-)

Iwonka suwaczki faktycznie the best !!!

shoo, Jaspi zawsze pochłaniał największe ilości jedzonka z naszych tu dzieci. Su i Maja jada na tym samym wózku, Emi jest pomiędzy ;-)
Zresztą zdarzają sie takie dni że Maja wyciągnie 170 mleka i patrzy jeszcze ale z reguły zje 100 i ma dość :-/
U nas każda butla jest zagęszczona kaszka malinową ;-)

Pati ja bym wpisała w tę książkę tego ząbka. U Majki to bylo tak, że popukałam łyżeczką i już go wpisałam w książkę, a na drugi dzień już go było mocno widać, nie wiem jak to u was :ico_noniewiem:

Zaraz idę do pracy :-/
Jakoś nie bardzo mi się chce :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-04-17, 13:02 ]
dobra laski lecę naszykować majkę i jedziemy ;-)
Miłęgo popoludnia, bo pewnie dziś też nie zajrzę z pracy, a wieczorkiem to nie wiem, P. wraca dzisiaj - jupi

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 13:04

Su i Maja jada na tym samym wózku
tez mi sie tak zdaje...
Pati ja bym wpisała w tę książkę tego ząbka. U Majki to bylo tak, że popukałam łyżeczką i już go wpisałam w książkę, a na drugi dzień już go było mocno widać
u mnie bylo dokladnie tak samo - zabek "wyszedl" w Dzien Babci, tzn. bylo go wtedy slychac, wiec i ja wpisalam te date...
Zaraz idę do pracy
Jakoś nie bardzo mi się chce
ojjj, a komu sie chce... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 14:19

Dziewczyny lece dopiero teraz do miasta, zjadlam, nakarmilam Erika i pogadalam troche z P.
Mam do Was pytanie i prosze Was o opinie. Codzi mi o fotelik dla ERika, planujemy kupic juz ten inny tylko wlasnie waham sie w jakim przedziale, 9-18; 9-25; czy 9-36 nie mam pojecia. I jeszcze jedno , na tych fotelikach jest napisane, ze sa one od 9 miesiaca, a Erik jeszcze tyle nie ma i w maju bedzie mial 8 a jedziemy do Polski i dobrze by bylo, zeby na tak dluga trase mial juz ten wiekszy fotelik, ale nie wiem czy mu tym nie zaszkodze wsadzajac go skoro on jeszcze sam nie siedzi :ico_noniewiem:
Poradzcie mi cos, bo jestem wielkiej kropie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 14:39

Pati85, mysle, ze najbardziej ekonomicznym rozwiazaniem byloby kupienie tego 9-36.. my tak zamierzamy zrobic..
a czy dziecko musi stabilnie samo siedziec, zeby jezdzic w tym foteliku 9-36?? nie wiem, nie wydaje mi sie, przeciez sa pasy, pewnie jakas regulacja siedzenia, poza tym nawet, jakby byl za duzy ten fotelik, to mozna dokupic taka wkladke na siedzenie, szkrab o niej kiedys pisala... na allegro mozna znalezc

a co do zebolow, to u nas tez szybko poszlo, praktycznie jednego dnia byla tylko kreseczka, a 2 dni pozniej juz caly duzy zabek :-)

[ Dodano: 2009-04-17, 14:40 ]
Pati85, i :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za kase, ktora dostalas... racja, nie mow nic P., idz na zakupy i zaszalej... tylko nie wiem, co powiesz, jak P. zapyta Cie skad masz tyle nowych rzeczy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 16:02

mi się wydaje że najlepszą opcją jest 9-25, przecież dla dzieci powyżej 25kg wystarczy tylko podkładka pod tyłek, która na allegro kosztuje 30zł.
Też się tym interesowałam , te do 25 kg tak mi się wydaje że są najlepszym rozwiązaniem ;-)

[ Dodano: 2009-04-17, 16:03 ]
Pati85, i :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za kase, ktora dostalas... racja, nie mow nic P., idz na zakupy i zaszalej... tylko nie wiem, co powiesz, jak P. zapyta Cie skad masz tyle nowych rzeczy :ico_oczko:
Chyba żaden facet nie zauważy że kobieta ma nowe ciuchy jeśli sama mu nie powie, także Pati śmiało szalej ;-)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”