Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

13 maja 2009, 22:50

Cześć dziewczynusie :ico_haha_02:
Ja w końcu dzisiaj ok 17 dopiero wyszłam z Tolkiem, bo naszego miasta przyjechało Wesołe Miasteczko no Tolek sie wyszalał, wysmiał wybujał :ico_oczko:
No i ja też :ico_oczko:
...wsiedliśmy na te zderzające samochody...hehe zderzające :ico_oczko: :ico_oczko:
Anglicy się nie zderzają...a jak im sie zdarzy to gorąco przepraszają
:ico_haha_01: Uwielbiam ich :-D

Kristi sliczne fotki.
...A Marcusek to w oczach rośnie...no tak to widać po foteczkach jak wklejasz :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

14 maja 2009, 12:25

Hej Babeczki
Madziu, tak tak, lepiej poczekaj ze starankami do zakończenia kuracji. Ja też bym dmuchała na zimne.
Kristi, jeszcze raz brawa Marcuskowi. I ja też czekam na foteczki :ico_haha_01:

My byliśmy dziś w przychodni. Klusek miał mieć szczepienie, ale ze względu na niedawne choroby, jest przełożone o 2 tyg.
Była z nami Kinga na "przeglądzie"- dawno nie była. I przy okazji zaszczepili ją od HIB. W tym roku wprowadzili obowiązkowe, bezpłatne szczepienie. Zorientujcie się u siebie w przychodniach.
Mały nam słabo rośnie. Ma tylko 71 cm wzrostu i dostaliśmy skierowanie na hormon tarczycy. Chociaż nie ma też po kim być wielki (mamusia 154 cm :-D ), ale trzeba zobaczyć, czy wszystko jest ok.
Kinga, mimo, że tak mało je, od listopada urosła 3 cm i przybrała 1 kg. Podobno nie jest źle.

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

14 maja 2009, 15:20

Aniu pewnie sprawdzcie , zróbcie te badania Patryczkowi .

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 maja 2009, 18:14

I ja witam sie z wami :-)
Oj chetnie bym wam sie znowu wyzalila.. Ja to mam sie udanie.. Niechcialabym przy tym ale was zanudzac.. po prostu napisze i bedzie mi lzej..
Chodzi o mojego tescia znowu.. Juz bylo wszystko Ok,naprawde na tym Dniu Matki ze mna rozmawial i bylo Ok,ale jak mowilam wam wczoraj przyszli na ta kawke tesciowie,i pozniej tesciowa poszla do domu a tesc zostal bo pil wodke z moim mezulkiem,tylko moj maz pil nie za duzo ale tesc to tak chocby nigdy wodki nie widzial.. A najlepsze jest to ze pozniej tesciu zaczal gadac przez telefon ze swoja siostra a mojego meza ciocia,i ta ciotka go musiala naprawde wkorzyc bo tak zaczal glosno mowic ze Nicolka zaczela plakac bo juz spala,tym bardziej jak sie obudzila to ja juz sie zdenerwowalam i powiedzialam na glos :"Ja nonono" :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem: Niewiem skad takie mi cos sie na jezyk przyplatalo.. ale bylam naprawde zla bo nie dosc ze Nicolka ma ostatnio problemy z zasypianiem bo taka jest zmeczona po calym dniu to jeszcze tesc jest u nas i zaczyna tak mowic glosno juz nawet krzyczal do tego telefonu a jak uslyszal ze tak przeklnelam to rzucil telefonem o podloge a moj maz zbieral go z podlogi te baterie jak taki pokorny pies.. i pozniej zaczal nas tesc jeszcze obrazac i wyzywac od gnoi.. i ze juz sie nie pokaze w naszym domu i nas tez niechce u siebie wiedziec.. A najlepsze dowiedzialam sie dzisiaj.. Gadalam przez telefon z tesciowa i jej powiedzialam cala sytuacje jaka byla u nas wczoraj i ona mi mowi ze sie Nie Krzyczy na starszych, a ja jej na to ze jak moj maz spokojnie mowil to Nie Pomagalo a jak ja krzyknelam i powiedzialam jedno slowo to odrazu pomoglo i sie tesc wyrzyl na nas i poszedl do domu bo nie umial byc cicho,a ja jej powiedzialam jeszcze ze czasami trzeba krzyknac nawet na osobe starsza jak normalnie jak sie do niego mowilo to nie sluchal i powiedzialam ze moj tesc to jest tak nauczony ze jemu wszystko wolno .. A tesciowa mi tylko przytaknela,najlepsze ze tesc powiedzial ze on juz nigdy w zyciu nie bedzie ze mna rozmawial bo niby go sponiewieralam.. a i powiedzial ze takie ludzie co nie maja szacunku dla starszych to niby ze nasze dzieci nam to odplaca.. Az mnie zatkalo na moment.. Bo to mi sie wydaje byc naprawde chore.. I ja wiem ze ja nie zrobilam Zle,tylko tesc przegial.. a nie teraz cala wine chce na mnie zwalic bo mialam byc cicho??? Jak tesc poszedl Nicolka sie obudzila i potrzebowala 30 minut zeby sie uspokoic od tych tesciowych wrzaskow a pozniej zasnela mi na rekach.. Ja tylko nie rozumiem jak takim mozna byc ?? Egoistyczny,i wielkiego pana moj tesc gra,a ja mam byc znowu ta najgorsza?? Dzisiaj to sie tesciowa tez pytala czy nasz telefon dziala .. :ico_zly: na szczescie dziala ale takie zachowanie jest skandaliczne. I powiedziam tez tesciowej ze ja tez moge wogule Nie rozmawiac z moim tesciem.. jak on sobie tak tego zyczy to prosze..
No i tak chcialam sie wyzalic i juz mi lepiej troszke..
Pozatym to u nas Ok,bylismy na zakupach takich spozywczych i za niedlugo klade dzieci spac :ico_oczko:
Wpadne jeszcze pozniej :-) i wkleje pozniej zdjecia.

Mama_Ania macie racje idzcie do lekarza i zrobcie potrzebne badania,napewno bedzie Ok trzymam kciuki.

Magda masz racje moj syncio szybko rosnie,a taki maly slodziolek jest.Nicolka to nawet juz umie sobie sama buty zalozyc.. a ja w szoku jestem jak to widze,jak moja dziewczynka szybko dorosleje,a Marcusek szybko rosnie..

Gabi no tak jeszcze chwilka i bedzie malutki biegal.. czas jak dla mnie za szybko leci.

A ja wiem ze moje dzieci w przyszlosci beda mialy szacunek dla ludzi starszych bo ja ten szacunek tez mam,tylko ja mysle tak ze jest roznica jak osoba jest starsza i potrzebuje pomocy itd.. a nie jak moj tesc jest starszy i mysli ze wszystko najlepiej wie i najmadrzejszy a ja niby nie smiem mu nic powiedziec.. wlasnie on jest najgorszy jak jest pijany.. No nic.. jakos bedzie..
Do pozniej :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 maja 2009, 21:17

I jestem,dzieci mi ladnie i spokojnie spia.

Gabi ty to tak zawsze umiesz pieknie i ladnie podsumowac cala ta moja sytuacje jaka mam z tesciem,doslownie to jest tak jak piszesz. Moj tesc jest bardzo nerwowy i bardzo taki narwany,mysli ze wszystko wolno,chocby jakis wielki bozek.. A tak nie jest.. A to ze taki jest a nie inny w duzej mierze winna jest temu moja tesciowa.. Bo mi jeszcze powiedziala ze w domu to tez wszytskim rzuca jak mu cos sie nie podoba albo mu sie nudzi.. I ona za duzo mu pozwolila na poczatku a teraz to jest taka chocby niewolnica.. A tesc sie uwaza za Pana..A ja sobie za bardzo nie wyobrazam Nie miec z nim kontaktu..?? No wyobraz sobie Gabrysiu ze za tydzien bo jakos 21.05. mamy tutaj w Niemczech Dzien Ojca.. i jak to bedzie?? Niedlugo pozniej bo w lipcu ma moj maz urodziny,pozniej Nicolka... ja niewiem.. A jak tym razem tesciowi nie przejdzie i nie bedzie ze mna gadal? Nie bede wcale z tego powodu rozpaczac ale tak glupio troche,a ciekawe co by powiedzieli na to moj szwagier z rodzinka.. Albo by tesc udawal ze mnie nie widzi i nie zna..Sama jestem ciekawa co pokaze czas i jak sie to wszystko pouklada..
Ale myslalam naprawde ze moja tesciowa jest inna.. ale ona to sie tak podporzadkowala tesciowi ze szok.. Ja sie cieszylam ze mamy dobry kontakt a tu mimo wszystko idzie za nim a ja mialam nie krzyczec?? :ico_szoking: Jestem troche w szoku ale przejdzie mi :ico_haha_02:
Tez uwazam czasami ze nie zasluguje moj tesciu na szacunek ale mi sie wydaje tez ze moj tesc razem z tesciowa i do tego dochodzi takze moj maz maja troche inne pojecie na temat szacunku.. Chodzi o to ze moj maz tez nigdy nie powie za bardzo glosno tego co mysli mojemu tesciowi tylko zawsze malo mowi zeby sie nie narazac.. zeby uniknac konfliktu bo tak jest nauczony.. A ja znowu jestem inaczej wychowana,tak bardziej "luzniej" ale tez bez przesady wiedzialam i wiem co mozna a co nie,i najwazniejsze ze zawsze moglam powiedziec to co mysle bo wtedy zylam w wolnej Polsce i to mi sie podobalo "wolnosc slowa" :ico_oczko: a jak chodzi o mojego tescia to takie cos nie istnieje.Zobaczymy co pokaze czas,i czy tesciowi przejdzie czy niee ??

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 maja 2009, 21:29

A zaraz wkleje te foteczki (napewno juz niektore widzialyscie na tej mojej stronce :-) ) :
Sesja zdjeciowa Nicolki :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje skarbusie :
Obrazek
Sesja zdjeciowa Marcuska :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I jeszcze raz Nicolka i Marcusek :
Obrazek

Bede powoli uciekac,jakby co zycze wam milej nocki i dobranoc :-> :ico_spanko:

[ Dodano: 2009-05-14, 21:33 ]
Gabi ja nie zamierzam go przepraszac i napewno nie przeprosze bo niemam za co,nic mu nie zrobilam.. A ze mi sie takie brzydkie slowo wymcknelo zdarza sie :ico_haha_02: bo bylam zla .. Podejrzewam ze tesc moze nie zerwie z nami kontaktu ale bedzie mnie tak chlodno traktowal i udawal ze mnie nie zna.. jak tak bedzie chcial to niech tak ma.. On zawsze musi miec jakiegos winnego.. tylko ze ja wcale sie nie czuje winna.. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 maja 2009, 21:55

Kristi, ja już wyraziłam swoje na ten temat .... (różaniec z kasztanów itd... ) - ale powiem Ci jeszcze że tacy ludzie się nie zmieniają ... no cóż .....

zdjęcia śliczne - Marcus ma boskie "pozy" - uwielbiam jak dzieci stawiają pierwsze samodzielne kroczki ..... :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 maja 2009, 21:58

Aginka dziekuje :-) Ja tez sie zachwycam jak Marcusek chodzi,on z kazdym dniem jest coraz taki smielszy i dzisiaj to juz przeszedl sobie ze stolowego do pokoju dziecinnego :-) Super..i pozniej sam sobie bil brawo,bo widzial ze mama mu bije brawo :ico_brawa_01: :ico_haha_02: Udany chlopczyk,a Nicolka mu tez bila :ico_brawa_01: A to ze moj tesc sie juz nie zmieni wiem niestety.. chyba sie juz nie urodzi czlowiek ktory by go w jakis maly sposob zmienil.. :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 maja 2009, 22:03

Gabi mysle dokladnie jak ty,poczekam i zobacze co sie wydarzy..

A teraz ide spac.. :-)

[ Dodano: 2009-05-14, 22:05 ]
Gabi dziekuje za komplemencik,Nicolka lubi pozowac,a Marcusek bardzo jest przejety nowa umiejetnoscia :-> Do juterka.

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

15 maja 2009, 07:52

Dzień dobry :-)
Kristi, oj, Ty to się masz z tym teściem. I dziwię się teściowej,że tak mu się poddała. Ale może ma taki spokojny charakter i jej to nie przeszkadza. Ja uważam, że to teść powinien was przeprosić. Zachował się bardzo brzydko. Szkoda, że nie zauważył, że są małe dzieci, które śpią. A ten rzut telefonem? :ico_zly: . Ja to pewnie i za to bym mu powiedziała parę słów. I zwróciłabym uwagą mężowi, że nie zareagował na zachowanie swego taty.
Zdjęcia Nicole i Marcuska :ico_brawa_01: . Jak ja czekam, kiedy mój Klusek zacznie dreptać :-D

A mały jest na 3 centylu ze wzrostem. Martwię się tym, ale mam nadzieję,że nic złego się nie dzieje i nadrobi niebawem :ico_sorki:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”