meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

03 lip 2009, 10:10

witam po dłuższej przerwie :ico_haha_02:
wróciłam sobie z Mielna na dwa dnia do gorącej Warszawy, Mielno pogodą nie rozpieszczało. było słońce, ale był też wiatr. ogólnie słonecznie i nie gorąco, wieczorami wręcz zimno.
ale było miło. bardzo miło. w Mielnie byłam pierwszy raz, ale nie urzekło mnie. jutro jadę na wyspę sobieszewką... może będzie bardziej gorąco!!!
czuję się na szczęście całkiem fajnie. oby to nie była jakaś cisza przed burzą... we wtorek wizyta u ginekologa i endokrynologa. stres stres stres
maleństwa póki co nie czuję... trzeba czekać.
mam bardzo brzydkie sny. fatalne. o dziecku. to chyba przez te wszystkie lęki. nie mam jak sobie z tymi snami poradzić, ale to naprawdę nie jest miłe.
Shiva jesteś bardzo dzielna. i jestem pewna, że będzie wszystko ok. Przekonasz się!!!
Wszystkie macie śliczne brzuszki. ja swój załączę i pokażę w przyszłym tygodniu jak wrócę ponownie do domu i będę mieć więcej czasu. Bo teraz to sprzątanie, pranie i pakowanie ponowne.
czy możecie dokłądnie podac mi kiedy robi się kolejne usg? słyszałam różne terminy z przedziału 18-22 tydzień....?
życzę Wam zdrówka przede wszystkim i słoneczka :-D

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

03 lip 2009, 10:15

kiedy robi się kolejne usg? słyszałam różne terminy z przedziału 18-22 tydzień.
mi mówiła gin że ok 20-22 tydz a później ok 30

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lip 2009, 12:12

Witajcie :-)

anetka607, zdjęcie najlepiej umieścić ze stronki www.fotosik.pl Są dwa sposoby. Możesz założyć sobie konto (za darmo) i wówczas często umieszczać swoje fotki, możesz je tam modyfikować, kasować itp. Albo bez rejestracji użyć opcji dodaj zdjęcie, pobrać z dysku, a następnie skopiować kod (najlepiej 500px). Z tym że nie masz już później wpływu na to zdjęcie, nie możesz go usunąć, ani wrócić do tego kodu. Decyzja należy do Ciebie.

meg, ciesze się, że odpoczęłaś troszkę i życzę by ten wyjazd obfitował w piękną pogodę :-D Oczywiście czekamy na relację z wyjazdu i z wizyty u lekarzy :-)

iw_rybka słoneczka i udanej zabawy :-)

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 lip 2009, 14:26

meg trzymamy kciuki za wyzytę we wtorek :) na pewno będzie wszystko dobrze :) ja już jestem po swojej kolejna za miesiąc. teraz czekam na wynik wymazu.
ja też siedzę w Wawie, gorąco tu strasznie i czekam z utęskieniem na weekend bo jedziemy na działkę a potem ok 20 lipca na działkę :)

też zapomniałam zapytać o dokładną datę kiedy powinno się robić ush połówkowe :ico_noniewiem:
Bo teraz to sprzątanie, pranie i pakowanie ponowne.
ze sprzątaniem to ja zawsze czekam na męża bo w tym upale nie radze sobie z niczym, padam jak mucha...
mam bardzo brzydkie sny. fatalne. o dziecku. to chyba przez te wszystkie lęki. nie mam jak sobie z tymi snami poradzić, ale to naprawdę nie jest miłe.
ja czytam książkę przed zaśnięciem i sny minęły, może spróbuj :)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lip 2009, 15:44

USG połówkowe powinno się robić ok 22 tygodnia, tak przynajmniej powiedział mi mój lekarz.

anusiek, wiesz, ja niestety już od jakiegoś czasu nic w domu nie robię. Czasem obiad zrobię, ale przez te leżenie zrobiłam się strasznie słaba :ico_olaboga: W głowie mi się kręci i zaraz muszę wracać do łóżka. Czuje się z tym źle, prawie jak jakiś truteń. Co prawda mój mąż jest na tyle wyrozumiały, ze nie narzeka. Bardzo o mnie dba, bym jak najmniej musiała wstawać. Dobrze mieć takie wsparcie.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 lip 2009, 15:59

Co prawda mój mąż jest na tyle wyrozumiały, ze nie narzeka. Bardzo o mnie dba, bym jak najmniej musiała wstawać. Dobrze mieć takie wsparcie.
doskonale Cię rozumiem, szlag mnie trafia jak trzeba coś zrobić coś cięzkiego przenieść, podnieść, podlać wysoko kwiatka, który na moich oczach więdnie z pragnienia, wyszorować podłogę itp...ale to czas kiedy trzeba ze sprzątaniem wyloozować. Wspaniałe jest w tym wszystkim to, że Twój mąż o Ciebie dba bo uwierz mi nie każdy taki jest, a wtedy było by Ci setki razy gorzej.

zawsze miałam w mieszkanie wysprzątanie tak, że wszystko ślniło...mogłam sprzątać codziennie a teraz pomagam mojemu mężowi sprzątnąć raz w tygodniu ale i tak On odwala prawie całą robotę.

Widzisz jak w niektórych sytuacjach sprawdzaą się nasi mężczyźni i chwała im za to :-)

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

03 lip 2009, 19:37

dzisiaj w sumie dzien mi zleciał fajnie, chciałam kupić dzidzi jakieś body ale mąż tak na mnie spojrzał że nie wzięłam :ico_zly: teraz gotuje jagody w słoikach i rosołek, ale mi kurczak śmierdzi, spróbuje zdjęcie wkleić, ale nie wiem czy mi się uda

Obrazek

[ Dodano: 2009-07-03, 19:38 ]
o szok udało się :ico_brawa_01: to dzisiajsze, zaraz wkleje z przed miesiąca i zobaczycie że chyba brzuch mi maleje

[ Dodano: 2009-07-03, 19:40 ]
to 12 tydz

Obrazek

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 lip 2009, 20:17

meg, kurcze Mielno od Koszalina niedaleko,a tu od dobrych 4 dni upaly po 30 stopni :ico_szoking:

No ale morze nad samym morzem chlodniej,w sumie mieszkalam tyle lat w Sopocie,to sie sprawdzalo - zimy byly lagodne,ale lato chlodniejsze niz gdzie indziej :ico_noniewiem:

Shiva, dzieki,bylismy nad jeziorem i bylo super,synekw szoku byl,morza juz nie pamieta,znal tylko wanne i basenika tu nagle tyle wody :ico_szoking: Siedzial na brzegu i sie delektowal :ico_brawa_01:

anetka607, jaka Ty chudzinka :ico_brawa_01: A brzusio nie maleje :ico_nienie:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lip 2009, 23:43

anetka607, Fajne fotki, ale rzeczywiście szczuplutka jesteś :-)

iw_rybka, super, że taka pogoda była świetna, no i synek zadowolony :ico_brawa_01: Naprawdę musiał mieć niezłą frajdę - tyle wody :-)

A ja dziś wyglądam jak słoniątko :ico_oczko: Brzuch mi wywaliło strasznie, po kolacji myślałam że pęknę. Na szczęście jutro wszystko wróci do normy :-) Ciężko mi się ruszać, aż się boję co to bedzie za kilka miesięcy :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 lip 2009, 09:03

Shiva, wow - Tobie juz 5 okienko wskoczylo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_tort:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”