Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 lip 2009, 11:33

anetka607, mialam robione 16 na wizycie ale chce isc na 3D gdzies prywatnie,musze sie zorientowac jak cenowo to wyglada i kiedy najlepiej isc,tzn. w ktorym tygodniu ciazy :ico_brawa_01:

mikusia, pochwal sie wyprawka,uwielbiam ogladac takie male ubranka :ico_brawa_01:
więc na ten czas siadam. :ico_wstydzioch:
- mysle,ze jak jesz obiadek na siedzaco,to krzywdy dzidzi nie robisz,ale siedzenie np pol dnia przed komputerem,chyba jest szkodliwe.Ja rano zawsze laptopa do lozka i czytam forum :ico_oczko:

dorotaczekolada, to tacisynek ci rosnie :ico_oczko:

My nocke mielismy nawet ok,tylko nad ranem synek znowu do nas przyszedl do lozka :ico_szoking: Meza nie ma juz druga nocke,bo w pracy a ten wykorzystuje sytuacje :ico_olaboga: Wynioslam go o 6 rano i spalismy do 10 :-D

[ Dodano: 2009-07-22, 11:34 ]
okurcze - dziewczyny stawiam za 100 stronke :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: Powoli sie rozkrecamy :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lip 2009, 11:43

hurra 100 strona :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

iw_rybka, przy komputerku nie muszę siedzieć, bo mi mąż przedłużacz klawiatury i myszki załatwił, oraz monitor przy łóżeczku postawił, więc wszystko mogę robić na leżąco :-D Tak więc oboje dbamy by dzidzia i ja przy okazji miała wygodnie :ico_oczko:
Też się zastanawiam nad USG 3D, fajna pamiątka by była :-)

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

22 lip 2009, 11:54

już 100-tna strona? ale to leci :-) :ico_brawa_01:

rybko jeszcze całej nie mam :ico_haha_01: ciuchy to akurat mam po Dominice więc wiele nie dokupuje.. kilka kaftaników i body :-)
porobie kiedyś fotki to wam pokaże :-) a raczej mój mąż porobi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 lip 2009, 14:58

Też się zastanawiam nad USG 3D, fajna pamiątka by była
- no wlasnie,jak bylam w ciazy z Andrzejkiem to te 100 zl bylo nam szkoda kupic,wolelismy kupic cos dla niego ale teraz ta dzidzia ma wszystko po Andrzejkum,wiec mozna sobie zafundowac :ico_oczko: Tylko nie wiem jakie ceny tu sa :ico_szoking:

mikusia, to grzecznie czekam :ico_haha_01:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

22 lip 2009, 16:45

Też się zastanawiam nad USG 3D
a ja nie mam się co zastanawiać bo u nas i tak nie ma :ico_wstydzioch: ale babka jak leżała w szpitalu to mówiła że jedzie gdzieś 100 km do dużego miasta a ceny mówiła od 150 do 300 nie wiem od czego zależy :ico_noniewiem: moja ciocia chyba przyjedzie za tydzień to się jej zapytam co i jak bo ona po 40 i wtedy za darmo kierują na takie

ja mam wizytę w pon na 16 wezmę aparat i jak będę miała usg to jak będzie coś widać to mąż nagra :-D tylko muszę w niedziele nauczyć go obsługi, niech na TV ćwiczy :ico_oczko: aby ręka mu się nie trzęsła

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lip 2009, 19:02

No i jesteśmy po wizycie. Dzidzia zdrowa i grzeczna. Trochę się kręciła, ale pozwoliła panu doktorowi zrobić wszystkie niezbędne pomiary :-D Obejrzeliśmy mózg, móżdżek, serduszko, brzuszek, pęcherz, cały kręgosłup. Pan doktor powiedział, że wszystko ślicznie się rozwija i nie widzi żadnych wad i ubytków :ico_sorki: Na koniec przeszliśmy do oględzin - co maluszek skrywa między nogami :ico_haha_01: Dzidzia grzecznie pokazała tyłeczek i rozchyliła nóżki, tak więc lekarz nie miał żadnych wątpliwości, że to dziewczynka :ico_brawa_01: Nawet zrobił zbliżenie na wargi sromowe :ico_wstydzioch: Tak więc raczej już nic tam nie urośnie :ico_oczko: I tak oto poznaliśmy naszą Justynkę :-D

Już obdzwoniłam najbliższych i wszyscy :ico_szoking: bo byli pewni że to chłopiec, bo dziewczynka zabiera ponoć urodę mamusi, a u mnie żadnych zmian na gorsze :ico_oczko: Ale się cieszą, zwłaszcza brat z żoną, że ich Maja będzie miała siostrzyczkę. O ciuszki dla niemowlaka nie muszę się martwić, bo bratowa mi da swoje i żona kuzyna też. Tak więc fajnie. Mąż tylko trochę smutniejszy, bo miał nadzieję na synka, ale już sobie żartowaliśmy, że następnym razem się uda :ico_brawa_01:

Kolejna wizyta za 2 tygodnie, wówczas zobaczymy czy szyjka się nie skraca, ale lekarz mi powiedział, że jak będę leżeć, to donoszę tą ciążę, więc jestem spokojniejsza.
Co do szkoły rodzenia też nie ma problemu, ale dopiero po 36 tygodniu.

A na koniec stawiam :ico_tort: za moją córcię :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zaczarowana

22 lip 2009, 21:28

Shiva, gratuluję córeczki!! i dbaj o siebie, aby dzidzia rosła zdrowo.
Ja jeszcze usg 3D nie miałam robionego, ale mój gin właśnie jest w trakcie zmieniania aparatu, więc mam nadzieję że tym też będzie można zrobić 3D

anetka607

23 lip 2009, 09:39

tak oto poznaliśmy naszą Justynkę :-D
gratulacje, ja też już bym chciała wiedzieć co za łobuz tam siedzi :-D

mi syna trochę brakuje ale myślałam że będzie gorzej, wczoraj był w kinie z moją siostrą i kupił sobie gdzieś grę Ben10 więc nawet nie miał czasu z nami gadać taki był nią zajęty :ico_oczko: mężowi brakuje syna wieczorem bo nie ma z kim się kłócić w łazience (to chyba ich codzienny rytuał był darli się na cały dom o wszystko), mi też trochę tego brakuje :-D

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

23 lip 2009, 10:38

Shiva gratuluję. dużo zdrówka dla Twojej małej córeczki. powiedział Ci lekarz ile mierzy i waży? miałaś usg 3d?
w tym tygodniu moja kumpela też dowiedziała się, że będzie mieć córeczkę. kolejna za miesiąc rodzi córkę. znajoma też czeka na córkę. płci nie znam jeszcze ja i jedna koleżanka. dla równowagi w przyrodzie nam powinni przypaść w takim układzie chłopcy :-D
pożyjemy... zobaczymy... .
mi dziś przy śniadaniu ukruszył się ząb. jedynka. tragedia. o 12 idę do dentystki. jestem spanikowana. z nerwów śniadania nie dokończyłam i głodna teraz jestem! a jeść i tak nie mogę.
ostatnie dni pracowite miałam, prace wykończeniowo-dekoracyjne w mieszkanku. musiała się zebrać w sobie i zmobilizować mocniej, dzień za dniem leci, zaraz wyjazd, nie będzie mnie trzy tygodnie. wrócę grubsza i będzie trudniej z każdym dniem :-D :-D
miłego dnia dla wszystkich :-)

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

23 lip 2009, 10:55

shiva gratuluje córci!!!!! :ico_brawa_01:

meg mnie w pierwszej ciąży przy jedzeniu wypadł cały ząb :ico_szoking: ale miałam anemie więc pewnie dziecko wapno z zębów ciągło..

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”