mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

23 lip 2009, 21:48

Ja bylam dzis u poloznej zapytac o moj wynik,okazalo sie,ze przeciwcial nie ma - czyli najprawdopodobniej dzidzia ma moja krew :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
super :ico_brawa_01:

ja wam powiem że jadłam bardzo bardzo dużo nabiału w ciąży z Dominiką i alergolog mi powiedziała że prawdopodobnie dlatego ma skaze białkową.. nie może do dziś jeść nic z nabiału (jajek też nie) bo od razu ją wysypuje :(

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 lip 2009, 21:53

mikusia, u mnie to samo,bratowa meza pracowala w Bacomie i jogurtow i innego nabialu w domu bylo pelno,wiec jadlam,bo zdrowo i synek tez ma skaze bialkowa,jak go karmilam piersia musialam byc na diecie,pozniej dostawal mleko dla alergikow i do dzis jak przesadzi z mlecznymi produktami to go wysypuje,albo ma rozwolnienie :ico_olaboga:

Dzieki dziewczyny za mile slowa,mam nadzieje,ze juz sie nie pokaza,zwlaszcza,ze lekarz mowil,ze skoro byly,to powinny sie pokazac znowu a tu cisza...ale lepiej ciiii :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-07-24, 10:46 ]
dzien dobry :ico_kawa:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

24 lip 2009, 11:37

Ja nie wiem co się dzieje nosi mnie jak cholera, ciężko mi leżeć bo bym cos robiła, ciuszki dziecka pare razy dziennie przekładam i układam :ico_puknij: w szafkach sprzątam i tylko myśle co by tu jeszcze zrobić, chyba zaraz będzie u mnie burza a mąż za pół godz ma być i mieliśmy do sklepu po jedzenie jakieś jechać, teraz robię ogórki małosolne :ico_noniewiem:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

24 lip 2009, 11:41

a ja dalej nie czuję ruchów dziecka... i już nie wiem co o tym myśleć. chyba zaczynam się nakręcać i martwić... .

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lip 2009, 11:53

meg, nie przejmuj sie. a ajk mocno sie niepokoisz to idz do lekarza. jak wyczuje tetno to wszystko ok. ciesz sie ze dzidzia taka spokojna. mnie moja jak czasem kopnie to boli jak cholera :ico_olaboga:
metoda na "pobudzenie" dzieciaczka jest tez dawka energii w postaci np batonika :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lip 2009, 14:00

meg, nie martw się, najczęściej w pierwszej ciąży odczuwa się ruchy dziecka w 20 tygodniu. Ja pierwsze poważne kopniaki pod koniec 19 tyg poczułam. Wcześniej to były tylko takie delikatne jakby puknięcia, Ale to tez jak przykładałam rękę do brzucha i nasłuchiwałam. Doczekasz się :-)

anetka607, doskonale Cie rozumiem, bo też tak mam. Ale jak tylko trochę się więcej poruszam, gorzej się czuję. Tak więc dla dobra kruszynki zaciskam zęby i leżę.

Najgorsze, ze brzuch mi dziś w nocy stwardniał, aż się obudziłam. Nic z tego nie rozumiem, jak śpię i leżę powinno być ok :ico_noniewiem: Może to dlatego, ze nospe odstawiłam?
A i jeszcze jedno, pytałam się lekarza o ten zakaz dotykania brzucha. To bzdura. Można dotykać, smarować itp. Z tym, że nie można za często głaskać, bo rzeczywiście powoduje to skurcze macicy. Tak więc jestem spokojniejsza :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 lip 2009, 17:00

anetka607, mnie tez czasem tak nosi :ico_oczko:

meg, to sie nie nakrecaj,nie wolno :ico_nienie: Moja polozna mi nie dowierzala,jak jej powiedzialam,ze czuje ruchy od 16 tygodnia :ico_puknij: Mowi,ze pierworotki to najwczesniej w 20 tygodniu moga czuc dzidzie :ico_sorki:
metoda na "pobudzenie" dzieciaczka jest tez dawka energii w postaci np batonika
- albo napoj gazowany :ico_oczko:

Shiva, ja tez mam juz skurcze,to sa te Braxtona tzn przygotowujace,to nic innego jak trening macicy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zaczarowana
Trzy tysiące lat minęło...

24 lip 2009, 17:12

Ja też czułam ruchy już w 16 tc :ico_brawa_01:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

24 lip 2009, 19:18

jestem dopiero teraz bo byłam rano na pobieraniu krwi (2 strzykawki mi pobrała :ico_noniewiem: ) i tak mnie ten wyjazd zabił że teraz nie jest dobrze :(

leżałam cały czas z mocnym bólem brzucha, krzyża.. miałam już 2 lekkie skurcze.. przespałam się pół godzinki i troszke mi przeszło..
wzięłam od razu tone lekarstw i leże :(
ale dopiero po nospie mi przeszło...

metoda na "pobudzenie" dzieciaczka jest tez dawka energii w postaci np batonika
- albo napoj gazowany :ico_oczko:
ja sie ostatnio napiłam wody gazownej i przez pół nocy się męczyłam bo nie mogłam tego odbeknąć tylko mi chciało brzuch rozsadzić ;-)

meg wszystko jest w porządku! ciesz sie że masz dziecko pod sercem a nie marudź :-D choć ciąża to najlepszy okres żeby sobie pomarudzić dowoli :-) :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lip 2009, 19:59

mikusia, popieram opinię, że ciąża to najlepszy okres by sobie po marudzić :-D Wszyscy i tak zrzucą winę na "te szalejące hormony" :ico_oczko:
Przykro mi, że wyjście tak źle na Ciebie wpłynęło, dobrze że chociaż nospa zadziałała.

iw_rybka, mam nadzieje, że te skurcze są rzeczywiście niegroźne :ico_sorki:

A dziś dzidzia przez całe popołudnie szalała w brzuszku. No i nareszcie mąż mógł poczuć kopniaczka. Do tej pory mała cichła jak tylko kładł swoja rękę na brzuch, a dziś mu pozwoliła poczuć :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”