meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

30 lip 2009, 11:16

mikusia a Ty już wiesz czy dzidzia jest chłopcem, czy dziewczynką? skoro ginekolog ma taki sprzęt to pewnie już wiesz szczęściaro... ? :-D
ja mam dziś jedynie chęć na nic-nie-robienie. ciekawe zajęcie :-D
w sobotę wyjeżdżamy na festiwal filmowy a ja jeszcze nic zarezerwowałam noclegów. jest tak późno, że aż się boję dzwonić... . miałam to już dawno załatwić. jakoś się nie zebrałam.
i szafki powinnam odebrać od stolarza.... i spodnie miałam jechać kupić... i astry na balkon do dziadków... a nie chce mi się nic. no może spać... .
...
muszę się jakoś zmobilizować bo 5 godzin dnia mi zleciało a ja w koszulce i łóżku... . :ico_szoking:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

30 lip 2009, 11:31

ale wam fajnie z tym usg 3d ja nawet nie mam takiej możliwości bo u nas nikt takiego nie ma :ico_noniewiem:

wczoraj się troche martwiłam że dziecko za aktywne cały dzien się wierciło, naprawde się wystraszyłam że coś nie tak bo powinno przecież spać, ale mąż pow że ma to chyba po mnie i na pewno jak ja przez sen się wierci :-D ale stracha miałam, dzisiaj juz spokojniejsze ale braciszkowi dało kopa :ico_brawa_01: za kare że wyjechał, syn zadowolony że tak już czuć i w szoku jestem bo się zapytałam co woli to pow że bez różnicy ma być zdrowe, ale on kochany

siostra kupiła dzidziusiowi 2 body jedne zielone w małe misie a 2 niebieskie z 1 misiem dużym czyli zakup bodów już mam z głowy mam 5 nowych i jakieś widziałam używane co dostałam :ico_brawa_01: jakie te wszystkie ciuszki są piękne

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 11:54

meg, :ico_szoking: bardzo wolno zwiększają Ci dawkę (jeśli jest taka potrzeba), ja startowałam od 100 (co prawda pierwsze 5 dni 50, a potem na zmianę 100 i 50), by organizm się przyzwyczaił. Potem 2 tyg na dawce 125, a teraz to już 175 od jakichś 8 tygodni :ico_szoking: No ale po 4 tygodniach na dawce 175 poziom TSH spadł do dolnej granicy normy, z tym, że dawki lekarz mi nie zmniejszył, bo i zapotrzebowanie stale rośnie :ico_noniewiem:
A z tą glukozą to też szybko :ico_szoking: widać, że Twój lekarz woli dmuchać na zimne. w sumie to dobra cecha. Choć jestem zdania, że tej historyjki o ruchach powinna sobie darować :ico_zly: Każdy organizm jest inny, dlatego jedne kobiety czują dzidzię wcześniej inne później, to ma ponoć związek z wrażliwością naszych mięśni na bodźce. Coś w tym stylu lekarz mi tłumaczył :ico_wstydzioch: I nie ma w tym nic złego, że niektóre kobiety (zwłaszcza pierwszy raz rodzące) odczuwają te ruch dopiero po 20 tyg.

Ale się rozpisałam :ico_wstydzioch: wybaczcie za mój wywód....

anetka607, fajnie że synek już z Tobą w domku :-D Podejrzewam że dzidzia taka aktywna była, bo wyczuwała Twoje emocje związane z powrotem synka. No i brawa dla dzidzi za kopniaczka :-D Twój Bartek jest słodki, że tak dojrzale podchodzi do pojawienia się rodzeństwa :ico_brawa_01:

mikusia, spokojnie, już niewiele zostało, mam nadzieję, że czas na oczekiwanie szybciutko Ci minie.

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 lip 2009, 12:01

meg u nas będzie synuś Wojtuś ;-) już w 16tyg i 6dniu znałam płeć :-) pisałam tu o tym i wklejałam fotke oj oj nie doczytałaś ;-)

anetko super że syn wrócił do domu :-) on pewnie przeszczęśliwy że poczuł kopniaka :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 17:42

Dziś wieczorkiem będziemy mieli gości, oczywiście do sprzątania się nie brałam, bo za ciężko :ico_wstydzioch: , ale trochę pomogłam w gotowaniu. Robimy leczo :-D Pokroiłam warzywa, a teraz mąż smaży :ico_brawa_01: Zapachy na całe mieszkanie
Poza tym wreszcie się zdecydowałam i umówiłam na to usg 3D :-D We wtorek 4 sierpnia znowu będę oglądać naszą Justynkę. :ico_brawa_01: Nie mogę się doczekać :ico_wstydzioch: Postanowiłam nie mówić pani doktor, że znam płeć dziecka, bo nie chcę by się sugerowała. Dzięki temu poznam 2 różne opinie. Zawsze to większa pewność, że mojej kruszynce nic nie wyrośnie między nogami :ico_oczko:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

31 lip 2009, 08:53

wczoraj byłam na tej wizycie z badaniami genet. ;-)
usg trwało 2,5 godziny! :ico_szoking: a to wszystko przez ruchliwego Wojtka :ico_noniewiem:
lekarz powiedział że straszny z niego urwis.. nie mógł nic zbadać bo dziecko latało i wierciło się strasznie, a usg którym mi jeździć po brzuchu go wręcz zachwycało i cały czas w to walił rękami ;-)

a więc wszystko jest w porządku! mały jest zdrowiutki i waży 304gram :-)

nie ma żadnych chorób genetycznych.. rośnie równiutko i pięknie :-D
ma zgrabną pupe i umięśnione uda :ico_haha_01:

ciąża zaczęła się rozwijać rewelacyjnie i lekarz pozwolił mi się "bardzo powoli uruchomić" :-D
zmniejszył też dawke leków, a za 2 tyg mam je przestać całkiem brać :ico_szoking:

ale zwiększył dawke magnezu (to na te skurcze).. powiedział że będziemy teraz patrzeć co się będzie działo i jak coś to przejdziemy na leki typowo na skurcze, a nie podtrzymanie ciąży bo podtrzymywać już nie ma co :-D bo łożysko się przykleiło i wszystko się świetnie rozwinęło :-D

bardzo mi ulżyło po tej wizycie :-)

ale takiej wizyty jeszcze nie miałam... leżałam przodem do tyłu, bokiem, z nogami do góry... różne tam się cuda działy :ico_szoking: a to wszystko po to żeby "unieruchomić" choć na chwile małego bo tak był ruchliwy i nic się nie dało pomierzyć ;-)

I STAWIAM SOCZEK ZA ROZPOCZĘCIE 21 TYGODNIA CIĄŻY!! ObrazekObrazek

POŁOWA ZA MNĄ!!!
Obrazek

Obrazek
Obrazek
[/b]

rany tak się ciesze że dotrwałam szczęśliwie do tej połowy :-D

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

31 lip 2009, 09:26

mikusia, gratulacje :ico_brawa_01: ja mam za tydzień usg i się troche stresuję że coś nie tak, ale widać ja tak juz mam :-D

syn w domu i ja się lepiej czuję, spokojniejsza jestem

u nas jutro i pojutrze pokazy lotnicze i już trochę latają nam nam głowami a przedwczoraj samolot przekroczył barierę dźwięku tak rypnęło jakby bombę ktoś podłożył dom się zatrząsł, wszyscy ię rozbudzili i na podwórko wyskoczyli :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 lip 2009, 10:57

mikusia, Gratuluję zdrowego synka :509: Oj rzeczywiście urwis z niego straszny :ico_brawa_01: Bardzo się cieszę, że łożysko się przykleiło i powoli zaczniesz lepiej funkcjonować :ico_brawa_01: :-D No i mniej leków - wiadomości - REWELACJA :ico_brawa_01: Skończyłaś 21 tydzień, więc już teraz z górki i życzę Ci by reszta :ico_ciezarowka: była szczęśliwa i zdrowa :ico_haha_01: Aha soczek i ciacho mniam mniam :ico_oczko:

anetka607, to będziecie mieli wesoło :ico_oczko: Na pewno syn się już nie może doczekać pokazów. Bo chyba każdy chłopiec się fascynuje samolotami :-) Czekamy teraz na Twoją relację z badania USG - oraz najważniejszej wiadomości kto zamieszkał u Ciebie w brzuszku :ico_brawa_01:

Wczorajsza wizyta znajomych była bardzo udana, dla mnie to nie lada rozrywka w tej mojej samotni :ico_oczko: Kolacyjka pycha, nawet skusiłam się na lody :-) Znajomi poszli po 22. Oczywiście się oszczędzałam :-) Nawet Justysia była wyjątkowo spokojna i prawie nie kopała :ico_brawa_01:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

31 lip 2009, 11:51

hej dziewczyny :ico_haha_02:
mikusia super newsy. rewelacja. wielki buziak i uściski gorące dla Was!!! trzymajcie tak dalej!!! :-D
anetka607 ja mam podobnie do Ciebie. im bliżej badania to tym bardziej czuję się mało pewnie i komfortowo. same się nakręcamy... co?
u mnie t jeszcze ta dzidzia taka mało ruchliwa. już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. czasem mam wrażenie, że coś czuję, ale pewności nie mam. jestem tak mocno na tym skupiona i skoncentrowana..., że ja już nie wiem czy to moja wyobraźnia, kichy..., czy może dzidzia. ale jak czuję coś to i tak rzadko.
rozumiem, że Wy czujecie już dzieci bez dotykania brzucha, prawda...?

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 lip 2009, 13:33

Poza tym wreszcie się zdecydowałam i umówiłam na to usg 3D We wtorek 4 sierpnia znowu będę oglądać naszą Justynkę.
wspaniale :ico_brawa_01: :-D

mikusia gratuluję Ci takiego ruchliwego, zdrowego bobaska :ico_brawa_01: cudnie że zdrowiutki i że wszystko dobrze :-) teraz już z górki :-D

meg ja jeszcze chyba też nie czuję :ico_noniewiem: jakoś wcześniej coś pstykało mnie od środka mega delikatnie a teraz cisza...
ale nie denerwujmy się przecież nic złego się nie dzieje...

ale Wam fajnie, że już macie połówkowe usg ja mam termin na 31.12 lub 1 stycznia więc sobie poczekam do 25 sierpnia bo wtedy mam badanko i jak nie wiem co chciałabym przyspieszyć czas :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”