anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

01 sie 2009, 09:44

Ten brzuch chyba coraz częściej mi twardnieje :ico_olaboga:
ja mam 6 tabl magnezu dziennie na skurcze i powiem że od kiedy biore to mnie nic nie boli nawet jak pochodze :-) ale oby tak dalejdorotaczekolada, może akurat trafi wam się lepsze mieszkanie i właściciele i na dobre wam to wyjdzie
ja wlasnie skonczylam czytac zmierzch , i disiaj pozycze nastepna czesc , ogolnie to czytac ksiazek nie lubie ale ta jest naprawde dobra :ico_haha_01: ach ten wampirek :-D
ja 2 razy przeczytałam 4 część bo mi sie najbardziej podobała :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 sie 2009, 11:29

monika - o tak...Edward...W wypozyczalni i na Aresie mozesz sobie sciagnac "Zmierzch",bo nakrecili juz film na podstawie walsnie tej powiesci,ja wczoraj skonczylam czytac 4 czesc i juz mi smutno :ico_placzek: Co ja teraz zrobie bez czytania o nich? Ksiazka jest niesamowita,druga czesc przeczytalam w jeden dzien i wylam jak bobr,dopoki nie doszlam do momentu koncowego,gdy sytauacja sie wyjasnila :ico_oczko: Ten watek milosny,te uczucia,legendy i mity o wilkolakach,wampirach...

anusiek - juz nawet moj maz raz poczul,tzn tak mu sie wydaje ale faktycznie kopniak byl solidny :-D Moja dzidzia kopie mnie caly dzien,tzn jak zjem cos albo wypije - maly lakomczuszek :ico_brawa_01:

shiva - koniecznie pogadaj z lekarzem o tych skurczach,a no-spe bierzesz?Moj lekarz nie lubi tego dawac ale zaleca np.wziecie pol nospy forte w takiej sytuacji albo brac przez tydzien magnez z wit B :ico_oczko:

anetka607, mi maz obiecal kupic calosc na rocznice slubu koscielnego we wrzesniu,jak zobaczyl,ze pochlonelam te 4 czesci w 5 dni,to sam zaczal czytac i mu sie spodobalo,mowi,ze warto to miec w swojej kolekcji,wiec bede polowac na nie :ico_oczko: Pani z biblioteki tez to czyta i tak zachwycala sie,ze maz myslal poczatkowo,ze to tylko dla bab,ale zmienil zdanie :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2009, 13:42

Hej dziewczyny :-)

Dziś poranek był dla mnie okropny. Fakt położyłam się późno - bo po 3, więc spałam długo - bo do 11 :ico_wstydzioch: Ostatnio często mi się to zdarza. Poszłam do łazienki i już po drodze wiedziałam, że coś jest nie tak. Całkowicie błędnik mi zwariował ! Strasznie zarzuca mnie na lewą stronę :ico_szoking: Kilka razy musiałam skorygować trasę. Ledwie zdążyłam się wysiusiać, gdy przy tych zawrotach głowy dopadły mnie takie mdłości, że niestety znowu zaliczyłam mega przytulanko z kibelkiem :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Ledwo dowlokłam się do łózka. Myślałam, że gdy poleżę, to się uspokoi. Niestety, zjadłam śniadanie, trochę posiedziałam, ale nadal odczuwam lekkie zawroty głowy. Zaraz ciśnienie zmierzę, bo może za bardzo mi spadło :ico_noniewiem:

iw_rybka, ostatnio gdy po szpitalu brałam nospe i luteine, powiedziałam lekarzowi, ze mam te twardnienia brzuszka, ale bolesnych skurczów brak. Kazał mi odstawić nospe i tylko ta luteine brać. :ico_noniewiem: Teraz twardnienia się nasiliły, ale szybko przechodzą. Dlatego poczekam do środy, do wizyty, bo jeszcze jak zadzwonię to znowu będzie mi kazał iść do szpitala, a ja dziękuje bardzo. Chyba że coś się pogorszy.

Poza tym wczoraj miałam dzień głodomora :ico_wstydzioch: Co zjadłam, po godzinie byłam już głodna :ico_szoking: Dopychałam się owocami. Ale nie na długo to się zdawało. W każdym razie efekt jest - prawie cały dodatkowy kilogram. Tak więc mam od początku ciąży prawie +8 kg. :ico_wstydzioch: A gdzie koniec??

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 sie 2009, 15:03

Shiva, ojoj az takie zawroty glowy :ico_olaboga: Mi sie tez zdarzaja,zwlaszcza jak duzo leze i nagle wstane :ico_wstydzioch:
A te skurcze,to moze te przepowiadajace,skoro szybko przechodza to moze faktycznie trening macicy :ico_oczko:
Jedzenie..no coz,w ciazy z Jedrusiem tak mialam,ze dopadal mnie dzien zarloka i na drugi dzien brzusio wiekszy,nie rozl mi z dnia na dzien,tylko wlasnie etapami :-D

Ja wczoraj zaliczylam mega wymioty rano,az bylam w szoku,prawie jak na poczatku albo i gorzej,dzis mi sie w glowie kreci okropnie,wiec pewnie cisnienie niskie,chociaz pogoda ladna :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2009, 17:59

iw_rybka, Zawroty głowy trochę przeszły :ico_sorki: nawet na ciśnienie nie mogę ich zwalić, bo mam stosunkowo wysokie 106/65, a to u mnie nie często się zdarza. Ale widzę, że u Ciebie tak samo, więc bardziej prawdopodobne że to od pogody. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 sie 2009, 23:10

Shiva, cisnienie faktycznie mamy identyczne,ja jak mam takie to sie ciesze :-D

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

02 sie 2009, 09:09

a ja dzisiaj w nocy jak pijana do łazienki szłam ale rano było już ok :-D

[ Dodano: 2009-08-02, 09:12 ]
wczoraj z okna widziałam pokazy lotnicze fajne, na pewno z bliska ładniej ale nie będę tam jeździć bo droga jest tragiczna, góry i doliny wytrzęsło by mnie na maxa, fajnie 3 samoloty zrobiły dymem serce przekute strzałą ale mają zdolności :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 sie 2009, 16:15

Witajcie w niedziele.
Miałam dziś bardzo ciężką noc :ico_olaboga: Gdy kładłam się na plecach, brzuch mi twardniał :ico_szoking: natomiast na boku serce mi kołatało i ciężko mi było oddychać. Kręciłam się w łóżku pół nocy, nie mogąc zasnąć, bo każda próba powodowała szalony galop w piersiach :ico_placzek: Dodatkowo dzidzia chyba też się niepokoiła, bo kopała mnie niemiłosiernie. Nareszcie udało mi się usnąć po 4. No a o 7 już musiałam biec do kibelka :ico_wstydzioch: Potem zjadłam kanapkę i ponownie poszłam spać. Tym razem pospałam do 10.
To kołatanie serca może być efektem zbyt wysokiej dawki leku na tarczycę. :ico_noniewiem: Dlatego dziś poszłam zrobić badania, a jutro do endokrynologa (równo tydzień wcześniej niż planowałam). Jeszcze dziś się przemęczę, a jutro może będę coś więcej wiedzieć. No i jeszcze te sumy w uszach. Po prostu maskara :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 sie 2009, 18:00

Shiva, najlepiej lezec na lewym boku,i dla dzidzi i dla serca :ico_sorki:

anetka607, fajnie musialo wygladac takie serducho :ico_brawa_01:

U nas fajnie,zrobilam pyszne ciasto ze sliwkami,kompociki z wisienek i sliwek i ogarnelam chatynke,dzis milo bo byla moja przyjaciolka i spedzilismy wesoly dzien.Teraz lipa,bo pojechala i mezus na nocke zaraz wychodzi :ico_olaboga:

A wogole to upal u nas,ze hej :ico_szoking:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

03 sie 2009, 08:09

dorota o matko, to teraz ważne żebyście znaleźli nowe mieszkanko z jakimś normalnym właścicielem, czego wam życze! :-) bo faktycznie grudzień to już nie czas na przeprowadzki ;-)

shiva bierz magnez! niedobór jego powoduje twardnienie właśnie, skurcze.. u mnie magnez pomógł i na razie cisza. Ale za to znowu miałam plamienie :( tak więc leć i kup magnez z witaminą B6 i bierz :) on nie zaszkodzi, przedawkować też nie możesz ;-) co najwyżej będziesz mieć biegunkę ;-)

rybko ty wymioty, a ja znowu musze chodzić w dzień spać.. tak samo jak na początku ciąży :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”