Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

12 sie 2009, 14:10

Ja jestem :-D

Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

12 sie 2009, 14:15

Ja teraz też jestem ;-) Właśnie robię pizze na obiad i mam teraz chwilkę wolnego.
Andzia chodzi mi najbardziej co potrzebuję do szpitala bo jak wchodzę obojętnie na jaką stronę to każda pisze co innego więc jestem w kropce :-/
Może któraś mi pomoże co nieco ;-)

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

12 sie 2009, 14:33

najbardziej co potrzebuję do szpitala
ręcznik mały i duży,sczoteczka i pasta do zębów, 2-3 koszule nocne najlepiej rozpinane w okolicach klatki piersiowej-łatwiej będzie ci karmić,podkłady poporodowe-najlepiej 2 opakowania,majtki jednorazowe 1-2 opakowania,kilka wkładek laktacyjnych w razie jak mleko będzie wyciekać,1-2 staniki do karmienia(lub zwykłe-jak wolisz),dokumenty i wyniki badań,kapcie,skarpety-bo może nie byc ci za ciepło,ja brałam też szlafrok,bo po kąpieli zimno,grzebień-szczotka do włosów,szampon,woda mineralna
a dla dziecka-pampersy,chusteczki nawilżane,i nie wiem jak jest u was bo u nas ciuszków dla dziecka nie kazali brać bo w szpitalu zakładają jedynie to co na wyjście do domu już,ale jeśli macie zabrać to weź body na długi rękaw-2 , pajacyk-1, śpiochy-2, cienka czapeczka, rekawiczki żeby się maluszek nie podrapał,body na krótki rękaw-1 (bo może być ciepło w szpitalu), skarpetki,pielucha tetrowa,może smoczek

[ Dodano: 2009-08-12, 14:41 ]
ja piję teraz kawkę z A i za kilka minut wrócę :ico_sorki: :ico_sorki:

bigottka myslę,że to wszystko :ico_noniewiem: ja korzystałam z gazety "m jak mama" jak byłam w ciąży co mam wziąć do szpitala i to ci właśnie napisałam :-D :-D wszystko się przydało oprócz smoczka,bo Hania nie chciała :ico_nienie: no i my nie musieliśmy brać ciuszków dla dziecka :ico_nienie: myślę,że ci co nieco pomogłam :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-08-12, 14:44 ]
i dla siebi klapki pod prysznic i kocyk w razie zeby maluszka przykryć :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-08-12, 14:59 ]
jestem już

a wy????

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

12 sie 2009, 15:21

Jestem musiałam wyskoczyć do sklepu bo nic na obiad nie miałam
Więc dzis robię kurczaczka z sosikiem :ico_oczko:

Bigottka co do rzeczy dla dziecka to się podpisuję pod Anią.
U mnie w szpitalu nie można było nosić ani majtek po porodowych ani staników :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
Koszule dostawałyśmy od szpitala takie worki białe strasznie sztywne :ico_olaboga:
Ale co szpital to zwyczaj :ico_puknij:
Następnym razem będę rodzić w tym szpitalu w którym chciałam chyba, że znów będzie strajk :ico_puknij:
Możesz też zabrać laktator. W moim przypadku się nie przydał bo miałam mała pijawkę :ico_oczko:
Ja podpasek zabrałam tylko jedną paczkę ale na szczęście w szpitalu dawali bez problemu.
I do dokumentów dopiszę też jeszcze tą kartkę o płaceniu składek zdrowotnych. Ja miałam mały problem bo niby miałam tą kartkę ale wygasła (kres ważności 1mc) i mój musiał jechać do mojej pracy bo tak to bym musiała płacić za każdą dobę nie małą kasę :ico_puknij:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

12 sie 2009, 15:30

kartkę o płaceniu składek zdrowotnych.
chodzi ci o legitymację ubezpieczeniową??? tak?? no właśnie to też,ja ujęłam to ogólnie jako dokumenty :-D
U mnie w szpitalu nie można było nosić ani majtek po porodowych ani staników :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
Koszule dostawałyśmy od szpitala takie worki białe strasznie sztywne :ico_olaboga:
Ale co szpital to zwyczaj :ico_puknij:
dziwnie z tymi koszulami i majtkami :ico_noniewiem:

bigottka dowiedz się w szpitalu co możesz zabrać,ja pytałam się swojego ginekologa,bo obiło mi się właśnie podobnie ztymi koszulami co u Kingi,ale na szczęście to tylko plotka :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

12 sie 2009, 15:38

dziwnie z tymi koszulami i majtkami :ico_noniewiem:
No dla mnie głupota. Jak mi lekarz na obchodzie to powiedział to chciałam mu powiedzieć, żeby się po głowie popukał :ico_puknij:

Awatar użytkownika
bigottka

12 sie 2009, 15:38

aniawlkp86, No dziękuję będę musiała przygotować sobie wszystko bo w sumie to mam jedną koszulę nocną i szlafrok a tak to nic kompletnie nie mam. Dla niuni mam 2 pajacyki i 2 body skarpetki, rękawiczki, czapeczkę ;-) i teraz zamówiłam z neta pieluszki tetrowe ;-) i czekam na nie ale i tak dużo mi brakuje a co do szpitala to faktycznie muszę się przejechać do niego i dowiedzieć się więcej ;-) co i jak.
chodzi ci o legitymację ubezpieczeniową??? tak?? no właśnie to też,ja ujęłam to ogólnie jako dokumenty :-D
no tu jest mały problem bo ja takiej książeczki nie posiadam mam jedynie książeczkę zdrowia w której jest nr ubezpieczeniowy ale nie wiem czy o to chodzi.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

12 sie 2009, 15:45

a takiej książeczki nie posiadam mam jedynie książeczkę zdrowia w której jest nr ubezpieczeniowy
jak to nie masz :ico_szoking: mi pracodawca automatycznie założył legitymację ubezpieczeniową jak zaczęłam pracę,taka biała książeczka,a jak byłam pod koniec ciąży czy jak urodziłam to mi pracodawczyni założyła rodzinną legitymację ubezpieczeniową żeby dzieci były ubezpieczone i tam mam Hanię wpisaną :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

12 sie 2009, 15:51

W końcu wiem jak się ten dokument nazywa
aktualnie potwierdzony raport miesięczny ZUS RMUA wydany przez pracodawcę

Ja potrzebowałam tego.

[ Dodano: 2009-08-12, 15:53 ]
Ja też nie miałam takiej legitymacji :ico_noniewiem:

A do szpitala musiałam mieć ten dokument RMUA

Awatar użytkownika
bigottka

12 sie 2009, 16:01

aktualnie potwierdzony raport miesięczny ZUS RMUA wydany przez pracodawcę
to ja też dostaję co miesiąc.
jak to nie masz :ico_szoking:
normalnie nie mam po prostu będę musiała się dowiedzieć czy potrzebuje czy nie bo jak będzie potrzebna to muszę sobie wyrobić.

Wróć do „Pozostałe”