meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

04 wrz 2009, 14:57

barbapuppa ciekawe jak wygląda sytuacja w innych miesiącach na forach... ja po innych nie chodzę więc nie wiem... może np w listopadzie będą się rodzić sami chłopcy :-D :-D
...
idę zaraz do kosmetyczki poprawić sobie urodę. dziś zauważyłam, że co raz trudniej mi już z pediciurem. brzuch tak jakby zaczyna przeszkadzać :-D a najśmieszniej z depilacją bikini :-D bez lusterka nie dałabym rady :-D hihi :ico_haha_01: ale najważniejsze, że jeszcze daję radę!!! potem zostanie już tylko pomoc fachowca... .

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

04 wrz 2009, 15:19

Hejka:)

Jaki wysyp dziewczynek!!! Super!!! :ico_haha_01:

meg, ja tez próbowałam depilacji z lusterkiem, ale patrząc w nie traciłam orientację :ico_haha_01: , więc też już od jakiegoś czasu muszę korzystać z fachowej pomocy :-D

No i chyba pójdę w tej sukience, jeszcze przed samą obroną skontaktuję się z koleżanką, która też broni (z resztą u tego samego promotora) i tak jak my ma termin na grudzień, jak ona się odstroi w kołnierzyki, to ja raczej też coś pokombinuję.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 wrz 2009, 15:28

meg szkoła rodzenia nie przynależy do żadnego szpitala - właśnie dlatego średnio mi się podoba...średnie warunki, ściska (nie wiem jak i czy będziemy ćwiczyć).
Mężowi się podobało, bo słuchał z otwatrą buzią :ico_szoking:
Chyba będę rodzić na Inflandzkiej i tam jest szkoła rodzenia ale mamy daleko i mąż mój nie zdąży tam z pracy :ico_noniewiem: więc chyba tu zostaniemy...

Pożary też mnie przerażają. Siostra mieszka na wsi - spaliła się stodoła, jeden zwierzak tylko choć mieli ich wiele w oborze...szkoda mi jej bo ma w życiu ciągle pod górkę a teraz jeszcze ten pożar - kasa wiadomo jak to na wsi...

meg będę trzymać kciuki za dobre wyniki :-)
a najśmieszniej z depilacją bikini bez lusterka nie dałabym rady
hehe mam to samo...

anetka607

04 wrz 2009, 16:19

Pożary też mnie przerażają. Siostra mieszka na wsi - spaliła się stodoła,
ważne że im się nic nie stało

shiva zostaje do jutra, nie dostaje już leków ale ja przetrzymują :-D

ja po nowych lekach lepiej tylko trzęsą mi się rece (ale niby tak ma być) i mam szybszy puls no i strasznie senna jestem, dzisiaj nawet w dzień spałam :ico_szoking: co nawet w nudnym szpitalu mi się nie przydażyło, nie licząc 2 godz po narkozie gdzie i tak miałam niby cały dzień przespać :-D

byłam dzisiaj na zakupach ale tylko w 1 sklepie z ciuchami dla dzieci, dla syna spodnie kupiliśmy a dla córki body na przyszłe lato, przepiekne przecenione z 25 na 9 zl byly, za tydzień znowu tam pojade bo niby coś mają przeceniać a normalnie ceny maja gigant, spodnie dla syna 120 zl ale tez trafiliśmy że te były przecenione o połowe, dostałam paczke od siory kupiła dla syna koszulki na przyszłe lato i dla córci 2 kompleciki, podobno jeszcze coś dla niej ma ale powiedziała że takie ładne że mi osobiście w połowie września przywiezie :-D

[ Dodano: 2009-09-04, 16:24 ]
dzisiaj babka w sklepie myślała że ja po porodzie jestem, a mąż stwierdził że mam naprawdę mały brzuch, w sumie już się tym nie przejmuję i nie porównuję do innych (bo w szpitalu miałam najmniejszy) bo najważniejsze że dziecko rośnie i wód mu nie brakuje, a była dziewczyna w tym samym tyg ciąży co ja, brzuch dwa razy taki, :ico_szoking: dziecko 100 gr większe i za mało wód, więc jak widać wielkość brzucha nie ma nic z tym wspólnego

[ Dodano: 2009-09-04, 16:26 ]
meg, ja tez próbowałam depilacji z lusterkiem, ale patrząc w nie traciłam orientację :ico_haha_01: , więc też już od jakiegoś czasu muszę korzystać z fachowej pomocy :-D
ja na ślepo jak na razie :-D nie wiem jak będzie dalej

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 wrz 2009, 18:03

Witajcie :ico_ciezarowka:

Nareszcie mnie wypuścili :ico_sorki: :ico_brawa_01: Miałam już totalnie dość tego miejsca. Ogólnie tak jak przekazała Wam Anetka przez pierwsze 2 dni podawali mi domięśniowy lek na rozwój płucek dla Małej, raz dziennie KTG no i USG. Za to od piątku nic :ico_szoking: Jeszcze rano ktg, gdzie niunia za mocno się wierciła i tętno zanikało, bo wychodziła poza czujnik :ico_haha_01: więc trzymali mnie dłużej pod machiną, potem pielęgniarka po nocnej zmianie poszła do domu i nie przekazała innej informacji, że trzeba mnie odłączyć :ico_szoking: Dopiero obchód przyszedł i ktoś się zlitował nade mną (ponad godzinę tak leżałam :ico_puknij: ) i mnie odłączyli. Byłam pewna, że mnie do domku puszczą, bo wieczorem mi lekarka tak obiecała, a tu inny lekarz i mówi, że jeszcze mnie poobserwują do soboty :ico_zly: Z tym, że ta ich obserwacja to była żadna. Raz temperaturę mi zmierzono i dziś rano z łaski pielęgniarka sprawdziła czy jest tętno małej (przyłożyła do brzucha czujnik i nawet nie posłuchała czy jest miarowe, tylko odłączyła) :ico_zly: W soboty obchód później, ale na szczęście już mieli mój wypis i puścili mnie do domu :-)
Miałam 2 razy usg, tak dzień po dniu - no i wg czwartkowego USG moja Justynka ma już 978 gr (dziś już pewnie cały kg - bo w ciągu jednego dnia przytyła 30 gr :ico_szoking: ) Niestety była bardzo rozbrykana, no i mimo usilnych chęci lekarza, nie pozwoliła się dobrze zbadać. Przez to przepływy w pępowinie ma w dolnej granicy normy :ico_noniewiem: Ale się nie przejmuję, bo wiem że ona ma się dobrze, przez te 4 dni cały czas się wierciła i kopała - dawała mi znać, by się nie martwić :ico_brawa_01:

Dziewczyny trzymajcie się ciepło i dbajcie o siebie.

[ Dodano: 2009-09-05, 18:04 ]
No i stawiam :ico_tort: za rozpoczęcie 7 miesiąca ciąży :ico_brawa_01:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 wrz 2009, 18:49

cześć Shiva, super, że już jesteście w domku. dobrze, że wszystko pod kontrolą :-)
no i gratulacje 7 miesiąca :-D :ico_tort: dużo zdrówka na ten kolejny miesiąc!!!!!!!
co do pobytu w szpitalu to rzadko kiedy jesteśmy z niego zadowoleni... już tak to jest.
ładną wagę ma już Twoja córcia... . spora z niej dziewczynka. ciekawe ile waży już moja,
ja się dowiem zapewne 17. także jeszcze troszkę muszę poczekać :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 wrz 2009, 18:57

meg, dzięki :-D Z tą wagą to wiadomo, że to tylko szacunkowo, ale pociesza trochę fakt, że Niuńka rośnie.
A do 17 to czas szybciutko minie, zobaczysz :-D No i badaniami się nie przejmuj, na pewno wszystko będzie ok.

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 wrz 2009, 21:27

dziś odebrałam paczkę z kilkoma drobiazgami dla mojej kruszynki... co raz więcej ich w domu... fanie :-D zakupy i tatusiowi się podobały :ico_brawa_01:

anetka607

06 wrz 2009, 08:49

dziś odebrałam paczkę z kilkoma drobiazgami dla mojej kruszynki... co raz więcej ich w domu... fanie :-D zakupy i tatusiowi się podobały :ico_brawa_01:
ja też lubie takie zakupki :-D Shiva, wkońcu wypuścili :ico_brawa_01:

u nas pogoda kiepska, typowa jesień zimno i pada :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-09-06, 08:51 ]
moja Justynka ma już 978 gr
moja tydzień temu miała niecałe 700 gr, lekarz mówił że jest troszke przymała, ale min w normie się mieści

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2009, 08:59

a ja nic nie wiem. na tym usg co mi moja lekarka robila to ani nie napisala ani nie powiedziala o zadnych wymiarach :ico_noniewiem: ale z tego co czuje to dzidzia spora. jak sie rozpycha to wszedzie mnie boli :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”