meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

16 wrz 2009, 15:12

no i jestem po odbiorze wyników i wizycie u lekarza endokrynologa, nic dobrego. trzeci hormon tarczycy się rozjechał. ale nie można nic z tym zrobić w czasie ciąży, nie wiem co to oznacza i już nie chcę wiedzieć. cukier też wyszedł powyżej 140. jutro kolejne badanie z glukozą 75. badania krwi i moczu też gorzej niż ostatnio.
dodatkowo nie spałam pół nocy i denerwuję się bo córcia jakaś wyciszona. ledwo ją czasem wyczuję. nigdy nie była bardzo ruchliwa, ale teraz to już przesada. ani przed snem, ani w nocy, ani rano... jutro idę do ginekologa. zobaczymy co na to wszystko powie. dziś kolacja u taty, będę robić dobrą minę ale wcale nie mam na to ochoty i zwyczajnie bardzo się martwię.

[ Dodano: 2009-09-16, 15:15 ]
Shiva dobrze, że u Ciebie lepiej. czyżby głód oznaczał wysoki poziom cukru...?
Rbka i Anusiek trzymam kciuki za Waszą glukozę. Oby była lepsza od mojej i Shivy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
pozdrawiam :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 wrz 2009, 15:24

meg, oj :ico_pocieszyciel: że też się Ciebie to wszystko uczepiło. Mam nadzieje, że jutro będziesz miała lepsze wieści, gdy wrócisz od ginekologa. A co do ruchliwości małej, to może ona wyczuwa Twoje zdenerwowanie i dlatego tak się zachowuje? Trzymam kciuki za kolejną glukozę, oby wyszła w normie :ico_sorki: :ico_sorki:

anusiek, iw_rybka czyżbyśmy wróciły do I trymestru? :ico_chory: :ico_noniewiem: Ja mam nadzieję, że te mdłości to tylko chwilowe i już nie wrócą :ico_sorki: No i powodzenia na glukozie.

[ Dodano: 2009-09-16, 15:30 ]
meg, głód chyba nie ma z tym nic wspólnego. Bardziej chodzi o psychikę. Widziałam, ze cukier jest bardzo wysoki, wiec wolałam zrezygnować z jednego posiłku, by się wszystko uspokoiło (lub mniej jeść). Jak się okazało, to nie jest tak do końca, bo gdy organizm jest wygłodniały, jeszcze gorzej reaguje na dostarczane cukry. Efekt był taki, ze przez te kilka dni chodziłam głodna, schudłam kg i cukier miałam wysoki. Dziś tez jest ponad normę, pomimo insuliny, ale mam to w nosie i jem zgodnie z zaleceniem lekarza co 2 godziny. Najwyżej będę miała wyższą dawkę insuliny.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 wrz 2009, 17:08

meg, nie martw się, mój synek też chyba przespał wczoraj cały dzień.
Przyłożyłam słuchawki do brzucha i włączyłam najgłośniej jak się da to kopnął raz leciutko bradzo a tak to cisza.
czasem tak jest, dzieci w naszych brzuchach też mają różne humorki i dnie.
Rbka i Anusiek trzymam kciuki za Waszą glukozę. Oby była lepsza od mojej i Shivy
dziękuję :ico_sorki:
Dziś tez jest ponad normę, pomimo insuliny, ale mam to w nosie i jem zgodnie z zaleceniem lekarza co 2 godziny. Najwyżej będę miała wyższą dawkę insuliny.
no i dobrze, nie możesz się tak zamartwiać bo to wcale nie jest dobre.

Ja właśnie wróciłam ze spacerku z koleżanką. Poznałyśmy się na szkole rodzenia (okazało się że mieszkamy w tym samym bloku) ona jest już w 8 m-cu.
Fajnie było :-) mamy w końcu wspólne tematy no a ja mam koleżankę w końcu dość blisko żeby wyjść na spacerek :-)

zaraz mąż wraca, dziś mam wolne od gotowania bo jedziemy na obiad do teściów.
Strasznie się zdenerwowałam bo przyszło mi wezwanie do Urzędu Skarbowego - mam się zgłosić osobiście w celu złożenia wyjaśnień (źle wpisałam jedną datę w NIP -3 ) buuuuuu :ico_placzek: nie chce tam jechać, nie czuję się na siłach tłuc się autobusami i stać w kolejce :ico_noniewiem: :ico_zly:
jutro będę się nad tym zastanawiać bo dziś już limit nerwówki wyczerpany, mały mnie skopał przez to.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

16 wrz 2009, 19:28

dzieci w naszych brzuchach też mają różne humorki i dnie
mój Bobok ma dzisiaj taki dzień, taki niepokojąco spokojny...

Tak mi się dzisiaj nic nie chce, nie napisałam ani jednej strony... za to wózki na allegro oglądam :ico_oczko: Jak tak dalej pójdzie, to nici będą z obrony, leń ze mnie straszny! :ico_spanko:

meg, oby drugie badania wyszły w miarę dobrze.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2009, 21:05

przed 13.10 bo mam wizytę (0,75)
- a te 50 juz pilas???Bo podobno 50 jak dobrze wyjdzie,to 75 juz nie trzeba :ico_szoking:

meg, ojej,no mam nadzieje,ze bedzie tak jak u mojej siostry,w ciazy miala klopoty z tarczyca,lykala leki a teraz jak reka odjal :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
anusiek, iw_rybka czyżbyśmy wróciły do I trymestru?
- no wlasnie :ico_wstydzioch:

Shiva, jedna z sierpniowek tez miala cukrzyce i dostawala insuline i pamietam,ze pod koniec jadla juz nie patrzac na cukier i im wiecej jadla,tym lepsze wyniki :ico_szoking: Moze zajrzyj na sierpniowe maluszki 2009 i zapytaj jej co jadla i jak sobie radzila :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a ja mam koleżankę w końcu dość blisko żeby wyjść na spacerek
- zazdroszcze,ja tu zadnej mamuski nie znam :ico_placzek:
nie chce tam jechać,
- bedzie dobrze,trzymam kciuki :ico_sorki:

Do nas tata dzis przyjechal,jutro jedziemy po mebelki dla Andrzejka i po materialy do remontu jego pokoju :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-09-16, 21:51 ]
dziewczyny moj menel wychodzi na prosta,aktualnie zbieram na zamek :ico_sorki:

Prosze o klikniecie w link :-D

http://change.menelgame.pl/change_please/6985408/

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 wrz 2009, 12:08

anusiek, super, ze znalazłaś koleżankę tak blisko :ico_brawa_01: Zawsze to przyjemniej na spacer się wybrać.
A urzędem się nie przejmuj, w dziale NIP-ów nie jest tak strasznie, po porostu poprawisz datę i będzie oki :-D

inia1985, znam ten ból - wiesz ze musisz napisać a nie możesz przysiąść. Ale pomyśl że z maluszkiem będzie Ci jeszcze trudniej, więc to powinna być najlepsza motywacja. Jak pisałam swoja mgr-kę też dłuuugo nic nie robiłam - "zbierałam materiały, robiłam badania" w końcu pod koniec kwietnia, gdy większość osób z grupy miało już połowę pracy a ja nic - wpadłam w popłoch. Wszyscy wyjechali na weekend majowy a ja go spędziłam przed kompem. Ale warto było. Ostatecznie napisałam ją w 3 tygodnie i już na początku czerwca byłam po obronie. Życzę Ci właśnie takiego "zrywu" :-)

iw_rybka, wiem, że była taka dziewczyna, trochę podczytywałam sierpniówki. Póki co cukier się uspokoił, ale w razie co na pewno się zgłoszę po radę na wątek maluszkowy :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 wrz 2009, 12:44

anusiek napisał/a:
przed 13.10 bo mam wizytę (0,75)
- a te 50 juz pilas???Bo podobno 50 jak dobrze wyjdzie,to 75 juz nie trzeba
no właśnie Rybka ja mam na granicy normy i dlatego mam powtórzyć.
A urzędem się nie przejmuj, w dziale NIP-ów nie jest tak strasznie, po porostu poprawisz datę i będzie oki
udało mi się to załatwić tak że wyślę pismo i nie muszę się stawiać. Ale przyszło wezwanie (mandat) a tata mi dopiero powiedział, sprawa już została skierowana do sądu grodzkiego :ico_olaboga: ehh i tez dzwoniłam może to jakoś odkręcę.
Tak mi się dzisiaj nic nie chce, nie napisałam ani jednej strony
no no Shiva ma rację, trzeba się spiąć i napisać :-) też przez to przechodziłam :-D dasz radę.
Póki co cukier się uspokoił
i oby już tak zostało :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 wrz 2009, 13:45

anusiek, w takim razie powodzenia w walce z urzędami :ico_sorki:

Dziś mała ma spokojniejszy dzień - taka miła odmiana ;-) bo ostatnio nieźle sobie na moim brzuszku używa :ico_haha_01: W sumie całkiem przyjemne uczucie, bo na szczęście nie demoluje mi organów wewnętrznych :-D

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2009, 15:41

bo na szczęście nie demoluje mi organów wewnętrznych
no moja niestety czasme demoluje :ico_olaboga: ostatnio dzidzia upodobala sobie kopac moja watrobe...
anusiek, powodzenia z papierami! ja dzis zalatwialam w PORD=zie egzamin dla meza. 7pazdziernika ma oba. trzymajcie kciuki!! :-)
Shiva, to super ze cukier sie normuje,oby tak dalej :ico_brawa_01:
inia1985, ja tez zawsze tak mialam. im wiecej czasu tym mniej sie chce pisac.potem wszystko na ostatnia chwile robione :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 wrz 2009, 18:05

ale w razie co na pewno się zgłoszę po radę na wątek maluszkowy :-D
- no :-D
no właśnie Rybka ja mam na granicy normy i dlatego mam powtórzyć.
- yhy,to oby drugie poszlo lepiej :ico_sorki:
też przez to przechodziłam :-D dasz radę.
- i u mnie bylo podobnie,tez zbieralam,zbieralam i napisalam tak jak Shiva w 3 dni :ico_brawa_01:
bo na szczęście nie demoluje mi organów wewnętrznych
- moja tez juz nie kopie,tylko sie tak rozpycha i jezdzi nozkami po brzusiu,fajne uczucie :-D

U nas remont w toku,kupilismy dzis mebelki Andrzejkowi a jutro wykladzine.Mam nadzieje,ze panowie skoncza przed niedziela :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”