leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 wrz 2009, 10:54

witam w sobote

zapowiadali sloneczny i b cieply weekend a jak na razie pochmurno :ico_noniewiem:

geheimnis, udanej imprezki, tylko sie nie przepracuj :ico_oczko:
moj maz tydzien temu specjalnie wzial wolne zeby mi pomoc :ico_oczko:
tyle ze on takie wolne moze sobie wziac kiedy chce :ico_oczko:

anusiek, to sobie pojezdzilas :ico_haha_01: :ico_olaboga:
skarpetki, kaftaniki, czapeczkę i pajacyk
a ja wlasnie mam problem ze skarpetkami i czapeczkami bo dziwne maja jakies rozmiarowki i nie wiem jakie kupic :ico_noniewiem:
dwie cienkie czapeczki mam z kompletow body i spioszkow to moze na razie wystarczy a pozniej sie dokupi :ico_oczko:

iw_rybka, to sie nameczyliscie przy tych meblach :ico_olaboga:
fakt z Ikei latwo sie sklada bo zazwyczaj ja to robie :ico_haha_01: chyba ze jakies wieksze meble to mezu :ico_oczko:

ja powoli biore sie za sprzatanie :ico_oczko:

milego dnia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 wrz 2009, 11:11

Witam dziewczyny.
geheimnis, udanej imprezki, tylko sie nie przepracuj :ico_oczko:
Dzięki wielkie.
Wpadłam na sekundkę i idę poleżeć.Od 2 dni łapie mnie twardniejący brzuch.(jak na razie to 3-4 razy) Dopiero jak się położę na plecach to przechodzi,w sumie dość szybko.Dziś w nocy tez mnie złapało i spać nie mogłam bo sie wystraszyłam że coś się złego może stać. :ico_olaboga: Do tej pory bralam 1 tabletkę magnezu,ale od dzisiaj do środy będę brała 2 (w sumie ok 100mg) bo właśnie wtedy mam wizytę u gina.
Takze dzisiaj nie będę się przepracowywała,żeby nie męczyć dzidzi i mojej kurczącej się macicy.Trudno,najwyżej mąż mi pomoże jak wróci po 15.Goście przychodzą na 17 więc sie zdąży.

Miłego dnia życzę :-D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 wrz 2009, 11:14

geheimnis, to kladz sie :ico_olaboga:
na prawde pomaga ci lezenie na plecach?? ja prawie wogole tak nie moge lezec, najlepiej jest na boku i z tego co slyszalam to na lewym boku :ico_oczko:

ja zjadlam sniadanie
nie wiem czy sie zabiore za porzadku teraz bo zaraz na wspolnej sie zaczyna :ico_haha_01: :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-09-26, 11:15 ]
geheimnis, a no spe bierzesz??

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 wrz 2009, 11:28

geheimnis, to kladz sie :ico_olaboga:
na prawde pomaga ci lezenie na plecach?? ja prawie wogole tak nie moge lezec, najlepiej jest na boku i z tego co slyszalam to na lewym boku :ico_oczko:
no właśnie o dziwo mi to pomaga, :ico_szoking: Troszkę czuję ucisk na wnętrzności,ale macica ma się wtedy dobrze. :ico_noniewiem: Jak leżę na boku to nie przynosi ulgi dla brzuszka.Dziwna jakaś jestem.
Ale jeśli chodzi o pozycję do spania to oczywiście na boku,z poduszką między nogami,bo inaczej mi nie wygodnie.
geheimnis, a no spe bierzesz??
Już nie biorę,miałam odstawić do 15-tego tygodnia i tak sie stało.Na razie sie więc nie szprycuję bo ulgę przynosi mi to leżenie,jeśli to będzie zawodzić,zacznę brac na nowo nospe przy tej dolegliwości.
Ale to tylko do środy,mam nadzieję że ginka mi coś doradzi sensownego

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 wrz 2009, 11:38

Dziwna jakaś jestem
:ico_haha_01: skoro ci to pomaga to dobrze :ico_oczko:
Już nie biorę,miałam odstawić do 15-tego tygodnia i tak sie stało
aha bo myslalam ze moze doraznie bierzesz
ja jak mi twardnieje brzuch albo pobolewa to czasami wezme :ico_oczko:
Ale to tylko do środy,mam nadzieję że ginka mi coś doradzi sensownego
aaa ja tez mam w srode wizyte u poloznej :ico_brawa_01:
tez musze o paru rzeczach z nia pogadac
najbardziej to te pachwiny mi dokuczaja :ico_noniewiem:
ostatnio to nie pobolewaja tylko tak jakby skurcze mnie tam lapia :ico_puknij: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 wrz 2009, 19:48

witajcie :-)
zamiast sie sobotnio polenic, to ja dzisiaj caly dzien na nogach, cos mnie tak od rana wzielo, nie zdzylam tylko poprasowac , jeszcze wiecej sie tego nazbiera :ico_olaboga: ale teraz juz sie za to nie biore, bo plecy mnie od calodziennego stania rozbolaly... w koncu sobie usiadlam... tylko jedna przerwe sobie dzisiaj zrobilam - na dlugi spacer z mezem i psina. Wybralismy sie do lasu i nawet pare grzybkow znalezlismy :-D pogoda byla swietna, a lesne powietrze zupelnie inne niz to wielkomiejskie, uwielbiam takie spacerki :ico_brawa_01:
ja tez mam w srode wizyte u poloznej
bedzie Cie badac? moja polozna przyjedzie do mnie dopiero 14 pazdziernika. A dzien wczesniej wybierzemy sie chyba do szpitala, w ktorym mam rodzic, bo to akurat bedzie drugi wtorek miesiaca, a wtedy urzadzane tam sa takie spotkania przedstawiajace porodowke...

lilo

27 wrz 2009, 09:01

Witam w niedzielę. Ja wczoraj też przesadziłam z robotą ale mieliśmy gości, no i sobota więc jakoś z przyzwyczajenia człowiek wziął więcej na siebie :ico_oczko:
Dzisiaj za to żadnych planów nie mam więc będzie chyba lenistwo... Mąż w pracy niestety, musimy sobie radzić z Piotrusiem sami :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 wrz 2009, 09:18

Witam w niedzielny poranek :-D
siedzę sama w domciu,bo mój mężuś pojechał z moim tatą samochód oglądać,bo planujemy zakup większego autka ze względu na dzidzię.Szkoda tylko że w jedną stronę mają do przejechania ponad 200km. :/ no nic.Zobaczymy co z tego w ogóle wyjdzie.

Wczorajsze spotkanie urodzinowo-imieninowe z rodzicami udane.Wkurzyło mnie strasznie zachowanie mojej durnej siostry.Przyjechała chora.Ledwo oddychała tak zatkane miała zatoki.Co chwilę jej zwracałam uwagę żey zakrywała buzię jak kaszle czy kicha :ico_puknij: Tłumaczyłam jak małemu dziecku,żeby się nie zbliżała a ta złośliwa małpa robiła dosłownie na odwrót.Po wieczór sie pokłóciłyśmy.No a dziś ja mam efekty.Katar już jest. :ico_zly: i znowy kuracja miodowa,sok z malin,syrop z cebuli,płukanie gardła solą.Ahhh.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 wrz 2009, 11:22

Witajcie,

Rybka mam nadzieję, że niedziela spokojna i udana :-)

geheimnis, rzeczywiście, Twoja siostra mogła sobie odpuścić odwiedziny w takim stanie :ico_noniewiem: ale mam nadzieję, że jednak Cię zarazki ominą i będziesz zdrowiutka.
Dzisiaj za to żadnych planów nie mam więc będzie chyba lenistwo
ja też dziś leniuchuję :-)

Ja dziś nadal u rodziców a mąż żegluje. Wczoraj z mamą wybrałam się do sklepów i kupiłam dwie reklamówki rzeczy dla maluszka...ale śliczne to wszystko jest :ico_olaboga:

Byłam u rodzinki a tam przedszkole, no i widziałam jak bratowa kąpie swojego 2 -miesięcznego synka :ico_brawa_01: nie wydaje się to takie skompliwowane :-)

Dziewczyny właśnie wskoczyło mi kolejne okienko, :ico_szoking: nawet nie zauważyłam kiedy zaczęłam ten siódmy miesiąc :ico_sorki: :-) no i na torcik zapraszam :ico_tort:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 wrz 2009, 11:52

geheimnis, rzeczywiście, Twoja siostra mogła sobie odpuścić odwiedziny w takim stanie :ico_noniewiem: ale mam nadzieję, że jednak Cię zarazki ominą i będziesz zdrowiutka.
Chciała być na urodzinach szwagra,spoko-rozumiem.Ale czemu złośliwie podchodziła ciągle do mnie mimo moich uwag i kaszlała bezczelnie w moją stronę-tego pojąć nie potrafię.W końcu ma 22lata więc coś w tej głowie powinna mieć.No wściekłam się na nią niesamowicie. :ico_zly:
Dziewczyny właśnie wskoczyło mi kolejne okienko, :ico_szoking: nawet nie zauważyłam kiedy zaczęłam ten siódmy miesiąc :ico_sorki: :-) no i na torcik zapraszam :ico_tort:
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Gratulacje :ico_brawa_01: Chętnie bym zjadła taki torcik......zaraz,zaraz-przecież mam jeszcze sernika w lodówce :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”