Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

27 wrz 2009, 09:56

matikasia, trzymam kciuki oby sie gosc od szafek szybko sprezal hehe i zebyscie juz mieli kuchnie gotowa
czekamy na fotki :-D
no i super widze parapetowka czeka :ico_brawa_01:
no i masz racje tez nic bym nierobila chyba kazdy zrozumie ze ty juz niedlugo rodzisz :ico_oczko:

a co do kolorkow u Kasi to wogle podobaja mi sie ich kolorki wtych pokojach tak fajnie dobrane i nic sie niegryzie i czasem mozna pomysl zgapic :-D :ico_brawa_01:

no niestety ja tez choruje ale mam nadzieje ze to koncowka bo juz tydzien sie mecze :ico_zly:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

27 wrz 2009, 10:06

Chciałam właśnie aby to moje nowe mieszkanko było takie inne, jakieś ożywione, a nie smutne. Fiolet czy róż dodają tego ożywienia:)
Ja pobudowałam z Matim klocki. Dziś zrobiliśmy zoo:) teraz męczy mnie zabawą w sklep, a ja bym poleżała, bo coś mnie w podbrzuszu kłuje, a on przychodzi i mnie ściąga z wyrka. Idę wezmę nospę i chyba pójdziemy przed dom. Miłej niedzielki dla wszystkich:)

MonikaSko
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

27 wrz 2009, 11:39

Witajcie ja mam chwilke wolnego moje dziecko już prawie zdrowe ale jeszcze mu dietke potrzymam czekam na moich chłopaków i idziemy do zoo zamknąć sezon bo w tm roku już byliśmy a taka ładna pogoda że szkoda w domu siedzieć.Wczoraj błam w IKEi kupiłam ręcznik z kapturkiem dla dzidziusia bo cenowo tak jak wszędzie a jest bardzo miły w dotyku co do kombinezonu to ja mam większy a ten 3-6 mies jest strasznie duży a dzieciątko moje ma być wagowo podobne do Kacperka 3450 a jak narazie usg pokazuje że jest mniejsze niż był on o tym samym czasie zreszta we wtorek wizyta to zobaczymy ja mam 3-6 mies kombinezony jeszcze 2 jeden na zime jeden na wiosne mam też takie 2 ciepłe kurteczki wiec niezależy mi tak na tym żeby ten kombinezon starczył na zime jak wyrośnie to odsprzedam.Trzymajcie sie ciepło miłej niedzieli :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

27 wrz 2009, 13:39

hej.
My już po niedzielnym spacerku. Nakarmiliśmy kaczuszki nad stawem, pospacerowaliśmy deptakiem i nad torami obowiązkowo :ico_noniewiem: oje dziecko nie pocieszone, bo żaden pociąg nie jechał, rozpacz wielka :-D
A teaz coś mnie dziwnie skurcza. Dziwnie, bo nie cąły brzuch tylko tak od góry jakby od dna macicy, Wzięłam no-spę i aspargin i mam nadzieję, ze przejdzie, bo jak chwyci to boli jak diabli, a wcale nie taki mocny i do tego miejscowy.

Awatar użytkownika
matikasia

27 wrz 2009, 14:08

Kilolek oby to tylko mały skurcz. Manie też już coraz częściej coś pobolewa, ciągnie w dół. Ten ostatni miesiąc to chyba już normalne.W nocy też biodra bolą, więc widać wszystko się poszerza.
Mati też lubi pociągi:)

A my wybraliśmy się do kościoła do wioski obok. Teściu jechał autem więc nie musieliśmy iść bo to z kilometr. Wiadomo sama msza i z powrotem to chyba bym się posikała. Mati przyrzekł, że wytrzyma w kościele i udało mu się, ale powiem, że ja sama się już wierciłam w tej twardej ławce:) teraz zjedliśmy rosołek i myślałam iść na podwórko, ale dziecko chciało obejrzeć Franklina więc ja się położę. Nie ma tego złego:)

A oto ja 20 kg większa. O ja dopiero na zdjęciu zobaczyłam jaka jestem wielka:) koniec 8 miesiąca. W tym tygodniu zaczynamy 9:)
Obrazek

A to Mati w ubrankach przysłanych przez babcię:)
Obrazek

Chłopaki poszli na boisko na mecz. Ja poszłam z nimi. Kupiłam sobie snickersa:) i idę leżeć. W takich chwilach człowiek normalnie bateryjki ładuje:)

Co jest waszym zdaniem lepsze jeśli chodzi o wyparzacz?
http://www.allegro.pl/item744027385_pod ... _ag65.html
czy taki
http://www.allegro.pl/item752247938_ste ... szawa.html

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

27 wrz 2009, 20:47

A oto ja 20 kg większa. O ja dopiero na zdjęciu zobaczyłam jaka jestem wielka:) koniec 8 miesiąca. W tym tygodniu zaczynamy 9:)
hihi no faktycznie wyglądasz na duża osobę na tym zdjęciu ale to tylko dlatego, ze zrobione jest od dołu :ico_haha_02: :ico_oczko: więc sie nie przejmuj, bo to nie prawda :-) postaw synka z aparatem na krzesełku, od razu będzie lepiej :ico_oczko:

A sterylizator to lepszy moim zdaniem ten do mikrofali, bo z tego co sie orientuję to w tym podgrzewaczu chyba tylko małe butelki się sterylizuje, bo jak wstawiasz dużą to wystaje i nie możesz tego przykryć. A żeby se sterylizowało to musib być zamknięte. ALe być moze w tym modelu jest inaczej. Lepiej dopytaj sprrzedawcę.
Słyszałam bardzo duzo dobrych opinii o tym sterylizatorze canpola do mikrofali i sama chciałam go kupić ale niestety do mojej mikrofali by się nie zmieścił na wysokość. Tylko avent mi wchodzi, chociaż wcale nie jest małą. Dobrze, ze przyszło mi do głowy przed zakupem zmierzyć kuchenkę. A podgrzewacz aventu kupiłam sobie jakoś z rokk temu chyba na allegro za 28 zł (pewnie juz pisałam) uzywany oczywiście.

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 wrz 2009, 21:58

Witam sie wieczorkowo :-)
My caly dzionek spedzilismy u rodzicow a rano w parku z pieskiem.
Jutro ide do lekarza, bo kaszel mam okropny i az z tego brzusio boli. Trzeba uwazac zeby na pluca mi to nie zeszlo :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

A to kilka foteczek z parku :-D :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
matikasia

28 wrz 2009, 11:15

Ewka świetnie wyglądasz:) Napisz co tam lekarz powiedział??

Kilolek masz rację. To jak się robi fotkę ma duże znaczenie. Przecież jak pod brzuchem w dół jestem już płaska, a tu się spodnie naciągnęły jak balon:) ha ha wyglądam jak Obelix:)
Dzięki za podpowiedź z tym wyparzaczem by spytać na jak wysokie jest on butelki. Jak będzie na te 250 ml to się zdecyduje, bo podgrzewacz jest od razu.

A ja to muszę się wam pochwalić jaką mam labę dziś. Wreszcie jakiś odpoczynek zasłużony za wszystkie dni samemu z dzieckiem do wieczora. Mąż dziś musiał jechać 200 km do miasta gdzie rok temu mieszkaliśmy i mamy tam mieszkanie. Znaleźliśmy kupca na nie i mąż musiał dziś tam jechać więc wziął Matiego i pojechali razem a ja mam wolne na odpoczynek gdzieś tak do 19.Ugotuje sobie barszczyk czerwony, pójdę do kuzynki na herbatkę i wyleguje się ile się da.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

28 wrz 2009, 12:05

matikasia, fajnie masz :ico_haha_02:

Ja jutro musze jechac z Kubą do warszawy do Instytutu Matkki i Dziecka na badania i już się boję, bo n :ico_haha_02: ikt nie moze nas zawieśc a wozek + pociag to koszmar. Jeszcze wsadzić wózek do pociągu to ok zawsze ktos pomorze ale wdrapac sie z peronu na ulice po wielgasnych schodach bez podjazdu to istny koszmmar, a ja po krótkim spacerku juz mam skurcze, wiec śmieje sie ze jutro jak juz dojade do tego IMiD to jjuz tam zostanę i od razu urodzę :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
matikasia

28 wrz 2009, 13:32

Kilolek to koniecznie uważaj tam na siebie i zaraz po powrocie napisz jak się czujesz i co z Kubusiem. A w ogóle to co to za badania??

Ja sobie pogryzam jabłuszka. Barszczyk się gotuje. Posiedzę na necie i zaraz wskakuję do wyrka:)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”