Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

04 paź 2009, 22:53

Uleczka szanse z dnia na dzień maleją bo nawet jeśli gość z kuchnią wszystko zrobi, a my rozłożymy resztę mebli to nie ma podłączonego gazu, prądu i wody;(
my jak się wprowadzalismy 2,5 roku temu to tez nie mielismy ani prądu ani gazu. Fakt, ze była woda ale tylko zimna i do tego jedynie w kuchni. Mieszkamy nad moimi rodzicami, więc prąd ciagnęliśmy przedłużaczem przez okno. I na tym jjednym przedłużaczu działałą lodówka, telewizor i komputer, a no i lampa (jedyne źródło światła w domu) :ico_haha_02: ale to był środek lata i nie mielismy jeszcze dziecka.

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

05 paź 2009, 08:37

Kilolek no to tak jak Wy to jeszcze da się przeżyć. U nas nie ma jak. Fakt można prąd wziąć z budowy, ale nie ma ogrzewania i wody także nici z mieszkania. Droga dojazdowa też nie skończona i musielibyśmy na noc auto zostawiać w ogóle nie na terenie osiedla.

Kasia90 po sobotnim sprzątaniu wiem o czym mówisz. Dobrze, że łóżko w sypialni jest rozłożone, to mogłam się położyć:) przytyłam tak jak Ty i wiem, że to jest straszne obciążenie dla ciała jak się ważyło nie więcej jak 50 kg.

Dziś na 16 mam wizytę u gina, więc wieczorkiem lub jutro rano napiszę Wam co i jak. Dziś jadę z Matim aż do niedzieli na mojego rodzinnego domku do brata, bo mąż wyjechał na poligon i wolał bym nie musiała palić w piecu i grzać wody do mycia.

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2009, 09:20

matikasia, no to czekamy na nowe wiesci

My wczoraj bylismy na basenie , w sumie w takiem osrodku wypoczynkowym 100km od nas, ole super bylo, wrocilismy padnieci jak nic, a dzieci sie wyszalaly, kilka roznych basenow, co godzine na 5 min sztuczna fala, wiry , zjezdzalnie no rewelacja :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A ja juz czuje brzuch na udach jak siedze, a to oznaka ze porod sie zbliza :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

05 paź 2009, 09:46

ja już muszę siedziec okrakiem, bo na udach mi się brzuch nie mieści :ico_noniewiem:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

05 paź 2009, 10:40

..
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 13:34 przez Kasia90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2009, 10:49

kilolek, ja tez siedze okrakiem , bo nie ma mowy o laczeniu nog, ale chodzi mi o takie uczucie opadku brzucha na uda[

b]Kasia90[/b], zdrowka zycze

[ Dodano: 2009-10-05, 11:01 ]
uleczka, ja przeczytlam u ciebie w opisie ze udalo ci sie usunas sledzika na NK jak??
W sumie ogolnie tak mi sledzik nie przeszkadza, bardziej mi przeszkadza milion wpisow ludzi o usunieciu sledzika az czytac sie nie da

Awatar użytkownika
matikasia

05 paź 2009, 12:14

Ja też poproszę o przepis na usunięcie śledzika, który mnie dobija bo trzeba całą stronę prawie zjeżdżać na dół.

Kasia90 mi też kręgosłup już pada, ale fakt w 1 ciąży, gdzie więcej leżałam było gorzej. Teraz zdecydowanie się więcej ruszam i 2 miesiące regularnie chodziłam na basen.
NIE CHORUJ NAM:)

Siunia taki basen to super sprawa. Byłam w lipcu. Do tego podgrzewane i chłodzone baseniki, ale cóż to nie dla nas teraz takie szaleństwa, więc tylko patrzyłam jak rodzinka się bawi;)

Ja też siedzę jak pokraka a brzuch mi zwisa między nogami:) zostały mi jedne ciążowe superowe spodnie, w których czuję się jak w piżamie i muszę ciągle uważać by ich nie pobrudzić, bo już pranie słabo schnie. Dziś gin zadzwoni przy mnie do szpitala i zamówi mi już miejsce na 3 listopada. Muszę się go spytać ile mąż dostanie zwolnienia na mnie i czy mogę zrobić prześwietlenie zęba bo wprost się wykończę.
Do tego od 2 dni mam jakieś zimno lub opryszczkę w rogu ust. W aptece babcia powiedziała, że mam spytać gina co mogę na to wykupić. Powiedziałam jej, że rwałam we wtorek ósemkę, a ona na to, że to może być od niewyczyszczonych dokładnie narzędzie dentystycznych :ico_sorki: zbladłam, że faktycznie tak może być i nie uważają na te rzeczy.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

05 paź 2009, 12:22

matikasia, ale mogło byc tez po prostu naderwane to miejsce jak ci tam grzebali w szczęce i stąd opryszczka.

Awatar użytkownika
matikasia

05 paź 2009, 12:24

Myślę, że to nie naderwanie. Nie czułam aby jakoś mocno mi otwierali tą buzię. Nie mam naderwane. Mam raczej takie 2 bombelki przypominające kurzajki:)

MonikaSko
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

05 paź 2009, 12:35

Witajcie ja mam chwile odpoczynku bo mój Kacperek śpi wiec moge Was poczytać z dolegliwości ciążowych to ja nie mogę w nocy spać dzisiaj miałam wrażenie jak by mnie brzuch tak pobolewał jak przed okresem albo sobie coś uroiłam że mi się tak wydaje wczoraj pół dnia pobolewał mnie zołądek mój mój maluch gdzieś się na nim usadowił i mi go uciskał jak tylko byłam na nogach.Jutro miałam iść na KTG ale nie moge iść sama z Kacperkiem bo niebęde obarczać położnej żeby się nim 20 min zajmowała musze czekać aż u męża w firmie będzie luźniej to wtedy podjedzie ze mną i go popilnuje.Zaczynam myśleć o porodzie i troche mnie to przeraża przeżyłam cesarka i było ok a tu niewiem jak ja będe wiedzieć kiedy rodze i czy dam rade czy wytrzymam ból i wogóle tysiąc inych obaw związanych z porodem no i ogólnie to się tego boje!!A najbardziej będe tęsknić za Kacperkiem ja go samego na noc zostawie, jak o tym myśle to już mi sie ryczeć chce. :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”