Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 paź 2009, 14:49

anusiek, rzeczywiście te bakterie są niepokojące, dobrze że zdecydowałaś się iść do innego lekarza, zamiast czekać na swojego :ico_sorki: Mam nadzieję, że przepisze Ci leki, które szybko uporają się z infekcją :ico_sorki:

iw_rybka, na grzeczną to się ona póki co nie zapowiada :ico_oczko: Teściowa się ostatnio śmiała, że jeśli Justynka po urodzeniu będzie dla mnie niedobra, to ona jej osobiście wypomni, ile musiałam przez ten okres ciąży znieść :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

07 paź 2009, 16:36

to ona jej osobiście wypomni, ile musiałam przez ten okres ciąży znieść :ico_haha_01:
- no widzisz,wszyscy ci wspolczuja,nawet tesciowa ludzkim glosem przemowila :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 paź 2009, 16:43

iw_rybka, tak - teściowa mi współczuje - ale do czasu ;-) Jak się mała urodzi - pewnie wszystko wróci do dawnych układów - bo zaczną się sprzeczki o wychowanie dziecka :ico_szoking: Ale póki co ciesze się z zawieszenia broni :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 paź 2009, 17:32

moja proponowała że weźmie urlop i mi pomoże ale ja wolę żeby wpadła od czasu do czasu. Czuję potrzebę pobycia naszej trójki przez jakiś czas. Myślę że sobie poradzimy z dzieckiem, raczej wolałabym pomoc w sprzątaniu, gotowaniu itp
a babcie pewnie najchętniej zajęły by się moim malcem :ico_oczko: a ja chcę sama :-D
Powiedziałam, że jeśli będzie potrzeba to będziemy dzwonić :-) i oczywiście jest u nas mile widziana zawsze ale jakoś zawsze byłam samodzielna więc dlaczego nie teraz :)
mąż niech się weźmie też do roboty :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-07, 17:33 ]
ps. coraz częściej myślę o Świętach :-D nie mogę się ich doczekać...a pogoda deszczowa przypomina mi że to już coraz bliżej :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

07 paź 2009, 21:46

Shiva, moze nie bedzie tak zle,dzieci baaardzo zmieniaja ludzi.Moze jak zostanie babcia to zmieknie,a jak sie bedzie wtracac,to zawsze mozesz powiedziec tak jak ja swojej tesciowej - Dziekuje mamie za rade,napewno sprobuje :ico_oczko: Oczywiscie robilam po swojemu ale tesciowa byla zadowolona,ze ja slucham :-D

anusiek,
ja tez juz mysleo swietach :ico_wstydzioch: A moja tesciowa poprosilam o to,zeby do mnie przyjechala zaraz po porodzie.Sprawdzila sie przy Andrzejku,bardzo mi pomagala - gotowala obiadki dla meza,dla mnie inne,zeby brzuszek synka nie bolal,nie wtracala sie,nie radzila,jak kapalismy to sie wycofywala z pokoju,zeby nas nie stresowac,bo maly darl sie jak opetany - bardzo mi pomogla :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

08 paź 2009, 09:45

iw_rybka, teściowa skarb :ico_haha_02: zdrówka synkowi życzę :ico_haha_01:

anusiek, ja podobnie jak Ty wolę być sama z mężem. Do nas przyjedzie moja mama, ale dopiero w drugiej połowie stycznia, to chyba nie będzie tak źle. Tym bardziej, że własnej mamie łatwiej powiedzieć swoje sugestie niż teściówce :ico_haha_01: no i rzecz jasna życzę szybkiego pozbycia się wstrętnych bakterii

dobraczekolada, fajnie, że możecie już pomyśleć o urządzaniu :ico_haha_01: mi też się włączył syndrom wicia gniazdka :-D

A ja mam dobre wiadomości :ico_haha_02: te wyniki nie są takie złe :-) jak się okazało wszystko się poprawiło, tylko hemoglobina spadła z 11.1 do 10.8, lekarz przepisał mi inne tabletki, więc powinno być dobrze :ico_oczko:

Byłam dziś na wizycie i Dzidziuś waży +/- 1760 g, także jest dobrze :ico_haha_01: (tak mi się przynajmniej wydaje) i jest ustawione główką w dół :ico_brawa_01:. No i najważniejsze: lekarz powiedział, że prawdopodobnie będzie dziewczynka :-D :-D :-D także stawiam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: Mogę zmienić suwaczek na różowy :-)
Skakać ze szczęścia mi się chce :-D
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 10:13 przez inia1985, łącznie zmieniany 1 raz.

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

08 paź 2009, 09:46

anusiek ja podobnie jak ty , po porodzie chce zajac sie coreczka z mezem bez dziadkow , chce sie nauczyc rozpoznawac sama potrzeby , a znajac moja tesciowa to zaraz chciala by zrobic wszystko sama , ja od wielkiej klotni i wyprowadzki meza ktora byla w sierpniu nie mam kontaktu z tesciami i jestem bardzo szczesliwa i spokojna z tego powodu. :ico_brawa_01:

Moja dzidzia jest teraz bardzo ruchliwa , dzisiaj w nocy delikatnie polozylam sie na brzuszku i od razu dala znac ze jej sie to nie podoba .

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

08 paź 2009, 09:48

no i stawiam za skończony 30 tydzień :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

08 paź 2009, 11:27

inia1985, same dobre wiesci,gratuluje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja tez wolalabym,zeby moja mamusia do mnie przyjechala,niestety ma taka prace,ze nie dostanie wolnego :ico_placzek:
Moja dzidzia jest teraz bardzo ruchliwa
- super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 paź 2009, 11:47

inia1985, Gratuluje dużej zdrowej dziewczynki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: (moja w tym czasie to istne maleństwo - 1250 g :ico_szoking: - no ale to przez tą dietę). Cieszę się, że wyniki okazały się nie być takie złe jak to Ci sugerowano :-D
No i ogromne :ico_brawa_01: za 30 tydzień :-D

Monika 25, super że dzidzia ruchliwa i dopomina się o swoje :ico_haha_01: Moja dziś przed 5 - gdy poszłam do ubikacji - stwierdziła, że to chyba czas na jedzonko :ico_oczko: bo dostała takiej czkawki, że długo zasnąć nie mogłam :ico_wstydzioch:

iw_rybka, mam nadzieję, że masz rację i moja teściowa już nie wróci do poprzedniego nastawienia. Oby :ico_sorki:

Ehh - ja już też nie mogę się doczekać Świąt, nasze pierwsze w trójkę :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”